Izvor: Studio B arhiva vesti 28.01.2016

Hrvatski ministar branitelja Mijo Crnoja podneo ostavku

Studio B 28.01.2016
Hrvatski ministar branitelja Mijo Crnoja podneo je ostavku na tu dužnost posle niza afera koje su o njemu isplivale u javnost od najave registara "agresora i izdajnika", preko izbegavanje plaćanja poreza, do nasilničkog ponašanja. Crnoja je u izjavi… »

Makedonija ponovo otvorila granicu za izbeglice

Studio B 28.01.2016
Ponovo otvorena južna makedonska granica sa Grčkom, nakon zastoja koji je trajao nekoliko sati. Razlog za privremeno zatvaranje granice Makedonije sa Grčkom za prihvat izbeglica, prema policiji, bio je zastoj prevoza izbeglica na takozvanoj "balkanskoj… »

Deo potrošača na Vračaru i Savskom vencu u subotu bez vode

Studio B 28.01.2016
Zbog planiranih radova na vodovodnoj mreži na opštinama Vračar i Savski venac, deo potrošača u tom naselju će u subotu 30. januara ostati bez vode. Na opštini Vračar, deo potrošača će od 08.30 do 14.00 sati biti bez vode. Bez vode će biti… »

Gradonačelnik: Izmenama Zakona o komunalnoj policiji građani sigurniji

Studio B 28.01.2016
Vlada usvojila je na današnjoj sednici Nacrt zakona o izmenama i dopunama Zakona o komunalnoj policiji, a tim povodom gradonačelnik Beograda Siniša Mali kaže da će ta služba mnogo efikasnije funkcionisati i samim tim obezbediti veću sigurnost… »

Hiljade poljoprivrednika na protestu u Solunu

Studio B 28.01.2016
Hiljade grčkih farmera izašlo je danas na protest na severu Grčke protiv reformi penzionog sistema, saopštila je grčka policija. Oko 5.000 poljoprivrednika učestvovalo je na protestu u Solunu, a policija je upotrebila suzavac da bi ih sprečila u… »

Knjige Prihvatilištu za decu na Voždovcu

Studio B 28.01.2016
Prilikom uručenja 150 knjiga Prihvatilištu za decu na Voždovcu istaknuto je da je jedan od najprioritetnijih zadataka ove gradske vlasti zaštita dece i briga o njima. Zamenica presednika Skupštine grada Andrea Radulović i v. d. direktora UK „Vuk… »

Nova akcija komunalne policije

Studio B 28.01.2016
Cilj akcije da se razgovorom sa vozačima i deljenjem obaveštenja, pre svega u okolini bolnica, apeluje na vozače da svoja vozila ostavljaju na mestima obeleženim za parkiranje, a ne na trotoarima, stajalištima javnog prevoza i samim ulazima u… »

Obeležen Praznik dolaska proleća i početak Kineske Nove godine

Studio B 28.01.2016
U Velikoj sali Studenstkog grada svačano je obeležen Praznik dolaska proleća koji je u isto vreme i početak proslave Kineske Nove Godine. Uz prigodan program koji su izveli studenti kineskog jezika u Beogradu, svet se prema najstarijem kalendaru u… »

Predstavnici Grada obišli Hram svetog Save

Studio B 28.01.2016
U sklopu današnje sednice Društva za podizanje Hrama svetog Save, predstavnici grada Beograda obišli su, zajedno sa članovima Glavnog odbora Društva, plato i Hram svetog Save. U ime grada Beograda hram su obišli zamenik gradonačelnika Andreja… »

Manje pritužbi protiv Srbije pred Evropskim sudom za ljudska prava

Studio B 28.01.2016
Evropski sud za ljudska prava u Strazburu u prošloj godini doneo je 17 presuda protiv Srbije, od kojih samo u jednom slučaju nije pronadjeno kršenje Evropske konvencije o ljudskim pravima, navodi se u godišnjem izveštaju ovog suda. Srpski državljani… »