Politika arhiva vesti 28.01.2016

Šešelj: Moguća koalicija i sa SNS

Akter 28.01.2016
Predsednik SRS Vojislav Šešelj izavio je danas da bi ta stranka, nakon izbora, mogla u koaliciju i sa SNS, ukoliko se ona odrekne ulaska Srbije u EU i orijentiše ka integraciji sa Rusijom. "Možemo i sa demokratama ako bi to isto uradili, što je mnogo… »

Rezolucija Evropskog Parlamenta: Što pre otvoriti poglavlja 23 i 24 u pregovorima sa Srbijom

Blic 28.01.2016
Spoljnopolitički odbor Evropskog parlamenta usvojio je danas predlog rezolocije o Srbiji za 2015. godinu sa 50 glasa za, dva glasa protiv i četiri uzdržana. U predlogu rezolucije o Srbiji traži se da se što pre otvore ključna poglavlja 23 i 24 u… »

Ðurić: Ivanović u zatvoru - pesnica u lice Srbiji i narodu

Novi magazin 28.01.2016
Direktor Kancelarija za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić ocenio je da današnje odvođenje Olivera Ivanovića iz kućnog pritvora u zatvor, Srbija i srpski narod doživljavaju kao pesnicu u lice i našoj državi i našem narodu. U trenutku kada smo… »

Usvojena rezolucija o Kosovu povoljna po Srbiju

B92 28.01.2016
Parlamentarna skupština Saveta Evrope večeras je usvojila rezoluciju o stanju ljudskih prava na Kosovu koju je predložio izvestilac Avgustin Konda iz Španije. Šefica delegacije Skupštine Srbije pri Parlamentarnoj skupštini SE Aleksandra Đurović… »

Poslanici pred maketom vlade: Kada će Gašić da bude smenjen?

Blic 28.01.2016
Poslanici opozicije postavljali su i ovog poslednjeg četvrtka u mesecu pitanja predstavnicima vlasti u skupštinskom holu, pred maketom Vlade Srbije, ali, kako su naveli, "u ostavci", protestujući što premijer Aleksandar Vučić i članovi njegovog… »

Šešelj: Prvo ZSO, pa nastavak dijaloga

Mondo 28.01.2016
Predsednik Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj izjavio je danas da Beograd ne treba da pregovora s Prištinom sve dok se ne reši pitanje Zajednice opština sa srpskom većinom na Kosovu i Metohiji. Foto: Tanjug/Sava Radovanović "Besmisleno… »

"Izbor Tačija za predsednika veoma rizičan"

B92 28.01.2016
Priština -- Opozicione stranke na Kosovu najavljuju blokadu parlamenta kako bi sprečile da poslanici Skupštine za novog predsednika Kosova izaberu Hašima Tačija. Kosovski zakoni nalažu da do 7. marta građani Kosova treba da dobiju novog… »

Kirbi: Odlazim iz Srbije tužan, ali optimističan

B92 28.01.2016
Ambasador SAD u Beogradu Majkl Kirbi, koji sutra odlazi iz Srbije po isteku mandata, poručio je da će našu zemlju i naš narod nositi u srcu. Kako je rekao iz Srbije odlazi tužan, ali optimističan u pogledu budućnosti Srbije. "Zaista se nadam da… »

Vučić: Razgovaramo kako da otkočimo formiranje ZSO

Kurir 28.01.2016
Premijer Aleksandar Vučić izjavio je sinoć u pauzi dijaloga Beograda i Prištine, uz posredovanje EU, da se razgovara o tome kako da se otkoči formiranje Zajednice srpskih opšština. Vučić je rekao da su razgovori veoma teški i da je dobro šta… »

Vučić: Srbija izbeglicama neće uzimati nadu

Dnevnik 28.01.2016
Srbija izbeglicama neće uzimati nadu”, poručio je premijer Aleksandar Vučić u autorskom tekstu za NIN povodom učešća na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu, na kojem su, „umesto ekonomije, glavna tema bili migranti, za koje Evropa i dalje nema… »