Politika arhiva vesti 28.01.2016

Šešelj: Mogli bismo i sa SNS i sa DS, ako...

B92 28.01.2016
Beograd -- Predsednik SRS Vojislav Šešelj izjavio je da bi ta stranka mogla u postizbornu koaliciju i sa SNS, ako se ona odrekne EU i orijentiše ka integraciji sa Rusijom. "Možemo i sa demokratama, ako bi to isto uradili, što je mnogo manje verovatno… »

Usvojena Rezolucija o Srbiji

Akter 28.01.2016
Odbor za spoljne poslove Evropskog paralamenta usvojio je jutros Rezoluciju o izveštaju o Srbiji za 2015. godine. Izvestilac EP za Srbiju Dejvid Mekalister je pozdravio usvajanje i još jednom istakao značaj podrške EP evropskom putu Srbije. Rezolucija… »

Ðurić: Ivanović u zatvoru - pesnica u lice Srbiji i narodu

Novi magazin 28.01.2016
Direktor Kancelarija za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić ocenio je da današnje odvođenje Olivera Ivanovića iz kućnog pritvora u zatvor, Srbija i srpski narod doživljavaju kao pesnicu u lice i našoj državi i našem narodu. U trenutku kada smo… »

Usvojena Rezolucija o Kosovu: Situacija povoljna po Srbiju

Vesti online 28.01.2016
Parlamentarna skupština Saveta Evrope usvojila je Rezoluciju o stanju ljudskih prava na Kosovu koju je predložio izvestilac Avgustin Konda iz Španije. Šefica delegacije Skupštine Srbije pri Parlamentarnoj skupštini SE Aleksandra Đurović rekla je… »

Poslanici pred maketom vlade: Kada će Gašić da bude smenjen?

Blic 28.01.2016
Poslanici opozicije postavljali su i ovog poslednjeg četvrtka u mesecu pitanja predstavnicima vlasti u skupštinskom holu, pred maketom Vlade Srbije, ali, kako su naveli, "u ostavci", protestujući što premijer Aleksandar Vučić i članovi njegovog… »

Provokacije iz Prištine: Besmislene optužbe Iljira Dede

Vesti online 28.01.2016
U jeku nove runde pregovora u Briselu između Beograda i Prištine, sa Kosova ponovo stižu provokacije. Poslanik Samoopredeljenja Iljir Deda, nije propustio priliku da ospori formiranje ZSO-a proizvoljni interpretiranjem odluke Ustavnog suda i na taj… »

Kosovska opozicija ima "plan B" za svrgavanje vlade

RTS 28.01.2016
Tri opozicione stranke na Kosovu, pokret "Samoopredeljenje", Alijansa za budućnost i "Inicijativa", dale su kosovskom premijeru Isi Mustafi rok da do 17. februara podnese ostavku i raspiše vanredne izbore. U suprotnom, opozicija će primeniti "plan B"… »

Kirbi: Srbiju i ovaj narod nosiću u srcu, odlazim tužan, ali optimističan

Kurir 28.01.2016
BEOGRAD - Ambasador SAD u Beogradu Majkl Kirbi, koji sutra odlazi iz Srbije po isteku mandata, poručio je da će našu zemlju i naš narod nositi u srcu, te da odlazi tužan, ali optimističan u pogledu budućnosti Srbije. "Zaista se nadam da ćete brzo… »

Nova Runda Razgovora U Briselu: Vučić: Razgovaramo kako da otkočimo formiranje ZSO

Blic 28.01.2016
Današnja runda dijaloga Beograda i Prištine, na kojoj su učestvovali premijer Srbije Aleksandar Vučić i šef kosovske vlade Isa Mustafa, uz posredovanje šefice evrospke diplomatije Federike Mogerini, završena je večeras oko 21 sat posle tri i po… »

Srbija izbeglicama neće uzimati nadu

Akter 28.01.2016
Srbija izbeglicama neće uzimati nadu, poručuje premijer Aleksandar Vučić u autorskom tekstu povodom svog učešća na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu. Na Forumu su, umesto ekonomije, glavna tema bili migranti za koje Evropa i dalje nema… »