Regioni arhiva vesti 28.01.2016

Staniši Pešić oduzimaju kuću zbog duga od 4.600 evra

Jugmedia 28.01.2016
LESKOVAC – Vučiću, pomozi, pisalo je na jednom od transparenata meštana sela Nakrivanj, koji su se danas okupili da spreče plenidbu kuće i druge objekte s okućnicom svog komšije Staniše Pešića zbog duga od 4.600 evra, koga su zatezne kamate… »

Bezbednjaci kod Antića

OK radio 28.01.2016
Povodom Dana grada, gradonačelnik Vranja Zoran Antić sa saradnicima, organizovao je prijem za predstavnike Policijske uprave i Bezbednosno informativne agencije. Antić je ocenio da su lokalna samouprava i PU Vranje na planu bezbednosti saobraćaja… »

Gradski plato dobio ime po Srđanu Aleksiću

Slobodna Evropa 28.01.2016
Povodom 23. godišnjice od stradanja Srđana Aleksića, Trebinjca koji je preminuo od poslednica premlaćivanja od pripadnika Vojske Republike Srpske jer je štitio svog druga Alena Glavovića, u centru Novog Pazara, na platou "Kod pečurke" otkrivena je… »

Zavetnici štite ćirilicu kroz akciju "Kragujevac čuva ćirilicu"

iKragujevac 28.01.2016
Gradski odbor Srpskog sabora Zavetnici je kroz akciju „Kragujevac čuva ćirilicu“ podelio zahvalnice firmama koje u svom nazivu koriste ćirilicu i time doprinose očuvanju srpskog nacionalnog pisma. „Marginalizovanje ćirilice traje decenijama, a… »

Danas bez vode četiri ulice u Centru

Ritam grada Kg 28.01.2016
JKP „Vodovod i kanalizacija“ saopštio je da će zbog radova na mreži, danas od 10 do 14 časova bez vode ostati potrošači u Ulici Branka Radičevića, od Kralja Aleksandra I Karađorđevića do ulice Vuka Karadžića, zatim u Daničićevoj od… »

Objavljen javni poziv za Đurđevdansku nagradu za 2015.

Ritam grada Kg 28.01.2016
Negujući tradiciju obeležavanja Đurđevdana – Dana grada i ove godine raspisan je Javni poziv za dostavljanje predloga za dodelu Đurđevdanske nagrade grada Kragujevca za dostignuće koje je postalo dostupno javnosti tokom 2015.godine. Ovom nagradom… »

U Kragujevcu 27 hiljada zahteva za legalizaciju

RT Kragujevac 28.01.2016
U postupku legalizacije, značajnu pomoć gradjanima pružiće Komisija za popis nelegalno izgradjenih objekata. Na području grada Kragujevca, gde se procenjuje da ima oko 60 hiljada nelegalnih objekata, komisija će početi na terenu da radi 1… »

Akcija davanja krvi u MZ Bagremar

RT Kragujevac 28.01.2016
Savet Mesne zajednice Bagremar odazvao se apelu Službe za transfuziju i sutra u svojim prostorijama organizuje akciju dobrovoljnog davanja krvi. Ovu akciju pripremaju povodom dana Mesne zajednice i očekuju veliki broj davalaca. Inicijativu Saveta… »

Donacija knjiga i slikovnica Klinici za pedijatriju

Ritam grada Kg 28.01.2016
U okviru obeležavanja Savindana, juče je delegacija Udruženja „Biram Kragujevac“ posetila Kliniku za pedijatriju Kliničkog centra Kragujevac i uručila donaciju ovoj zdravstvenoj ustanovi, koja se sastoji od 250 dečjih knjiga i slikovnica… »

Pećina Kađenica na Kablaru umesto na Ovčaru

Glas Zapadne Srbije 28.01.2016
Čačak - Pećina Kađenica, jedno od najčuvenijih mesta i svetinja u Ovčarsko-kablarskoj klisuri, o kojoj brigu vodi Turistička organizacija grada na Moravi, nečijom greškom, u brošuri upravo ove organizacije, našla se na planini Kablar, umesto na… »