Regioni arhiva vesti 28.01.2016

Meštani Nakrivnja brane komšiju kome preti plenidba

Večernje novosti 28.01.2016
Selo Nakrivanj danas stalo u odbranu domaćinstva Pešić od plenidbe imovine. Od pozajmljenih 23.520 evra, banci ostao dužan 4.600, ali su zatezne kamate „napumpale” dugovanje. LESKOVAC - Staniša Pešić (61) iz leskovačkog sela Nakrivanj ostao je… »

Bezbednjaci kod Antića

OK radio 28.01.2016
Povodom Dana grada, gradonačelnik Vranja Zoran Antić sa saradnicima, organizovao je prijem za predstavnike Policijske uprave i Bezbednosno informativne agencije. Antić je ocenio da su lokalna samouprava i PU Vranje na planu bezbednosti saobraćaja… »

Gradski plato dobio ime po Srđanu Aleksiću

Slobodna Evropa 28.01.2016
Povodom 23. godišnjice od stradanja Srđana Aleksića, Trebinjca koji je preminuo od poslednica premlaćivanja od pripadnika Vojske Republike Srpske jer je štitio svog druga Alena Glavovića, u centru Novog Pazara, na platou "Kod pečurke" otkrivena je… »

Zavetnici štite ćirilicu kroz akciju "Kragujevac čuva ćirilicu"

iKragujevac 28.01.2016
Gradski odbor Srpskog sabora Zavetnici je kroz akciju „Kragujevac čuva ćirilicu“ podelio zahvalnice firmama koje u svom nazivu koriste ćirilicu i time doprinose očuvanju srpskog nacionalnog pisma. „Marginalizovanje ćirilice traje decenijama, a… »

Bez vode centar grada

iKragujevac 28.01.2016
Zbog radova na mreži, danas od 10 do 14 časova bez vode će ostati žitelji centarlnih gradskih ulica. Bez vode će ostati potrošači u Ulici Branka Radičevića, od Kralja Aleksandra I Karađorđevića do ulice Vuka Karadžića, zatim u Daničićevoj… »

Đurđevdanska nagrada - dostavljanje predloga

RT Kragujevac 28.01.2016
Odbor za obeležavanje praznika, jubileja, i dodelu priznanja Skupštine grada Kragujevca objavio je javni poziv za dostavljanje predloga za dodelu Godišnje nagrade grada Kragujevca – Đurđevdanske nagrade. Predlozi se u zatvorenoj koverti šalju na… »

27 hiljada zahteva za legalizaciju

iKragujevac 28.01.2016
U postupku legalizacije, značajnu pomoć gradjanima pružiće Komisija za popis nelegalno izgradjenih objekata. Na području grada Kragujevca, gde se procenjuje da ima oko 60 hiljada nelegalnih objekata, komisija će početi na terenu da radi 1… »

KG: Sutra akcija davanja krvi

iKragujevac 28.01.2016
Akcija pod sloganom ''Spasite život -dajte krv'' biće održana sutra, 29.01.2016. godine od 9 do 12 sati u prostorijama Mesne zajednice. Savet Mesne zajednice Bagremar odazvao se apelu Službe za transfuziju i sutra u svojim prostorijama organizuje… »

Donacija knjiga i slikovnica Klinici za pedijatriju

Ritam grada Kg 28.01.2016
U okviru obeležavanja Savindana, juče je delegacija Udruženja „Biram Kragujevac“ posetila Kliniku za pedijatriju Kliničkog centra Kragujevac i uručila donaciju ovoj zdravstvenoj ustanovi, koja se sastoji od 250 dečjih knjiga i slikovnica… »

Pećina Kađenica na Kablaru umesto na Ovčaru

Glas Zapadne Srbije 28.01.2016
Čačak - Pećina Kađenica, jedno od najčuvenijih mesta i svetinja u Ovčarsko-kablarskoj klisuri, o kojoj brigu vodi Turistička organizacija grada na Moravi, nečijom greškom, u brošuri upravo ove organizacije, našla se na planini Kablar, umesto na… »