Izvor: Blic arhiva vesti 30.01.2016

Vučić potpisao predlog za razrešenje Gaššića

Blic 30.01.2016
Premijer Srbije Aleksandar Vučić potpisao je predlog za razreššenje ministra odbrane Bratislava Gaššića i uputio ga Narodnoj skupšštini. Premijer Srbije je ovlastio ministra finansija Dušana Vujovića da vrši ovlašćenja ministra odbrane do… »

Turska Besna: "Naš vazdušni prostor narušio JOŠ JEDAN ruski avion, Moskva će odgovarati"

Blic 30.01.2016
Turska je hitno pozvala na razgovor ruskog ambasadora u toj zemlji, jer je prema njihovim tvrdnjama ruski lovac Su-34 narušio vazdušni prostor Turske. U saopštenju se navodi da je pilot aviona u više navrata upozoren na ruskom i engleskom pre nego… »

Tragedija Na Egejskom Moru: Utopilo se najmanje 33 izbeglica, 75 spaseno

Blic 30.01.2016
Najmanje 33 izbeglice su se utopile, dok je 75 spaseno kada je njihov brod potonuo u Egejskom moru dok su pokušavali da stignu iz Turske u Grčku, javio je Rojters pozivajući se na tursku novinsku agenciju Dogan. Pripadnici turske obalske straže… »

Vlada Srbije donira 500.000 evra za decu Sirije

Blic 30.01.2016
Vlada Srbije izdvojila je 500.000 evra da se, na Donatorskoj konferenciji koja će biti održana u Londonu 4. februara, dodeli preko Unicefa za decu Sirije, navodi se u saopštenju Kancelarije Vlade Srbije za saradnju s medijima. Premijer Srbije… »

Dodik: Refernduma će biti, a istrage Tužilaštva BiH me ne interesuju

Blic 30.01.2016
Predsednik RS Milorad Dodik izjavio je danas da će referendum o sudu i tužilaštvu BiH biti održan. Dodik je, odgovarajući na pitanja novinara posle o tvaranja škole "Srbija" u Bosanskom Šamcu, rekao da je referendum o sudu i tužilaštvu BiH… »

Optimista: Dačić: Konflikti su nepotrebni, bićemo u vladi sa SNS posle izbora

Blic 30.01.2016
Socijalisti i naprednjaci će posle izbora nastaviti saradnju u sledećoj vladi, zato su svi konflikti na relaciji SPS - SNS nepotrebni i štetni, kaže za "Blic" lider SPS Ivica Dačić. Više funkcionera SNS oštro je kritikovalo koalicione partnere… »

Počeli Mirovni Pregovori: "Neće biti direktnih razgovora o Siriji"

Blic 30.01.2016
Učesnici mirovnih pregovora o Siriji - glavna opoziciona grupacija i delegacija sirijske vlade - neće voditi direktne pregovore već će oni biti posredni, izjavio je danas zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Genadij Gatilov za agenciju Interfaks… »

Rašković Ivić: Uslovi su nikad gori, na izbore izlazimo u koaliciji sa Dverima i Patriotskim blokom

Blic 30.01.2016
Predsednica Demokratske stranke Srbije (DSS) Sanda Rašković Ivić izjavila je na današnjoj sednici Glavnog odbora te opozicione stranke da je ta stranka spremna za izbore na svim nivoima i da će na njih izaći u koaliciji sa Srpskim pokretom Dveri i… »

Desetine maskiranih muškaraca BRUTALNO TUKLE migrante i decu na železničkoj stanici u Stokholmu

Blic 30.01.2016
Desetine maskiranih muškaraca brutalno je tuklo migrante i njihovu decu u petak na železničkoj stanici u Stokholmu. Kako pišu lokalni mediji napadači su tukli migrante u osveti zbog ubistva Aleksandre Mezer, mlade radnice u prihvatilištu koje se… »

Babić: I SPS će se pridružiti strankama protiv Vučića

Blic 30.01.2016
Šef poslaničkog kluba SNS Zoran Babić izjavio je danas da će svi nastupiti zajedno kako bi na predstojećim izborima pobedili naprednjake i Aleksandra Vučića i da će se tim strankama pridružiti i SPS. "Nastupiće svi zajedno samo sa jednom… »