Izvor: Glas Amerike arhiva vesti 30.01.2016

Utopilo se 33 migranata

Glas Amerike 30.01.2016
Najmanje 33 migranata, uključujući decu, utopilo se nakon što je brod na kojem su putovali do grčkog ostrva Lezbos, potonuo u blizini turske obale. Turska obalska straža saopštila je da je devet žrtava bilo zarobljeno unutar potonulog broda dok je… »

Sirijska opozicija stigla u Ženevu na razgovore

Glas Amerike 30.01.2016
Članovi sirijske glavne opozicione grupe stigli su u Ženevu na mirovne pregovore pod pokroviteljestvom UN, o političkom rešenju rata u Siriji. Članovi sirijske glavne opozicione grupe stigli su u Ženevu danas, ali nije jasno da li će Visoki komitet… »

Mejlovi Hilari Klinton strogo poverljivi

Glas Amerike 30.01.2016
Državni sekretarijat, je prvi put do sada, saopštio da spisak elektronskih poruka koje je bivša državna sekretarka Hilari Klinton imala na kućnom, nezaštićenom, serveru, sadrži 22 imejla sa poverljivim informacijama, i naveo da oni neće biti… »

TV, internet preplavljeni političkim reklamama

Glas Amerike 30.01.2016
S obzirom da Amerikanci za svega nekoliko dana počinju da biraju svoje kandidate za predsedničku trku 2016. kandidati obe velike političke stranke preplavili su medije političkim reklamama za svoje kampanje. Jedna je vidjena više od 2 miliona puta na… »

Ne otpisujte prodavnice "od cigle i maltera"

Glas Amerike 30.01.2016
Kako potrošači sve više kupuju putem svojih ličnih elektronskih uređaja, tradicionalne radnje moraju - sada više nego ikada - da se dovijaju na maštovit način kako bi privukle kupce i ostale profitabilne. Na ovogodišnjoj izložbi „Big Šou“… »

Nauka usavršava tenisko klizanje

Glas Amerike 30.01.2016
Efikasno klizanje zahteva da patike savršeno odgovaraju podlozi, a to je upravo ono gde naučnici mogu da pomognu... Klizanje je postalo jedan od ključnih elemenata modernog tenisa. To su primetili i naučnici, koji su se posvetili analiziranju tehnike… »

Stručnjaci za sajber bezbednost sve traženiji

Glas Amerike 30.01.2016
Borba protiv sajber kriminala otvorila je ogromno, skoro netaknuto tržište poslova za stručnjake za sajber bezbednost. Forbs prenosi da se očekuje da bi od 75 milijardi u 2015. ta industrija mogla da skoči na 170 milijardi do 2020. U najnovijem… »

Aplikacija za praćenje unosa šećera

Glas Amerike 30.01.2016
Nova aplikacija za pametni telefon mogla bi da pomogne da se smanji konzumiranje šećera kod dece. “Tokom godine, mi deca pojedemo i popijemo 5.543 kockice šećera. To su 22 vreće šećera. To je više nego što je teško dete kao što sam ja, a ja… »