Izvor: Newsweek arhiva vesti 30.01.2016

Milorad Dodik: Ipak referendum

Newsweek 30.01.2016
Dodik je, rekao da je referendum o sudu i tužilaštvu BiH prošao sve procedure i da je sada na vlastima RS da odredi vreme održavanja. Predsednik RS Milorad Dodik izjavio je danas da će referendum o sudu i tužilaštvu BiH biti održan. Dodik je… »

Dodik: RS ne spori dejtonsku BiH, već BiH koju je nametnuo visoki predstavnik

Newsweek 30.01.2016
Dodik je istakao da predstavnici vlasti u RS “nisu avanturisti niti je to bilo kakakv hir”, da žele stabilne odnose u BiH, ali da u toj zemlji “mora da se uvaži RS, ni manje ni više od onoga što je napisano u Dejtonu i u Ustavu”. Predsednik… »

Kolumbija: Više od 2.000 trudnica zaraženo virusom zika

Newsweek 30.01.2016
Svetska zdravstvena organizacija je upozorila ove sedmice da se virus "širi eksplozivno" na američkom kontinentu, gde se očekuje između tri i četiri miliona slučajeva ove godine. je saopštila danas da je više od 2.000 trudnica u toj… »

Kremlj: Navodi o narušavanju turskog vazdušnog prostora su neosnovana propaganda

Newsweek 30.01.2016
Saopštenja turske strane o tome da je ruski avion Su-34 navodno narušio vazdušni prostor te zemlje predstavlja neosnovanu propagandu", rekao je zvanični predstavnik Ministarstva odbrane Rusije. Rusko ministarstvo odbrane demantovalo je danas da su… »

Sirijska opozicija preti povlačenjem iz mirovnih pregovora

Newsweek 30.01.2016
"Ukoliko režim bude nastavio da čini zločine, onda prisustvo delegacije HNC u Ženevi neće biti opravdano", upozorio je koordinator grupe Riad Hidžab. Delegacija najveće sirijske opozicione grupe Visoki komitet za pregovore (HNC) zapretila je danas… »

Razvrat, umetnost i tragedija: Ovo je priča najveće slikarke Indije

Newsweek 30.01.2016
Smatrana je jednom od najlepših žena svog doba. Vodila je raskošan i razvratan život, a već u 28 godina bila je mrtva. Uprkos kratkom životu, ostavila je veliko broj dela kojima se i danas dive milioni ljudi. Amrita Šer-Gil danas se smatra… »

Špigl: Nemačke tajne službe vrbuju izbeglice

Newsweek 30.01.2016
Nemačka obaveštajna agencija BND i Savezna agencija za zaštitu ustava su od 2000. do 2013. godine vrbovale 850 azilanata kako bi od njih dobile informacije. Nemačke tajne službe nastoje da dobiju obaveštajne podatke od tražilaca azila, a za uzvrat… »

NATO: Rusija da poštuje vazdušni prostor Alijanse

Newsweek 30.01.2016
"Pozivam Rusiju da se ponaša odgovorno i u potpunosti poštuje vazdušni prostor NATO. Rusija mora da preduzme sve neophodne mere kako bi obezbedila da se takva kršenja ne ponove", naveo je Stoltenberg. Generalni sekretar NATO pozvao je danas da… »

Turska upozorila Rusiju: Bićete odgovorni za posledice narušavanja vazdušnog prostora

Newsweek 30.01.2016
Tursko ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da je pozvalo ambasadora Rusije nakon što je jedan ruski avion u petak narušio vazdušni prostor Turske. je danas pozvala da ne narušava njen vazdušni prostor, navodeći da će za neželjene posledice… »

Rim na nogama: Desetine hiljada ljudi protestuju protiv istopolnih brakova (FOTO)

Newsweek 30.01.2016
"Bez ograničenja, naše društvo će poludeti", rekao je organizator Masimo Gandolfini na skupu, dok su dede i babe, roditelji i deca držali transparente na kojima je pisalo "Što je pogrešno, pogrešno je" U rimskoj areni Cirkus Maksimus danas je… »