Kultura arhiva vesti 30.01.2016

Umro Žak Rivet, reditelj francuskog novog talasa

RTV 30.01.2016
PARIZ - Francuski reditelj i jedan od utemeljivača francuskog "Novog talasa", Žak Rivet, umro je juče u 87. godini. Rivet je je, zajedno sa Klodom Šabrolom, Franosa Trifoom, Erikom Romerom i Žan-Lik Godarom, bio osnivač takozvanog "Novog talasa"… »

Zašto muškarci lude za starijim ženama? Zbog ovoga mlađe nemaju šanse

Kurir 30.01.2016
Poželjna razlika u godinama ne postoji, već je potpuno individualna stvar da li neko nekome međusobno odgovara kao partner ili ne. Poslednjih godina, predrasude da su veze između starijih žena i mlađih muškaraca osuđene na propast, svele su se… »

Dragan Nikolić primljen na VMA

Blic 30.01.2016
Glumac Dragan Nikolić hitno je primljen na VMA, jer mu se zdravstveno stanje naglo pogoršalo. On je smešten na urgentno odeljenje zbog problema sa plućima. Legendarni Gaga kome je pozlilo u petak ujutru, bio je smešten prvo u Urgentnom centru. Naš… »

Dejvid Bouvi hteo da glumi u "Gospodari prstenova"

RTV 30.01.2016
LONDON - Da je Dejvid Bouvi želeo da igra u trilogiji "Gospodar prstenova", otkrio je nedavno jedan od glumaca tog fantastičnog serijala. Prema pisanju Hafington posta, Dominik Monahan, koji u filmu glumi hobita Merija Brendbaka, izjavio je da je sreo… »

Mocartu u čast!

Mondo 30.01.2016
Na Kolarcu u subotu veliki koncert povodom 260. godišnjice rođenja velikog kompozitora. Foto: YouTube Na Velikoj sceni Kolarčeve zadužbine u subotu će biti održan koncert povodom 260 godina od rođenja Volfganga Amadeusa Mocarta i godinu dana od… »

Fejsbuk i Instagram zabranili reklamiranje oružja u SAD

Radio 021 30.01.2016
Društvena grupa Fejsbuk i njen servis Instagram zabranili su danas svojim korisnicima da oglašavaju i trguju oružjem na ovim društvenim mrežama, prenose američki mediji. Odluka o zabrani elektronskog reklamiranja i trgovine oružjem i municijom… »

VIDEO: Stavio ruku u kavez sa medvedom i ostao bez nje

Radio 021 30.01.2016
Rus je stavio ruku u kavez sa medvedom, ignorišući prijatelje koji su pokušali da ga u ovoj suludoj nameri spreče. Dok se približavao kavezu sa ogromnom životinjom, ovaj Rus je ignorisao prijatelje koji su govorili: "Ti si idiot, ne radi to!" Na… »

Krivična odgovornost za promet mesa bez dozvole

Radio 021 30.01.2016
Na lovištu u blizini Čajetine načinjene su nepravilnosti i nisu ispoštovane sve procedure kada je u pitanju promet mesa divljih svinja, za koje se sumnja da je izvor trihineloze u tom kraju, rekao je načelnik Veterinarske inspekcije Zoran Ivanović i… »

Muškarci sa stomačićem su privlačniji?

Radio 021 30.01.2016
Pivski stomak je generalno na meti osuda žena, ali postoje istraživanja koja nisu ni na strani savršeno izvajanih trbušnjaka. Britanska studija, rađena u timu Amande Holden, pokazala je da su ženama zapravo draži muškarci sa neznatnim viškom… »

Zašto je Vargas Ljosa loš novinar, a sjajan književnik

Politika 30.01.2016
Knjiga novinarskih eseja peruanskog nobelovca „Kraj kulture” ocenjena je kao jako slaba, dok mu se savetuje da se okane neukih procena, pristrasnih kolumni i mrzovoljnih manifesta. Mnogi književni kritičari odavno su romanima latinoameričkog… »