Svet arhiva vesti 30.01.2016

Erdogan traži hitan sastanak s Putinom

Mondo 30.01.2016
Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je danas da želi da razgovara sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom nakon incidenta sa ruskim vojnim avionom koji je, navodno, narušio turski vazdušni prostor. Foto: Yasin Bulbul, Presidential Press… »

Najmanje 39 izbeglica se utopilo u Egejskom moru

Akter 30.01.2016
Najmanje 39 migranata, među kojima je nekoliko dece utopilo se danas, dok je više od 60 spaseno kada je njihov brod potonuo u Egejskom moru dok su pokušavali da stignu iz Turske u Grčku. Pripadnici turske obalske straže nastavljaju potragu za… »

Počeli Mirovni Pregovori: "Neće biti direktnih razgovora o Siriji"

Blic 30.01.2016
Učesnici mirovnih pregovora o Siriji - glavna opoziciona grupacija i delegacija sirijske vlade - neće voditi direktne pregovore već će oni biti posredni, izjavio je danas zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Genadij Gatilov za agenciju Interfaks… »

Kremlj: Ruski avioni nisu narušili vazdušni prostor Turske

Politika 30.01.2016
MOSKVA - Rusko ministarstvo odbrane demantovalo je danas da su ruski vojni avioni u Siriji narušili vazdušni prostor Turske, prenosi Tanjug. „Ruska avijacija u Siriji nije narušavala vazdušni prostor Turske. Saopštenja turske strane o tome da je… »

Merkel: Izbeglice idu kući kad prestane rat

Vesti online 30.01.2016
Nemačka kancelarka Angela Merkel uporedila je aktuelnu krizu sa prilivom migranata u Evropu sa dolaskom izbeglica sa Balkana tokom građanskog rata u bivšoj SFRJ. Ona je rekla da će tražioci azila iz Sirije i Iraka morati da se vrate u svoje zemlje… »

Naoružane bande napadaju migrante u Stokholmu

Novi magazin 30.01.2016
Naoružane bande maskiranih muškaraca, za koje se veruje da su neonacisti, izvršili su kasno sinoć više napada na migrante u okolini glavne želežničke stanice u Stokholmu, saopštila je danas švedska policija. U blizini glavnog gradskog trga… »

MSF: Od gladi u Madaji umrlo 16 osoba

RTV 30.01.2016
DAMASK - Još 16 osoba umrlo je od gladi u opkoljenom sirijskom gradu Madaji otkako je konvoj humanitarne pomoći ušao u taj grad tokom januara, saopštila je danas humanitarna organizacija Lekari bez granica (MSF). Prema upozorenju ove humanitarne… »

Predstavnici sirijskih Kurda napustili pregovore u Ženevi

Blic 30.01.2016
Predstavnici sirijskih Kurda, koji su želeli da učestvuju u mirovnim pregovorima o Siriji, napustili su Ženevu pošto nisu dobili poziv. Kurdski zvaničnici izjavili su da je predsednik Sirijske kurdske demokratske unije (PYD) Saleh Muslim sa… »

Protivnici zakona o istopolnim brakovima okupili se u Rimu

Novi magazin 30.01.2016
U rimskoj areni Cirkus Maksimus danas je održan protest desetina hiljada ljudi protiv usvajanja zakona o istopolnim zajednicama. Dok su se organizatori skupa "Dan porodice" nadali da će okupiti milion ljudi, a vlasti se pripremale za 500.000, novinari… »

Islamska država u panici zbog misterioznog snajpera

Radio 021 30.01.2016
Trojica vođa Islamske države ubijena su u prethodnih nekoliko nedelja u libijskom gradu Sirt, rodnom mestu pokojnog predsednika Muamera el Gadafija. Zna se da su ubijeni hicima iz snajpera, ali niko nije siguran da li je za ubistva odgovorna jedna ili… »