Balkan arhiva vesti 31.01.2016

"Tražiće da promenimo i ime Republike Srpske"

Vesti online 31.01.2016
Vlasti Republike Srpske ne odustaju od referenduma o sudu i Tužilaštvu, ali će pre svega građani odlučivati o Danu Republike Srpske. Spoljni pritisci na Republiku Srpsku su toliki da bi jedan od zahteva uskoro mogao da bude i promena njenog imena… »

Makedonsko Specijalno tužilaštvo odbacilo optužbe protiv svojih članova

Večernje novosti 31.01.2016
Makedonsko specijalno tužilaštvo za slučaj prisluškivanih razgovora odbacilo je danas optužbe da je deo tima tog tužilaštva maltretirao lica tokom vršenja dužnosti i nezakonito uticao na svedoke. Makedonsko specijalno tužilaštvo za slučaj… »

Uhapšeni na putu za Siriju

Studio B 31.01.2016
Grčka policija saopštila je danas da je uhapsila dva muškarca osumnjičena da su pokušali da odu u Siriju i priključe se Islamskoj državi, od kojih je jedan iz Bosne i Hercegovine. Radi se 29-godišnjaku koji je 2011. pušten iz zatvora u BiH nakon… »

Otvoren put u Sloveniji nakon sudara 70 vozila

B92 31.01.2016
Ljubljana -- Ponovo je otvoren primorski autoput za Kopar, koji je bio zatvoren zbog saobraćajne nesreće u kojoj je učestvovalo oko 70 vozila. U teškoj saobraćajnoj nesreći poginule su četiri osobe, a više osoba koje su izvan životne opasnosti… »

Šveđanin poreklom iz Srbije uhapšen zbog plana da se pridruži ID

RTS 31.01.2016
Grčka policija saopštila je da je uhapsila dvojicu muškaraca koji su osumnjičeni da su posedovali oružje i planirali da otputuju u Siriju i pridruže se Islamskoj državi. Jedan od dvojice uhapšenih je dvadesetdevetogodišnji državljanin Švedske… »

Vatreni obračun u centru Podgorice

Mondo 31.01.2016
Oko 23 sata u Ulici Stanka Dragojevića u centru Podgorice došlo je do pucnjave u kojoj je ranjen Podgoričanin Emil Tuzović (26). Prema nezvaničnim informacijama Tuzović je lakše ranjen i otpušten je nakon što mu je pružena medicinska pomoć u… »

NOVI UDAR HRVATSKE NA SRBIJU: Traže ratnu odštetu

Pravda 31.01.2016
BEOGRAD – Hrvatska će uskoro podneti zahtev za ratnu odštetu od Srbije, saznaje „Politika” u diplomatskim krugovima u Zagrebu. Čak se razmišlja o tome i da branitelji podnesu pojedinačne tužbe, ali se još traži pravni način da se to uradi… »

Švercovali Ljude: Makedonska policija otkrila 17 migranata

Kurir 31.01.2016
Migranti su pronađeni prilikom provere dva vozila, u blizini grada Negotino i kraj sela Smokvica, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Makedonije. Svi pronađeni migranti su odvedeni u Prihvatni centar za strance u Skoplju. Prva grupa od 12… »

Beograd o navodima da PKK koristi snajperiste iz Srbije

Al Jazeera 31.01.2016
Ambasada Srbije u Ankari odgovorila na navode nekih turskih medija. Ambasada Srbije u Ankari reagirala je na navode objavljene u nekoliko turskih medija da Radnička partija Kurdistana (PKK) koristi srbijanske plaćenike snajperiste u svojim napadima na… »

Muzalas: Ko optužuje Grčku, optužuje Fronteks

RTS 31.01.2016
Ministar za migracije u grčkoj vladi Janis Muzalas odbacio je kritike u vezi sa nedovoljnim obezbeđivanjem granica i istakao da onaj ko optužuje Grčku, optužuje Fronteks. Muzalas je najavio da će "hot spotovi" početi da rade od februara. "Ko… »