Balkan arhiva vesti 31.01.2016

"Tražiće da promenimo i ime Republike Srpske"

Vesti online 31.01.2016
Vlasti Republike Srpske ne odustaju od referenduma o sudu i Tužilaštvu, ali će pre svega građani odlučivati o Danu Republike Srpske. Spoljni pritisci na Republiku Srpsku su toliki da bi jedan od zahteva uskoro mogao da bude i promena njenog imena… »

Odbačene optužbe protiv makedonskih tužilaca

RTS 31.01.2016
Makedonsko Specijalno tužilaštvo za slučaj prisluškivanih razgovora odbacilo je optužbe na osnovu kojih je deo njihovih tužilaca uticao na svedoke i u obavljanju dužnosti maltretirao lica, preneli su makedonski mediji. Portparolka Specijalnog… »

Krenuli U Islamsku Državu: Grčka uhapsila muškarca iz Bosne koji se zaputio kod terorista

Kurir 31.01.2016
Grčka policija saopštila je da je pored čoveka iz BiH uhapsila i mladića iz Jemena, koji je takođe hteo da ratuje za ISIL. Radi se 29-godišnjaku koji je 2011. pušten iz zatvora u BiH nakon što je izdržao kaznu od šest godina zbog posedovanja… »

Otvoren put u Sloveniji nakon sudara 70 vozila

B92 31.01.2016
Ljubljana -- Ponovo je otvoren primorski autoput za Kopar, koji je bio zatvoren zbog saobraćajne nesreće u kojoj je učestvovalo oko 70 vozila. U teškoj saobraćajnoj nesreći poginule su četiri osobe, a više osoba koje su izvan životne opasnosti… »

U Grčkoj uhapšen Bošnjak iz Srbije, pokušao da se priključi džihadistima u Siriji

Večernje novosti 31.01.2016
rčka policija saopštila je da je uhapsila dvojicu muškaraca koji su osumnjičeni da su posedovali oružje i planirali da otputuju u Siriju i pridruže se Islamskoj državi. Grčka policija saopštila je da je uhapsila dvojicu muškaraca koji su… »

Ranjen mladić u pucnjavi

Alo 31.01.2016
Emil Tuzović (26) ranjen je u pucnjavi koja se dogodila kasno sinoć u centru Podgorice, rečeno je u crnogorskoj policiji. Ispaljeni metak okrznuo ga je u predelu grudnog koša i on nije zadržan na lečenju u Kliničkom centru. Napadač je pobegao. Iz… »

NOVI UDAR HRVATSKE NA SRBIJU: Traže ratnu odštetu

Pravda 31.01.2016
BEOGRAD – Hrvatska će uskoro podneti zahtev za ratnu odštetu od Srbije, saznaje „Politika” u diplomatskim krugovima u Zagrebu. Čak se razmišlja o tome i da branitelji podnesu pojedinačne tužbe, ali se još traži pravni način da se to uradi… »

Makedonska policija otkrila 17 migranata

Večernje novosti 31.01.2016
Makedonska policija je prilikom provere dva vozila, u blizini grada Negotino i kraj sela Smokvica, pronašla ukupno 17 migranata. Makedonska policija je prilikom provere dva vozila, u blizini grada Negotino i kraj sela Smokvica, pronašla ukupno 17… »

Srpski Snajperisti Ratuju Protiv Turske? Turci optužuju Srbe da se bore sa Kurdima

Telegraf 31.01.2016
Turski mediji su javili da nove obaveštajne informacije ukazuju da organizacije PKK u Evropi angažuju srpske snajpere. Nakon pisanja turskih medija da Radnička partija Kurdistana koristi srpske snajperiste na jugoistoku Turske oglasila se i Ambasada… »

Muzalas: Ko optužuje Grčku, optužuje Fronteks

RTS 31.01.2016
Ministar za migracije u grčkoj vladi Janis Muzalas odbacio je kritike u vezi sa nedovoljnim obezbeđivanjem granica i istakao da onaj ko optužuje Grčku, optužuje Fronteks. Muzalas je najavio da će "hot spotovi" početi da rade od februara. "Ko… »