Beograd arhiva vesti 31.01.2016

Centar postaje pešačka zona, nove garaže neophodne

Blic 31.01.2016
U narednih nekoliko meseci počeće rekonstrukcija garaže na Obilićevom vencu, što je prvi korak ka rešavanju problema parkiranja u Beogradu kojem nedostaje oko 10.000 parking mesta, a plan je i da najuži centar grada postane pešačka zona, izjavio… »

Mali i Stefanović u Grockoj: Rekonstrukcija Bulevara oslobođenja posle 30 godina

Studio B 31.01.2016
Gradonačelnik Beograda Siniša Mali i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović obišli su danas radove na rekonstrukciji Bulevara oslobođenja sa infrastrukturom u opštini Grocka. Gradonačelnik je rekao da je ta ulica bila zapostavljena 30… »

Tri osobe povređene u tri saobraćajne nezgode

Studio B 31.01.2016
Hitna pomoć je protekle noći u Beogradu intervenisala ukupno 117 puta, od čega 21 na javnom mestu, uključujući tri saobraćajne nezgode u kojima su tri osobe povređene. Ženska osoba (21) povređena je u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila u… »

Pekari su deo tradicije i ponos našeg grada

Studio B 31.01.2016
Povodom pekarske slave Sveti Atanasije večeras je u "Sava" centru organizovan prijem na kojem je gradski menadžer Goran Vesić poručio da su pekari deo tradicije i ponos grada Beograda. On je, čestitavši slavu pekarima, podsetio da u Beogradu posluje… »

Srbin pronalazač broj jedan na svetu, ali za njegov izum nisu zainteresovani naši

Večernje novosti 31.01.2016
Nikola Tepić, učenik Treće beogradske gimnazije, dobitnik svetosavske nagrade. Vicešampion na Olimpijadi mladih naučnika u Turskoj. Za njegov izum zainteresovani stranci, ali ne i naši. ON je najbolji pronalazač na svetu među srednjoškolcima… »

Bonton U Gsp: Kako da se (NE) ponašate u prevozu

Blic 31.01.2016
Beograd je dovoljno velik da prihvati svakoga. Ali, ko god misli da je ovaj grad neuređen vara se - pravila ponašanja postoje, a njihovo kršenje najbolje se vidi u gradskom prevozu. Uđi u autobus tek kada izađu drugi putnici. Ako stojiš, ostavi… »

Mali čestitao Novaku još jednu titulu: Ponosni smo na sve tvoje uspehe

Blic 31.01.2016
Gradonačelnik Siniša Mali u ime grada Beograda, i u svoje ime, čestitao je Novaku Đokoviću na fantastičnoj igri u toku čitavog Otvorenog prvenstva Australije, koja ga je dovela do ubedljive pobede i u finalu. U čestitki upućenoj Đokoviću… »

Čupko – šmeker iz kraja

Politika 31.01.2016
„Gde si, Čupko, bio ceo dan?” „Ne pitaj, ova beogradska patrola naporna je rabota... ali ne žalim truda – Beograd je moj dom!” „Šta jedemo danas?” „Koske, kao što znaš, malo teže varim, ali zato pašteta... mmm...” I dok… »

Crno Bela Fotografija: Ovako su izgledali projektanti Prokopa pre 40 godina

Blic 31.01.2016
Na otvaranju Prokopa pre četiri dana svi su me slikali, a ja ih pitam što niste došli pre 40 godina? Tad sam bio mnogo lepši i mlađi - smeje se Živorad Lisičić (72), jedan od četvorice arhitekata koji su davne 1976. godine projektovali izgradnju… »

Pokret Za Preokret: Od ponedeljka akcija za raspisvanje izbora u Beogradu

Kurir 31.01.2016
BEOGRAD - Pokret za preokret pozdravio je pridruživanje opozicionih stranaka zahtevu za raspisivanje vanrednih izbora u Beogradu. "Nesposobna vlast (gradonačelnika Beograda) Siniše Malog i (gradskog menadžera) Gorana Vesića prethodnih dana nije bila… »