Izvor: Akter arhiva vesti 31.01.2016

Pregovori sa Kosovom i EU u delikatnoj situaciji

Akter 31.01.2016
Predstavnici Kosova spremni su da primene sve što njima daje više ovlašćenja, ali nisu spremni da ispune dogovoreno za srpsku nacionalnu zajednicu, tako da su pregovori sa Kosovom u veoma delikatnoj situaciji, a zbog toga i pregovori Srbije sa EU… »

Ispred kapije Visokih Dečana uhapšeni islamisti

Akter 31.01.2016
Ispred glavne kapije manastira Visoki Dečani uhapšena su četvorica naoružanih islamista i istraga je u toku, rekao je danas Tanjugu iguman tog manastira Sava Janjić. Ta četvorica kosovskih Albanaca iz četiri različita dela Kosova - Gnjilana… »

U Evropi nestalo najmanje 10.000 dece-izbeglica

Akter 31.01.2016
Najmanje 10.000 izbegle dece, koja nisu bila u pratnji roditelja, nestalo je nakon što su stigli u Evropu, saopštila je danas evropska policijska agencija Evropol. Strahuje se da su mnogi od njih pali u ruke organizovanih kriminalnih grupa za trgovinu… »

Ambasada očekuje zvanične informacije

Akter 31.01.2016
Ambasada Srbije u Ankari saopštila je danas da od tamošnjih vlasti očekuje zvaničnu informaciju povodom tvrdnji turskih medija da Radnička partije Kurdistana (PKK) koristi srpske snajperiste u teroristickim napadima na jugoistoku Turske. "Srbija je… »

Pajtić: DS spremnija nego ikad za izbore

Akter 31.01.2016
DS je za predstojeće izbore spremnija nego ikad, poručio je danas predsednik stranke Bojan Pajtić, i pozvao građane da se pridruže DS u borbi za slobodniju, dostojanstveniju i uređeniju zemlju. "Onima koji to ne žele, prepuštamo stanove u Beogradu… »

Moskva: U velikom požaru poginulo 12 osoba

Akter 31.01.2016
U moskovskoj fabrici u kojoj je izbio veliki požar, vatrogasci su pronašli tela 12 ljudi, izjavila je portparol Ruskog istražnog komiteta Julija Ivanova za agenciju Tas s. U moskovskoj fabrici u kojoj je izbio veliki požar, vatrogasci su pronašli… »

I turski i NATO radari videli upad ruskog aviona

Akter 31.01.2016
Turska je saopštila u subotu da je ruski avion SU-34 narušio njen vazdušni prostor uprkos brojim upozorenjima, ali je Rusija demantovala da je upada bilo. I turski i NATO radari detektovali su da je ruski avion narušio turski vazdušni prostor… »

Najmanje 60 ljudi ubijeno u tri eksplozije

Akter 31.01.2016
Broj poginulih u tri eksplozije bombe u blizini šiitskog svetilišta Sajida Zeinab, južno od prestonice Damaska, porastao je na 60. Među poginulima je i 25 šiitskih boraca, preneo je Rojters. Opservatorija je navela da se očekuje da će broj… »

Stefanović: U Srbiji nema pretnji od terorizma

Akter 31.01.2016
U Srbiji nema neposrednih pretnji od terorizma, izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović povodom upozorenja Evropola da Islamska država planira nove napade u Evropi. "Bili bismo neozbiljni kada bi to prepustili slučaju… »

Danas mestimično sa slabom kišom, do 15 stepeni

Akter 31.01.2016
U Srbiji će ujutro ponegde biti magle, a tokom dana će mestimično na severu zemlje padati slaba kiša, najviše na krajnjem severu Vojvodine, dok će u ostalim krajevima biti suvo, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod. Najniža temperatura… »