Izvor: Akter/Društvo arhiva vesti 31.01.2016

Danas mestimično sa slabom kišom, do 15 stepeni

Akter 31.01.2016
U Srbiji će ujutro ponegde biti magle, a tokom dana će mestimično na severu zemlje padati slaba kiša, najviše na krajnjem severu Vojvodine, dok će u ostalim krajevima biti suvo, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod. Najniža temperatura… »

Nacionalni dan bez duvanskog dima

Akter 31.01.2016
U Srbiji se danas obeležava 31. januar, Nacionalni dan bez duvanskog dima, u situaciji kada se godišnje registruje 5.500 novooblelih od raka pluća i bronha, a prosečno 5.000 osoba oba pola umre od te vrste karcinoma. To Srbiji svrstava na drugo mesto… »

Srpski naučnici tragaju za devetom planetom

Akter 31.01.2016
Da li u Sunčevom sistemu postoji još jedna planeta, deset puta veća od Zemlje i od Sunca udaljena četiri puta više nego Pluton, svetska astronomska zajednica pokušaće da sazna novim teleskopom LSST čija izgradnja uveliko traje u Čileu i koji bi… »

BG: Troje povređeno u tri saobraćajna udesa

Akter 31.01.2016
U tri saobraćajne nezgode koje su se sinoć i tokom noći dogodile u Beogradu, lakše su povređene tri osobe, izjavila je portparolka Hitne pomoći Nada Macura. Macura je agenciji Beta rekla da je u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila u 20.47 u… »

Stojković: "Zbogom" duvanu posle deceniju ipo

Akter 31.01.2016
Da zavisnost od pušenja nije nepobediva pokazala je, uz pomoć Savetovališta za odvikavanje od pušenja KC Srbije i Beograđanka Jelena Stojković, koja je "zbogom" duvanu rekla posle deceniju i po. Povodom 31. januara, Nacionalnog dana bez duvanskog… »

Na Plutonu mnogo više leda nego što se mislilo

Akter 31.01.2016
Površinu Plutona prekriva mnogo više leda nego što su naučnici prvobitno mislili, prenosi Si-En-En pozivajući se na američku svemirsku agenciju NASA. Patuljasta planeta prekrivena je velikom količinom leda, što se sada može videti na novoj mapi… »