Izvor: Beta video arhiva vesti 31.01.2016

Nikolić: Priznanje Kosova inspirisalo Islamsku državu

Beta video 31.01.2016
BEOGRAD/ADIS ABEBA - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić ocenio je da je priznanje Kosova kao nezavisne države poslužilo onima koji su formirali Islamsku državu. ``Čini mi se da je priznavanje takve tzv. države, stvorene terorizmom, poslužilo onima… »

Nikolić: Afrika je saradnik i prijatelj Srbije

Beta video 31.01.2016
ADIS ABEBA - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić rekao je da je ``Afrika saradnik i prijatelj Srbije`` i da kod starih prijatelja treba otklanjati sve nesuglasice i probleme nastale pre mnogo godina, koje treba brzo rešiti da ne bi ugrozili veliko… »

Nikolić: Razgovarali sa državama koje su priznale nezavisnost Kosova ali koje su na glasanju u Unesk

Beta video 31.01.2016
ADIS ABEBA - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić ć je rekao da je na marginama skupa delegacija Srbije posebno razgovarala sa državama za koje se na glasanju u Unesku ustanovilo da postoje svojevrsni pritisci na njih da svoj stav o nepriznavanju… »

Nikolić: Na Samitu AU, jedini predsednik države izvan Afrike

Beta video 31.01.2016
ADIS ABEBA - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić je rekao da je na Samitu AU prisustvovao kao predstavnik Srbije, jedini predsednik države izvan Afrike koji je pozvan. Rekao je da Afrika ``ne zaboravlja prijateljstvo koje je imala sa Jugoslavijom koje je… »

Nikolić: Mislim da je ovaj skup (Samit AU) na kome moramo uvek da prisustvujemo

Beta video 31.01.2016
ADIS ABEBA - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić pozvao je srpske privrednike da se pojave u Africi koja je počela da traži mesto u svetskoj ekonomiji, i naglasio da je Afrika ``saradnik i prijatelj Srbije``. ``Ovde se nalazimo medju prijateljima i… »

Nikolić: Delikatni pregovori sa EU

Beta video 31.01.2016
BEOGRAD/ADIS ABEBA - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić ocenio je da su pregovori Beograda i EU takodje u delikatnoj situaciji.``Naši pregovori sa EU su takodje u veoma delikatnoj sitauciji i to zbog pregovora sa Kosovom. Mi smo obavezni da se… »

Predsednik Nikolić se sastao s zamenikom predsedavajuće komisije AU, Mvenčeom

Beta video 31.01.2016
ADIS ABEBA - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić sastao je danas u Adis Abebi na sastao i sa zamenikom predsedavajuće komisije Afričke unije Erastusom Mvenčeom. (pokrivalice)… »

Predsednik Nikolić se sastao s premijerom Etiopije

Beta video 31.01.2016
ADIS ABEBA - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić sastao je danas u Adis Abebi s predsednikom Vlade Etiopije Atom Hajlemariam Desalenjom, saopšteno je iz predsednike službe za saradnju s medijima. (pokrivalice)… »