Izvor: Danas/Regioni arhiva vesti 31.01.2016

Registracija poljoprivrednih gazdinstava

Danas 31.01.2016
SAVETI POLJOPRIVREDNIH STRUČNJAKA. Registracija poljoprivrednog gazdinstva je prvi korak u korišćenju podsticaja u poljoprivredi. Prilikom upisa u registar poljoprivrednik se izjašnjava da li je njegovo gazdinstvo komercijalno (planira da koristi… »

Nedostaju samopouzdanje i vizija

Danas 31.01.2016
TUTIN DANAS - Predsednik opštine Tutin Šemsudin Kučević. Novi Pazar, Tutin - Slaba startna pozicija, najnerazvijenije opštine u bivšoj Jugoslaviji, sa 17 odsto bruto dohotka od proseka u zemlji, tranzicija i svetska ekonomska kriza, učinili su da i… »

Za završetak oko 150.000 evra

Danas 31.01.2016
Uskoro završni radovi na sanaciji Husein pašine džamije u Pljevljima. Pljevlja - Razmatranje i usvajanje Akcionog plana za realizaciju izgradnje haremskog zida i uređenje dvorišnog prostora Husein pašine džamije, jedina je tačka dnevnog reda… »

Više para za bebe

Danas 31.01.2016
Opština Nova Varoš uvećala naknade za novorođenčad. Nova Varoš - Kako bi pospešila natalitet, Opština Nova Varoš će iz budžeta za 2016. izdvojiti znatno više sredstava nego do sada na ime naknade za novorođenčad. Opštinsko veće nedavno je… »

Radnički rijaliti u martu

Danas 31.01.2016
Glumci Amaterskog pozorišta Doma kulture „Jovan Tomić“ pripremaju „Život u tesnim cipelama“. Nova Varoš - Glumci Amaterskog pozorišta Doma kulture „Jovan Tomić“ okupili su se oko novog pozorišnog projekta. Reč je o predstavi „Život… »

Predsednica Nataša Pucarević

Danas 31.01.2016
U Novoj Varoši formiran Opštinski odbor Pokreta socijalista. Nova Varoš - Novovaroška politička scena bogatija je za još jednu stranku. Reč je o Pokretu socijalista, stranci levice koju predvodi Aleksandar Vulin. Na osnivačkoj Skupštini PS… »

Uloga i dostignuća BNV u Sandžaku

Danas 31.01.2016
Lični stav. Nacionalne manjine u Republici Srbiji, na osnovu Ustava i relevantnih zakona, uživaju kolektivna prava u oblastima obrazovanja, kulture, informisanja i službene upotrebe jezika i pisma. Nacionalne manjine, dakle, imaju pravo na obrazovanje… »

Strah i za radna mesta

Danas 31.01.2016
Zaposleni u pribojskom zdravstvu, sa zakašnjenjem, primili plate, a brine ih najavljena racionalizacija. Priboj - Pribojski radnici u zdravstvu, kao i ostali zaposleni u ustanovama Zdravstvenog centra Užice, u utorak su primili platu koja im je… »

Netrpeljivost prema drugim nacionalnostima

Danas 31.01.2016
NOVI PAZAR DANAS - SDA i BKZ osudili govor predsednika Srbije u Kragujevcu. Novi Pazar - SDA Sandžaka je najoštrije osudila govor predsednika Srbije Tomislava Nikolića na polaganju kamena temeljca za izgradnju Centra izvrsnosti u Kragujevcu. Nikolić… »

Zajednički nastup prema državnim organima

Danas 31.01.2016
Nacionalni saveti Bošnjaka Srbije i Crne Gore potpisali sporazum o saradnji. Novi Pazar, Rožaje - Predsednici Bošnjačkog nacionalnog veća (BNV) i Bošnjačkog veća (BV) u Crnoj Gori, Sulejman Ugljanin i Osman Nurković, potpisali su sporazum o… »