Izvor: Gde investirati arhiva vesti 31.01.2016

Turski mediji: Srpski snajperisti u redovima PKK, Ambasada u Ankari očekuje zvaničnu informaciju

Gde investirati 31.01.2016
Ambasada Srbije u Ankari saopštila je danas da od tamošnjih vlasti očekuje zvaničnu informaciju povodom tvrdnji turskih medija da Radnička partije Kurdistana (PKK) koristi srpske snajperiste u terorističkim napadima na jugoistoku Turske. „Srbija… »

Svetske berze: Rast cena akcija drugu nedelju zaredom

Gde investirati 31.01.2016
Cene akcija na svetskim berzama protekle nedelje su snažno porasle zahvaljujući višim cenama nafte i novim monetarnim merama japanske centralne banke. Na Wall Streetu je protekle sedmice Dow Jones ojačao 2,3 odsto, S&P 500 ojačao 1,7 odsto, a Nasdaq… »

Bojanke za odrasle – pomažu u oslobađanju od stresa i donose zaradu

Gde investirati 31.01.2016
Bojenje voštanim i drvenim bojicama je obično aktivnost za decu koja im pomaže da prepoznaju boje, da izraze svoju kreativnost i razvijaju motoriku. Takođe može da bude relaksirajuća – iako taj faktor verovatno nije toliko važan deci, koliko… »

EBRD: Povoljni srednjoročni izgledi za rast Srbije

Gde investirati 31.01.2016
Srednjoročni izgledi za rast Srbije su povoljni, ako se održi makroekonomska i spoljna stabilnost i ekonomske reforme odmaknu, podržane relativno dobrim potencijalom ljudskih resursa i ubrzanjem procesa pristupanja Evropskoj uniji, ocenjuje Evropska… »

Makedonija ostaje u zoni solidnog rasta

Gde investirati 31.01.2016
Narodna banka Makedonije (NBM) ocijenila je da poslednji kvartal prošle godine upućuje na opstanak ekonomije zemlje u zoni solidnog rasta. NBM je zadržala projekciju rasta Makedonije u 2015. godini od 3,2 odsto. Kako je navedeno u saopštenju Savjeta… »

SAD: Suzuki povlači više od 68.000 motocikala

Gde investirati 31.01.2016
Japanski proizvođač vozila Suzuki objavio je povlačenje više od 68.000 motocikala u Sjedinjenim Američkim Državama. Razlog za opoziv je mogućnost da sistem za napajanje akumulatora padne što dovodi do gubitka brzine i zaustavljanja. Povlačenje… »

Vip mobile: Pušten prvi 4G plus signal u Srbiji

Gde investirati 31.01.2016
Kompanija Vip mobile saopštila je juče da je pustila u rad prvi 4Gplus signal u Srbiji, što je naredni korak u razvoju mrežne tehnologije četvrte generacije, koja omogućava do sada najveće brzine prenosa podataka i trenutan odziv mreže i… »

Snažan rast cene zlata, evro ojačao u odnosu na dolar i jen

Gde investirati 31.01.2016
Za većinu roba januar je bio najlošiji početak godine od 2008. Izuzetak su zlato i drugi plemeniti metali. Previranja na kineskim finansijskim tržištima, pad cena nafte i znaci usporavanja američke privrede povećalo je tražnju za tradicionalno… »

PIO: Osnovice osiguranja od sutra više za 4,16 odsto

Gde investirati 31.01.2016
Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje podsetio je građane koji sami plaćaju doprinos za penzije da od uplate za februar važe nove osnovice osiguranja koje su u odnosu na prethodni period više za 4,16 odsto. To usklađivanje, kako je… »

Zakon o stanovanju: Renoviranje stana samo uz građevinsku dozvolu

Gde investirati 31.01.2016
Za investicione radove, odnosno adaptacije i sanacije koje uključuju rušenje zidova ili pregrađivanje potrebna je takozvana mala građevinska dozvola koja zahteva nekoliko dokumenata i košta najmanje 50 evra. „Prvo se opštini na kojoj se radi… »