Izvor: Glas Amerike arhiva vesti 31.01.2016

Đokoviću šesti trofej u Melburnu

Glas Amerike 31.01.2016
Najbolji teniser sveta do 11. grand slem titule u karijeri stigao posle nešto manje od tri sata igre, četvrtom pobedom u finalu nad Endijem Marijem... Najbolji teniser sveta Novak Đoković nastavio je seriju trijumfa na grand slem turnirima pobedom u… »

Bojanke za odrasle - hit u izdavaštvu

Glas Amerike 31.01.2016
Bojanke za odrasle su profitabilan biznis i u decembru su činile polovinu od 10 najprodavanijih knjiga u Sjedinjenim Državama. Bojenje voštanim i drvenim bojicama je obično aktivnost za djecu koja im pomaže da prepoznaju boje, da izraze svoju… »

Sirijska opozicija: "Diskusije su bile pozivitne"

Glas Amerike 31.01.2016
Posle bojkota početka indirektnih mirovnih razgovora, predstavnici glavne sirijske opozicione grupe su se sastali sa izaslanikom UN-a za Siriju Stafanom de Misturom u Ženevi. De Mistura je danas rekao novinarima da je "optimističan i rešen" da će se… »

Odloženo slanje mirovnih trupa u Burundi

Glas Amerike 31.01.2016
Samit Afričke unije je okončan odlaganjem slanja predloženih mirovnih snaga u nemirima zahvaćeni Burundi, jer lideri navode da neće poslati trupe bez vladinog odobrenja. Lideri tog bloka su umesto toga reli da će posleti delegaciju na visokom nivou… »

Vurus Zika se rapidno širi

Glas Amerike 31.01.2016
Virus Zika se rapidno širi Latinskom Amerikom i azijske vlade su izdale upozorenja u pokušaju da ograniče tu bolest koju prenose komarci. Zdravstveni stručnjaci u nekoliko azijskih zemalja su savetovali putnike, posebno trudnice, da izbegavaju… »

Sve intenzivnija predsednička kampanja u Ajovi

Glas Amerike 31.01.2016
Uoči Stranačkih skupova u Ajovi sutra uveče, predsednički pretendenti intenziviraju kampanju u cilju sticanja podrške. Na republikanskoj strani svi kandidati kaskaju za Donaldom Trampom, koji je stiagao u Ajovu u subotu radi finalnih nastojanja u… »

Nemačka: Deportacije i pooštravanje zakona

Glas Amerike 31.01.2016
Njemačka pooštrava imigracione zakone posle ogromnog priliva migranata i deportuje azilante iz nekoliko balkanskih država koje su proglašene bezbednim. Glas Amerike posetio je Švabiš Gmund u južnoj Njemačkoj, gdje se zaoštravaju tenzije zbog… »

Danska brani kontroverzni zakon

Glas Amerike 31.01.2016
Danski zakonodavci brane novi zakon svoje države o imigraciji, čiji cilj da učini njihovu malu skandinavsku zemlju manje privlačnom za migrante. Po tom zakonu usvojenom ranije ove nedelje, azilanti moraju da predaju sve svoje vrednosti iznad 10.000… »

Grupni identitet za sprečavanje stampeda

Glas Amerike 31.01.2016
Psiholozi povodom toga kažu da ako se razume kako i zašto se mase ponekad ponašaju, za njihovu kontrolu je potrebno prepoznati ljudsku sposobnost za samo-regulaciju. Masovna okupljanja uglavnom su mirna, međutim ponekad situacija može da izmakne… »

Kofer budućnosti "prati" putnike

Glas Amerike 31.01.2016
Kolica sa sistemom infracrvenih zraka prati narukvicu na vlasniku – i kreće se odmah iza njega, natovarena prtljagom. Evo dobrih vesti za one koji često putuju – uskoro možda neće morati da nose kofer ili da ga vuku za sobom. Grupa srednjoškolaca… »