Izvor: Glas Zapadne Srbije arhiva vesti 31.01.2016

Osnovice osiguranja od sutra više za 4,16 odsto

Glas Zapadne Srbije 31.01.2016
Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje podsetio je građane koji sami plaćaju doprinos za penzije da od uplate za februar važe nove osnovice osiguranja koje su u odnosu na prethodni period više za 4,16 odsto. To usklađivanje, kako je… »

Renoviranje stana samo uz građevinsku dozvolu

Glas Zapadne Srbije 31.01.2016
Za investicione radove, odnosno adaptacije i sanacije koje uključuju rušenje zidova ili pregrađivanje potrebna je takozvana mala građevinska dozvola dozvola koja zahteva nekoliko dokumenata i košta najmanje 50 evra. „Prvo se opštini na kojoj se… »

Da li Borac ima novog Kićanovića?

Glas Zapadne Srbije 31.01.2016
Čačak - Čačak je odvajkada poznat kao rasadnik košarkaških talenata. Dobro je poznata priča o sjajnim šuterima koji su ’oprali ruke u Moravi’, a stopama Radmila Mišovića, Dragana Kićanovića i ostalih velikana koje je iznedrio ovaj grad… »

Manji aerodromi za lou kost kompanije

Glas Zapadne Srbije 31.01.2016
Preduzeće “Aerodromi Srbije” osnovano je kako bi se stavili u funkciju manji aerodromi u Srbiji, izjavio je pomoćnik ministra za vazdušni saobraćaj u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zoran Ilić. On je, kako saopštava… »

Od ponedeljka novi servisi GZS

Glas Zapadne Srbije 31.01.2016
Čačak - Produkcija Glas zapadne Srbije (GZS) od ponedeljka 1. februara počinje sa emitovanjem video klipova i fotografija, koji će prvenstveno biti namenjeni elektronskim i štampanim medijima i internet portalima. Video klipovi i fotografije iz… »

Velimir Ilić kandidat za gradonačelnika?

Glas Zapadne Srbije 31.01.2016
Čačak - Gradski odbor Nove Srbije zasedao je u subotu veče, ali ni jedna značajnija odluka nije doneta saznaje Glas zapadne Srbije. Najizvesnije je da će ova partija sama nastupiti na predstojećim lokalnim izborima, a kako saznajemo, već uveliko… »

Osnovni sud u Čačku dobija troje novih sudija

Glas Zapadne Srbije 31.01.2016
Čačak - Na konkurs za sudije Osnovnog suda u Čačku prijavilo se 50 kandidata od čega je 38 sudijskih pomoćnika, devet pripravnika koji do sada nisu radili u pravosuđu, dvoje iz redaova sudija i jedan advokat. Visoki savet sudstva proslediće na… »

U utorak 22 stepena, u četvrtak sneg

Glas Zapadne Srbije 31.01.2016
Temperatura će tokom naredne nedelje biti znatno iznad prosečnih vrednosti, naročito u utorak kada će biti i do 22 stepena, navodi RHMZ. Međutim, onda već će u četvrtak biti osetno hladnije, ponegde i sa snegom. U Srbiji će jutro biti ponegde… »

Počinje zimski raspust

Glas Zapadne Srbije 31.01.2016
Drugi deo zimskog raspusta za osnovce i srednjoškolce u centralnoj Srbiji počinje u ponedeljak, 1 . februara i trajaće do 12. februara, ali će zbog državnog praznika đaci ponovo krenuti u škole tek 17. februara. Ove školske godine zimski raspust u… »

Podsticati sportski duh kod dece

Glas Zapadne Srbije 31.01.2016
Priboj - Po svemu sudeći klubovi u Priboju moraće da se oslone na svoj budžet kada je u pitanju angažovanje sportista koji nisu iz ovog grada. Opštinsko veće Priboja dalo je saglasnost na akt, koji je pred većnike stigao kao predlog Sportskog… »