Izvor: N1 Info arhiva vesti 31.01.2016

Melburn: Šesta titula Đokovića!

N1 Info 31.01.2016
U velikom finalu Đoković pobedio Mareja sa 3:0 po setovima 6:1, 7:5, 7:6. Novak ĐOković je stigao do šeste titule na Australijan Openu. Stigao je do 11-te Gren slem titule po čemu se izjednačio sa Rodom Lejverom i Bjernom Borgom. U velikom finalu… »

Islamisti uhapšeni ispred kapije Visokih Dečana

N1 Info 31.01.2016
Ispred glavne kapije manastira Visoki Dečani uhapšena su četvorica naoružanih islamista, a istraga je u toku, rekao je iguman tog manastira Sava Janjić. Četvorica kosovskih Albanaca iz četiri različita dela Kosova - Gnjilana, Uroševca, Prizrena i… »

DS u borbi za "srećniju Srbiju", partnere ne pominju

N1 Info 31.01.2016
Sve manje šanse za okupljanje opozicije uoči vanrednih izbora. Demokrate najavljuju bitku za slobodnu i srećniju Srbiju, ali ne spominju partnere. Posle višenedeljnih pregovora sa koalicijom okupljenom oko SDS-a, demokrate se ni na današnjoj sednici… »

I srpski naučnici u potrazi za devetom planetom

N1 Info 31.01.2016
Da li u Sunčevom sistemu postoji još jedna planeta, deset puta veća od Zemlje i od Sunca udaljena četiri puta više nego Pluton, svetska astronomska zajednica pokušaće da sazna novim teleskopom LS ST čija izgradnja uveliko traje u Čileu i koji bi… »

Pluton prekriva mnogo više leda nego što se mislilo

N1 Info 31.01.2016
Površinu Plutona prekriva mnogo više leda nego što su naučnici prvobitno mislili, prenosi CNN pozivajući se na američku svemirsku agenciju NASA. Patuljasta planeta prekrivena je velikom količinom leda, što se sada može videti na novoj mapi… »

Mladić poreklom iz Srbije uhapšen u Grčkoj zbog terorizma

N1 Info 31.01.2016
Mirsad Bektašević državljanin Švedske, poreklom iz Srbije, uhapšen je u Grčkoj u pokušaju odlaska na sirijsko ratište. Grčki mediji javljaju da su u prtljagu kod Bektaševića i još jednog uhapšenog u mestu blizu turske granice pronađene dve… »

Nikolić: Priznanje Kosova inspirisalo Islamsku državu

N1 Info 31.01.2016
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić rekao je u Adis Abebi da su pregovori Srbije sa Kosovom i sa EU u veoma delikatnoj situaciji, kao i da je priznanje Kosova kao nezavisne države poslužilo kao model onima koji su formirali Islamsku državu. "Situacija… »

Vujović: Ja sam rezervni oficir, nova dužnost zadovoljstvo

N1 Info 31.01.2016
Ministar finansija, koji će imati ovlašćenja ministra odbrane do izbora novog, Dušan Vujović izjavio je da je sa zadovoljstvom prihvatio da vrši novu dužnost. "Ja sam rezervni oficir. Prema tome, sa zadovoljstvom sam prihvatio tu obavezu", rekao je… »

Oland pomilovao ženu koja je ubila muža nasilnika

N1 Info 31.01.2016
Francuski predsednik Fransoa Oland dodelio je pomilovanje Žaklini Suvaž koja je osuđena na zatvorsku kaznu zato što je ubila supruga koji je decenijama zlostavljao nju i njene ćerke. Oprost ostatka kazne usledio je posle kampanje podrške osuđenoj u… »

Japanci možda ne prave najbolju šunku, ali je najbolje seku

N1 Info 31.01.2016
Ceo evropski deo Mediterana je poznat po dobroj pršuti i svaka zemlja je ubeđena da pravi najbolju - iz Parme, njeguška, kraška ili francuska... Ali iberijska šunka uživa poseban ugled. Da bi na vetru ili dimu sušena šunka imala pun ukus potrebno… »