Izvor: Newsweek arhiva vesti 31.01.2016

Tragedija uživo: Pogledajte snimak posle najvećeg lančanog sudara na Balkanu (VIDEO)

Newsweek 31.01.2016
Najmanje pet osoba je poginulo, a 30 povređeno, u velikom lančanom sudaru koji se dogodio na jednom autoputu na zapadu Slovenije. Najmanje pet osoba je poginulo, a 30 povređeno, u velikom lančanom sudaru koji se dogodio na jednom autoputu na zapadu… »

Na putu ka Siriji: Mladić poreklom iz Srbije uhapšen u Grčkoj zbog terorizma

Newsweek 31.01.2016
Jedan od dvojice uhapšenih je dvadesetdevetogodišnji državljanin Švedske, poreklom iz Srbije, koji je 2011. godine pušten iz zatvora gde je odslužio kaznu od šest godina zbog posedovanja eksploziva i pretnji da će izvesti napade. policija… »

Američki mediji: Kandidat republikanaca sa Tačijem, osumnjičenim za trgovinu organima

Newsweek 31.01.2016
U članku naslovljenom "Sastanak Karsonovog tima sa navodnim švercerom organa", američki portal prenosi saopštenje Karsonovog tima o sastanku na kome je istaknut "poseban odnos Kosova i Ajove", gde je nedavno otvoren kosovski konzultat. Jedan od… »

​Teniser, arhitekta i olimpijac: Ovo je najtalentovaniji srpski sportista svih vremena

Newsweek 31.01.2016
Na Olimpijskim igrama se oduvek okupljaju najbolji sportisti sveta, ali čak i među njima, retki su oni koji se oprobaju u više disciplina. Ipak, pre više od veka, jedan Srbin takmičio se na prvoj Olimpijadi u čak četiri discipline, a bio je i više… »

Od gasa do veličine grudi: Ovih 10 mapa će vam pomoći da razumete Rusiju (FOTO)

Newsweek 31.01.2016
Grafički prikazi podataka uvek su zgodni kada želimo nešto da saznamo o određenom delu sveta, društvu ili pojavi, a kako naročito dobar uvid pružaju mape, predstavljamo vam 10 mapa uz pomoć kojih ćete bolje razumeti život u Rusiji. Grafički… »

​Turska u stanju „pune borbene gotovosti“: Piloti mogu da odlučuju bez odobrenja vojne komande

Newsweek 31.01.2016
Narandžasti stepen opasnosti znači da piloti mogu da odlučuju, između ostalog i o otvaranju vatre na određene objekte bez odobrenja vojne komande. je objavila „narandžasti stepen“ opasnosti i dovela svoje vojno-vazdušne snage u stanje „pune… »

Nojevi, puhovi i egzotični sosevi: Ovo je iznenađujući jelovnik starih Rimljana (FOTO)

Newsweek 31.01.2016
Najčešće mišljenje da je takozvana "mediteranska trijada" - hleb, vino i maslinovo ulje - činila osnovu ishrane većine Rimljana daleko je od istine. Jelovnik najvećeg naroda starog sveta bio je mnogo raznovrsniji. koji su ispitivali kanalizaciju i… »

Novo zastrašivanje Srba na KiM: Povratnivi napadnuti automatskim oružjem

Newsweek 31.01.2016
Kancelarija za Kosovo i Metohiju najoštrije osuđuje napad na srpske povratnike i apeluje na policiju, koja je izvršila uviđaj, da stane na put organizovanoj kampanji zastrašivanja Srba. Nepoznati počinioci napali su sinoć iz automatskog oružja… »

Vulin: Međunarodna zajednica ignoriše prisustvo Islamske države na KiM

Newsweek 31.01.2016
"Ali, zlo ne poznaje granice i nekažnjeno zlo prema Srbima na KiM ne ostaje samo na KiM. Ono se pojavi na ulicama Pariza ili Njujorka, Londona", rekao je Vulin. Otvorena pojava idelogije pred vratima Dečana dokaz je da je ID dugo tu, ali da ju je… »

Kraj EU sna: Izbeglice su se peške probijale do Nemačke, a razočarane se vraćaju avionom

Newsweek 31.01.2016
Migranti se vraćaju razočarani čekanjem na azil i što im nije mogućeno da rade i zarade. Pre nekoliko meseci su iscrpljujućom Balkanskom rutom bežali iz Iraka i konačno stigli u Nemačku. Sada se stotine izbeglica dobrovoljno vraćaju u Irak. Oni… »