Izvor: Newsweek/Društvo arhiva vesti 31.01.2016

​Teniser, arhitekta i olimpijac: Ovo je najtalentovaniji srpski sportista svih vremena

Newsweek 31.01.2016
Na Olimpijskim igrama se oduvek okupljaju najbolji sportisti sveta, ali čak i među njima, retki su oni koji se oprobaju u više disciplina. Ipak, pre više od veka, jedan Srbin takmičio se na prvoj Olimpijadi u čak četiri discipline, a bio je i više… »

Novo zastrašivanje Srba na KiM: Povratnivi napadnuti automatskim oružjem

Newsweek 31.01.2016
Kancelarija za Kosovo i Metohiju najoštrije osuđuje napad na srpske povratnike i apeluje na policiju, koja je izvršila uviđaj, da stane na put organizovanoj kampanji zastrašivanja Srba. Nepoznati počinioci napali su sinoć iz automatskog oružja… »

Vulin: Međunarodna zajednica ignoriše prisustvo Islamske države na KiM

Newsweek 31.01.2016
"Ali, zlo ne poznaje granice i nekažnjeno zlo prema Srbima na KiM ne ostaje samo na KiM. Ono se pojavi na ulicama Pariza ili Njujorka, Londona", rekao je Vulin. Otvorena pojava idelogije pred vratima Dečana dokaz je da je ID dugo tu, ali da ju je… »

Srbija od Turske traži zvanične informacije o srpskim snajperistima koji navodno ratuju za Kurde

Newsweek 31.01.2016
Srbija očekuje od turske strane da je zvanično informiše o ovom slučaju kako bi relevantne turske i srpske institucije mogle zajedno da rade na rasvetljavanju ovog slučaja u cilju borbe protiv terorizma. Ambasada Srbije u Ankari saopštila je danas… »

Nikolić: Priznanje Kosova inspirisalo Islamsku državu

Newsweek 31.01.2016
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je danas u Adis Abebi da su pregovori Srbije sa Kosovom i sa EU u veoma delikatnoj situaciji. Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je danas u Adis Abebi da su pregovori Srbije sa Kosovom i sa EU u veoma… »

​Ikodinović za novi Newsweek: Ova vlast nas pravi ludima

Newsweek 31.01.2016
Proslavljeni vaterpolista otkriva kako su mu zvučali zvižduci u areni, šta je savetovao Vanji Udovičiću, zašto kaže ćerkama da beže odavde. Bivši vaterpolista Srbije Danilo Ikodinović tvrdi da mu ni danas nije jasno šta se dogodilo sa… »

Islamisti ciljaju srpske svetinje: Četvorica uhapšena ispred Visokih Dečana (FOTO)

Newsweek 31.01.2016
spred glavne kapije manastira Visoki Dečani uhapšena su četvorica naoružanih islamista i istraga je u toku. Ispred glavne kapije manastira Visoki Dečani uhapšena su četvorica naoružanih islamista i istraga je u toku, rekao je danas Tanjugu iguman… »

Teroristi u pokušaju: U Kosovu Polju uhapšeni Albanci sa 12 kilograma eksploziva

Newsweek 31.01.2016
Kosovska policija je danas saopštila da je u Kosovu Polju uhapsila dva kosovska Albanca u čijem je vozilu pronašla i zaplenila 12,400 grama eksploziva. je danas saopštila da je u Kosovu Polju uhapsila dva kosovska Albanca u čijem je vozilu pronašla… »

Beogradska klima: U tri dana od leta preko jeseni do zime

Newsweek 31.01.2016
​Temperatura će tokom naredne nedelje biti znatno iznad prosečnih vrednosti, naročito u utorak kada će biti i do 22 stepena. Temperatura će tokom naredne nedelje biti znatno , naročito u utorak kada će biti i do 22 stepena, navodi RHMZ. Međutim… »