Izvor: Pravda arhiva vesti 31.01.2016

Nikolić Žestoko Opleo Po Amerima: OVK ste označili kao teroriste – Kosovo model za Islamsku državu

Pravda 31.01.2016
ADIS ABEBA – Predstavnici Kosova spremni su da primene sve što njima daje više ovlašćenja, ali nisu spremni da ispune dogovoreno za srpsku nacionalnu zajednicu, tako da su pregovori sa Kosovom u veoma delikatnoj situaciji, a zbog toga i pregovori… »

NAPAD NA DEČANE: Sinoć šiptari napali svetinju!

Pravda 31.01.2016
KOSMET – Sinoć uveče oko 9.00 časova uveče ispred glavne kapije manastira Visoki Dečani uhapšena su četvorica naoružanih islamista. Uhapšeni su došli pred ulaz u manastir u belom golfu registracije Uroševca (05). U zajedničkoj akciji… »

SUMNjA SE NA TRGOVINU LjUDIMA: Nestalo najmanje 10 hiljada izbegle dece

Pravda 31.01.2016
BRISEL – Najmanje 10.000 izbegle dece, koja nisu bila u pratnji roditelja, nestalo je nakon što su stigli u Evropu, saopštila je danas evropska policijska agencija Evropol. Strahuje se da su mnogi od njih pali u ruke organizovanih kriminalnih grupa za… »

PAJTIĆ UBEĐEN DA ĆE IMATI VIŠE GLASOVA: Nije teško biti bolji od SNS!

Pravda 31.01.2016
BEOGRAD – DS je za predstojeće izbore spremnija nego ikad, poručio je danas predsednik stranke Bojan Pajtić, i pozvao građane da se pridruže DS u borbi za slobodniju, dostojanstveniju i uređeniju zemlju. „Onima koji to ne žele, prepuštamo… »

Davutoglu: I turski i NATO radari videli upad ruskog aviona

Pravda 31.01.2016
ANKARA – I turski i NATO radari detektovali su da je ruski avion narušio turski vazdušni prostor, izjavio je danas turski premijer Ahmet Davutoglu, opovrgavajući tvrdnje Rusije da je reč o „čistoj propagandi“. Turska je saopštila u subotu da… »

Stefanović: Pretnji od terorizma nema – veći talas migranata na proleće

Pravda 31.01.2016
BEOGRAD – U Srbiji nema neposrednih pretnji od terorizma, izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović povodom upozorenja Evropola da Islamska država planira nove napade u Evropi. „Bili bismo neozbiljni kada bi to prepustili… »

NEĆE DA POKLEKNE: Gašić obećava veći angažman u stranci

Pravda 31.01.2016
BEOGRAD – U narednom periodu posvetiću se radu u SNS kako bismo u sledeća tri meseca sprečili da oni koji su ojadili, osiromašili i opljačkali zemlju i pomisle da mogu da se vrate na vlast – izjavio je za „Novosti“, odlazeći ministar… »

NAPADNUTE SRPSKE KUĆE NA KOSOVU: Moguća povezanost sa napadom na Visoke Dečane

Pravda 31.01.2016
KLINA – U selu Berkovo u opštini Klina izvršen je napad na kuće Radoja Živkovića i Sveta Pantića, rekao je predsednik Privremenog Veća opštine Klina Božo Šarković. – Povređenih nije bilo, ali je pričinjena znatnija materijalna šteta… »

DA LI JE OVO UPUĆENO TADIĆU: Dačić ponovio izraz „manekeni“ propale politike

Pravda 31.01.2016
VRANjE – Prvi potpredsednik Vlade i lider SPS Ivica Dačić ubeđen je da će liste oko SNS i SPS na predstojećim parlamentarnim izborima osvojiti više od 60 odsto glasova i da će vlada nastaviti da radi u aktuelnom sastavu. Dačić je novinarima… »

Majkl Davenport: Nadam se da Rusija neće podrivati evropski put Srbije

Pravda 31.01.2016
BEOGRAD – Kada je reč o putu ka EU, zaista je ključno za Srbiju da 2016. održi i osnaži zamajac reformi. Vlada Srbije je visoko na listu prioriteta stavila ekonomske reforme i borbu protiv korupcije. EU snažno podržava ekonomske reforme Srbije.… »