Izvor: RTV/Društvo arhiva vesti 31.01.2016

Vremeplov: Preminuo Dragiša Nedović

RTV 31.01.2016
NOVI SAD - Na današnji dan 1966. godine Preminuo je Dragiša Nedović, tekstopisac i kompozitor. Rođeni Kragujevčanin, zanatlija po zanimanju, kao samouki muzičar i tekstopisac stvorio je stotine pesama, među kojima su pojedine toliko prihvaćene da… »

Osnovano udruženje rekreativnih ribolovaca

RTV 31.01.2016
BORČA - Pozivom ribolovcima Srbije da se ujedine u borbi za očuvanje ribljeg fonda, za savesnije gazdovanje ribarskim područjima, za zaštitu prirode kao i za reafirmaciju ribolovne etike, danas je u Borči završena osnivačka skupština ribolovačkog… »

Italijanski gradić slavi rođenje bebe

RTV 31.01.2016
OSTANA - Stanovnici Ostane, mestašca u severnoj Italiji, proslavili su danas rođenje malog Pabla, prve bebe rođene u toj opštini u Pijemontu nakon 28 godina. Pablo je rođen pre nedelju dana u porodilištu u Torinu. Kada su srećni roditelji danas… »

Završio u zatvoru zato što je ćerku kaznio oduzimanjem telefona

RTV 31.01.2016
TEKSAS - Jedna od klasičnih tehnika vaspitavanja je da roditelj neposlušnom detetu oduzme privilegiju, kako bi naučilo lekciju. Međutim, jedan otac bio je taj koji je kažnjen nakon što je 12-godišnjoj ćerki oduzeo telefon. Ronald Džekson iz… »

Konkurs za finansiranje projekata u oblasti omladine u AP Vojvodini

RTV 31.01.2016
NOVI SAD - Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu otvorio je godišnji konkurs za finansiranje projekata u oblastima omladinskog sektora u Autonomnoj pokrajini Vojvodini u 2016. godini. Konkurs traje do 5. decembra. Pravo učešća na konkursu imaju… »