Izvor: Slobodna Evropa arhiva vesti 31.01.2016

Đoković šesti put osvojio Australijan open

Slobodna Evropa 31.01.2016
Teniser Novak Đoković osvojio je svoju šestu titulu na Otvorenom prvenstvu Australije u Melburnu, pošto je u finalu pobedio drugog igrača sveta, Britanca Endija Marija, u tri seta, 6:1, 7:5 i 7:6. Prvi teniser sveta osvojio je šestu titulu u… »

Tomislav Nikolić: "Priznanje Kosova inspirisalo Islamsku državu"

Slobodna Evropa 31.01.2016
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je danas u Adis Abebi da su pregovori Srbije sa Kosovom i sa EU u veoma delikatnoj situaciji, kao i da je priznanje Kosova kao nezavisne države poslužilo kao model onima koji su formirali Islamsku državu… »

Europol: Više od 10.000 dece nestalo u izbegličkoj krizi

Slobodna Evropa 31.01.2016
Više od 10.000 izbegličke dece se vodi kao nestalo u Evropi, u poslednjih 18 do 24 meseca, saopštila je policijska agencija Europol koja je izrazila bojazan da bi mnoga od njih mogla da budu eksploatisana. Služba Europola navela je da su u pitanju… »

Ankara: Ambasada Srbija očekuje informaciju o navodnim snajperistima

Slobodna Evropa 31.01.2016
Ambasada Srbije u Ankari saopštila je da od tamošnjih vlasti očekuje zvaničnu informaciju povodom tvrdnji turskih medija da Radnička partije Kurdistana (PKK) koristi srpske snajperiste u teroristickim napadima na jugoistoku Turske. "Srbija je donela… »

Moskva: U velikom požaru stradalo 11 ljudi

Slobodna Evropa 31.01.2016
U moskovskoj fabrici u kojoj je izbio veliki požar, vatrogasci su pronašli tela 11 ljudi, izjavila je portparol Ruskog istražnog komiteta Julija Ivanova. Policija sprovodi istragu kako bi utvrdila uzroke smrti i da li je požar podmetnut. Izvori… »

Davutoglu: Turski i NATO radari videli upad ruskog aviona

Slobodna Evropa 31.01.2016
“I turski i NATO radari detektovali su da je ruski avion narušio turski vazdušni prostor”, izjavio je turski premijer Ahmet Davutoglu, opovrgavajući tvrdnje Rusije da je reč o "čistoj propagandi". Turska je saopštila u subotu da je ruski avion… »

Eksplozije u Damasku, poginulo 45 ljudi

Slobodna Evropa 31.01.2016
Najmanje 45 ljudi je stradalo, a 110 je ranjeno u eksploziji u blizini šiitskog svetilišta na jugu Damaska, javila je državna agencija Sana. "Dogodile su se dve eksplozije koje su izveli teroristi. Najpre je eksplodirao automobil bomba, a onda se… »

Stefanović: U Srbiji nema pretnji od terorizma

Slobodna Evropa 31.01.2016
„U Srbiji nema neposrednih pretnji od terorizma“, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović povodom upozorenja Evropola da Islamska država planira nove napade u Evropi. "Bili bismo neozbiljni kada bi to prepustili slučaju… »

Saudijska Arabija uhapsila devet Amerikanaca osumnjičenih za terorizam

Slobodna Evropa 31.01.2016
Devet Amerikanaca uhapšeno je tokom protekle nedelje u Saudijskoj Arabiji po optužbi za povezanost s terorizmom, preneli su saudijski mediji. List „Saudijska gazeta“ naveo je da se uhapšeni Amerikanci nalaze na spisku 33 osobe osumnjičene za veze… »

Grčka: Državljanin BiH uhapšen na putu ka Siriji

Slobodna Evropa 31.01.2016
Grčka policija saopštila je da je uhapsila dva muškarca osumnjičena da su pokušali da odu u Siriju i priključe se Islamskoj državi Iraka i Levanta, od kojih je jedan iz Bosne i Hercegovine. Kako je jedan grčki policijski zvaničnik agenciji AP… »