Politika arhiva vesti 31.01.2016

Nikolić: Afrika nam je prijatelj

Akter 31.01.2016
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić, koji je prisustvovao samitu Afričke unije, izjavio je danas da su države tog kontinenta prijatelji Srbije koje traže svoje mesto u svetskoj ekonomiji zbog čega bi srpski privrednici trebalo da se na tom tržištu… »

Pajtić: DS spremnija nego ikad za izbore

Akter 31.01.2016
DS je za predstojeće izbore spremnija nego ikad, poručio je danas predsednik stranke Bojan Pajtić, i pozvao građane da se pridruže DS u borbi za slobodniju, dostojanstveniju i uređeniju zemlju. "Onima koji to ne žele, prepuštamo stanove u Beogradu… »

Stefanović: U Srbiji nema pretnji od terorizma

Politika 31.01.2016
U Srbiji nema neposrednih pretnji od terorizma, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović povodom upozorenja Evropola da Islamska država planira nove napade u Evropi. „Bili bismo neozbiljni kada bi to prepustili slučaju, policija u… »

Lou kost kompanije će sletati na manje aerodrome

Beta 31.01.2016
Lou kost kompanije će, umesto na glavni, sletati na manje aerodrome u Srbiji, izjavio je danas pomoćnik ministra za vazdušni saobraćaj u Ministarstvu gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zoran Ilić. "Aerodrom 'Nikola Tesla' primarni je… »

Gašić: U narednom periodu posvetiću se radu u SNS

Kurir 31.01.2016
BEOGRAD - Odlazeći ministar odbrane Bratislav Gašić najavio je da će se u narednom periodu, uoči vanrednih parlamentarnih izbora, posvetiti radu u Srpskoj naprednoj stranci. "Posvetiću se radu u SNS kako bismo u sledeća tri meseca sprečili da oni… »

DA LI JE OVO UPUĆENO TADIĆU: Dačić ponovio izraz „manekeni“ propale politike

Pravda 31.01.2016
VRANjE – Prvi potpredsednik Vlade i lider SPS Ivica Dačić ubeđen je da će liste oko SNS i SPS na predstojećim parlamentarnim izborima osvojiti više od 60 odsto glasova i da će vlada nastaviti da radi u aktuelnom sastavu. Dačić je novinarima… »

Izbornu kampanju nadgledaće 134 posmatrača

Mondo 31.01.2016
Agencija za borbu protiv korupcije predvidela je da za predstojeću izbornu kampanju angažuje 134 posmatraca u 23 grada u Srbiji, a na osnovu čijih podataka će Agencija kasnije utvrđivati kako su stranke trošile sredstva tokom kampanje. Foto: MONDO… »

Nova vlada da razvija intenzivnije odnose sa Rusijom

Beta 31.01.2016
Predsednik Srpske narodne partije (SNP) Nenad Popović ocenio je danas da je Srbiji potrebna državna Kancelarija za ekonomsku saradnju s Ruskom Federacijom koja će pomoći poljoprivrednim proizvodjačima da povećaju izvoz na tržište Rusije. "Uveren… »

SPS Surčin: Svi članovi OO DSS-a pristupili SPS-u

Akter 31.01.2016
Opštinski odbor SPS Surčin saopštio je danas da su svi članovi Opštinskog odbora DSS u Surčinu, na čelu sa predsednikom ove opštinske organizacije Nenadom Stojicovskim, koji je i član Glavnog odbora DSS i član Opštinskog veća u Opštini… »

Majkl Davenport: Nadam se da Rusija neće podrivati evropski put Srbije

Pravda 31.01.2016
BEOGRAD – Kada je reč o putu ka EU, zaista je ključno za Srbiju da 2016. održi i osnaži zamajac reformi. Vlada Srbije je visoko na listu prioriteta stavila ekonomske reforme i borbu protiv korupcije. EU snažno podržava ekonomske reforme Srbije.… »