Regioni arhiva vesti 31.01.2016

Novak – monstruozni kralj koji lomi srca sa stilom

B92 31.01.2016
Najpoznatiji svetski mediji posle šestog trijumfa Novaka Đokovića na Australijan openu u prvi plan ističu njegovu neverovatno dominaciju svetskim tenisom. Međutim, oni u isto vreme žale za sudbinom Endija Marija, pošto je Britanac izgubio i peto u… »

Svečano otvoren „Geox“ u Vranju

Jugmedia 31.01.2016
VRANJE – Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić, direktor „Geox“- a Mario Moreti Polegato i gradonačelnik Vranja Zoran Antić, presecanjem vrpce, svečano su danas otvorili fabriku renomiranohg i svetski poznatog proizvođača obuće… »

JOŠ NAM SAMO TO FALI: I za renoviranje stana potrebna građevinska dozvola

iKragujevac 31.01.2016
Za adaptaciju stana potrebno je obezbediti građevinsku dozvolu, a radove prijaviti upravniku zgrade. U suprotnom, čeka vas obustava radova ili kazna do 50.000 dinara. Za radove poput krečenja ili menjanja pločica, novi zakon o stanovanju i održavanju… »

Rastu nam plate, raste i osnovica za PIO

iKragujevac 31.01.2016
Republički fond za PIO podsetio je građane koji sami plaćaju doprinos za penzije da od uplate za februar važe nove više osnovice osiguranja. Osnovice su u odnosu na prethodni period više za 4,16 odsto.To usklađivanje, kako je saopšteno iz PIO… »

Počinje popis nezakonito izgrađenih objekata

RT Kragujevac 31.01.2016
Popis nezakonito izgrađenih objekata na teritoriji grada Kragujevca počeće sutra, u Mesnoj zajednici Grošnica, a prvom popisnom zonom obuhvaćene su i mesne zajednice Erdeč, Veliko Polje, Korićani, Vinjište i Adžine livade. Iz Koordinacione… »

Diplomac sa Berklija napustio Srbiju: "Ovde se cene SAMO PARTIJSKA KNJIŽICA I VEZE"

Blic 31.01.2016
Predrag Simović (32), profesor džez gitare koji koje diplomirao na Berkliju u SAD, ne planira povratak iz Bostona u Niš, jer se u njegovom gradu, kako ističe, još ne ceni kvalitet, već samo partijske knjižice. Predrag Simović muzikom se bavi 20… »

VIDEO: Čovek-drvo konačno će biti operisan

Radio 021 31.01.2016
Stanovnik Bangladeša dobio je nadimak “Čovek – drvo” zato što mu stopala i šake već godinama izgledaju kao delovi stabla zbog čudnog naslednog poremećaja. Abul Bajandar (25) iz Kulne pati od Epidermodysplasia Verruciformis, a stručnjaci… »

Najbolji pronalazač među srednjoškolcima, ali u Srbiji nisu zainteresovani za njegov izum

Radio 021 31.01.2016
Nikola Tepić je učenik Treće beogradske gimnazije i dobitnik svetosavske nagrade. Vicešampion je na Olimpijadi mladih naučnika u Turskoj, a za njegov izum zainteresovani su stranci, ali ne i naši. On je najbolji pronalazač na svetu među… »

Svedoci optužbe branili Ćiru Magičnog

Južne vesti 31.01.2016
Dve godine nakon što je gradonačelnik Niša policiji prijavio da je dobio pretnje od poznatog književnika Zorana Ćirića, otpočelo je saslušanje svedoka. Dok se Zoran Ćirić branio ćutanjem, ali negirao da je bilo kome pretio, njega su praktično… »

Zukorlić izgubio kompas, ne veruje više ni najbližim saradnicima a kamo li Ugljaninu!

Sandžak haber 31.01.2016
Zukorlić Muamer se preko svog portala sandzakpress oglasio tekstom “Nacionalno pomirenje ili nacionalni blok.” Nije udostojio svoje simpatizere, koji su uzrujani zbog odlaska pod skute Ugljaninu, niti samog Sulejmana i njegove saradnike uskomešane i… »