Nauka & Tehnologija arhiva vesti 31.01.2016

I srpski naučnici u potrazi za devetom planetom

N1 Info 31.01.2016
Da li u Sunčevom sistemu postoji još jedna planeta, deset puta veća od Zemlje i od Sunca udaljena četiri puta više nego Pluton, svetska astronomska zajednica pokušaće da sazna novim teleskopom LS ST čija izgradnja uveliko traje u Čileu i koji bi… »

Pluton prekriva mnogo više leda nego što se mislilo

N1 Info 31.01.2016
Površinu Plutona prekriva mnogo više leda nego što su naučnici prvobitno mislili, prenosi CNN pozivajući se na američku svemirsku agenciju NASA. Patuljasta planeta prekrivena je velikom količinom leda, što se sada može videti na novoj mapi… »

SkyBender: Gugl radi na tehnologiji 40 puta bržoj od 4G uz pomoć dronova

Nova energija 31.01.2016
Bespilotne letelice ili popularni dronovi sve su češći predmet različitih istraživanja koja bi trebalao da generišu nove mogućnosti korišćenja ovih naprava. Gugl je samo jedna od mega-kompanija koja dronove namerava da koristi u raznim… »

Kinezi hrle u škole za upravljanje dronovima

RTS 31.01.2016
Kini, najvećem proizvođaču dronova u svetu, potrebni su kvalifikovani piloti koji će upravljati bespilotnim letelicama, pa se u toj zemlji otvara sve veći broj škola u kojima se učenici za posao budućnosti obučavaju na džojsticima i virtuelnim… »

Stručni test: HyperX Savage SSD

Večernje novosti 31.01.2016
Prema testovima laboratorije za analizu podataka "Data solutions", HyperX Savage SSD spada u srednju kategoriju SSD-ova visoke klase i odlična je zamena za standardni HDD. Prema testovima laboratorije za analizu podataka "Data solutions", HyperX Savage… »

Ovo je novi Chrome (FOTO)

Mondo 31.01.2016
Pogledajte kako će izgledati nova Chrome verzija veb pregledača. Material design i izgled stižu sa Android-a na veb, odnsono na PC i Mac uskoro, a procurele su i prve zvanične fotke sa Google Chromium bloga. Jasno se vidi da će Google "udariti"… »

Tablet vrhunskih karakteristika

Mondo 31.01.2016
Američka kompanija sprema uređaj koji će ostali teško nadmašiti. Apple je prošle godine predstavio iPad Pro tablet koji je nadmašio sve prethodne ponude, bilo da je reč o snazi, opcijama ili pak veličini. Iako nema još preciznih detalja, izgleda… »

Legendarne ATARI igre uskoro na PC-ju!

Mondo 31.01.2016
Iz Atari-ja je stigla prilično iznenađujuća i divna najava koja će obradovati sve ljubitelje klasičnih igara. Foto: Atari. Već na proleće dobijamo priliku da zaigramo ni više ni manje nego 100 klasika koji će biti zapakovani zajedno pa ćemo… »

Gde je iPhone najskuplji i najjeftiniji (+ Srbija)

Mondo 31.01.2016
Planirate kupovinu - pogledajte listu! Pogledajte gde je iPhone, prema podacima jednog poznatog IT sajta, najskuplji, a gde najpovoljniji. Što se Srbije tiče - kao i uvek kod nas! Možemo se lako "okititi" i jedno i drugom lentom. Pet zemalja gde je… »

Asus VivoMini VC65 mini PC stiže sa Skylake procesorima i podrškom za četiri 2.5-inčna skladišna uređaja

Benchmark 31.01.2016
Share Twitt g+1 Pinit Asus je proširio svoju liniju malih desktop računara novim modelom, koji se fokusira na pojačanje skladišnog prostora. VivoMini VC65 liniju računara čine mali PC uređaji sa Intel Skylake procesorima i podrškom za do četiri… »