Arhiva vesti 03.02.2016

Vučić: „Godina preduzetništva“ nije samo jalova politička izjava

Gde investirati 03.02.2016
Premijer je najavio više ulaganja u preduzetnički sektor, kao i uređivanje tržišta rada i obrazovanja u narednom periodu. Država je u simbolično nazvanoj „godini preduzetništva“, malim i srednjim preduzećima namenila tri puta više novca nego… »

Partizan remizirao sa Ufom, Živković opet igrao

Večernje novosti 03.02.2016
Fudbaleri Partizana odigrali su protiv ruske Ufe četvrti meč na pripremama, i posle tri pobede remizirali - 0:0. Andrija Živković igrao poslednjih pola sata. Fudbaleri Partizana odigrali su protiv ruske Ufe četvrti meč na pripremama, i posle tri… »

Poslanici EP: Brže otvaranje poglavlja 23 i 24

B92 03.02.2016
Poslanici Evropskog parlamenta rasrpavljali su o Rezoluciji o Srbiji u kojoj se poziva na što skorije otvaranje ključnih poglavlja 23 i 24 u pregovorima sa EU. U Rezoluciji se pozdravlja napredak u normalizaciji odnosa Beograda i Prištine i ohrabruje… »

Održan štrajk upozorenja javnog sektora

Mondo 03.02.2016
Sindikati javnog sektora danas su jednočasovnim štrajkom upozorenja izrazili nezadovoljstvo zbog rešenja predloženih u Nacrtu zakona o sistemu plata zaposlenih u javnom sektoru. Foto: Petar Stojanović, MONDO Zgrada SIV-a Štajk je, prema rečima… »

Kraj Šengena koštao bi Evropu 110 milijardi evra

Press 03.02.2016
Trajni povratak kontrole granica u Evropi mogao bi da košta zemlje šengenske zone oko 110 milijardi evra u narednih deset godina, procenjuje tink-tenk francuske vlade. Iako je šengenski sporazum centralni deo evropskih integracija, vlade nekih zemalja… »

Preminuo Jožef Kasa

Politika 03.02.2016
Subotica – Jožef Kasa, dugogodišnji gradonačelnik Subotice, predsednik Saveza vojvođanskih Mađara i potpredsednik Vlade Zorana Đinđića, preminuo je u noći između utorka i srede u subotičkoj Opštoj bolnici. Jožef Kasa je rođen u Subotici 6… »

TRIBUNAL U NEVERICI: Odbijanje Srbije da uhapsi radikale „neprihvatljivo“!

Pravda 03.02.2016
Haški tribunal pozvao je danas Vladu Srbije da 10. februara na sudskoj raspravi dodatno obrazloži šta čini da ispuni sudski nalog za hapšenje članova Srpske radikalne stranke (SRS) Petra Jojića, Vjerice Radete i Jove Ostojića, optuženih za… »

Nestao bračni par iz Rusije

Dnevnik 03.02.2016
Bračni par iz ruske Republike Altaj nestao je u Srbiji, a poslednji put je viđen u Crnoj Gori u oktobru, prenose ruski mediji. Navodi se da su se Marija i Viktor Model preselili iz Barnaula u Crnu Goru pre oko godinu. Marijin otac Jevgenij Jurjev… »

Herojsko delo pilota iz Srbije

B92 03.02.2016
Pilot Vladimir Vodopivec iz Beograda uspeo je bezbedno da spusti avion posle eksplozije koja je raznela deo trupa kod letelice kada je jedna osoba poginula. U avionu su bila 74 putnika i člana posade, a avion je sleteo na aerodrom u Mogadišu u Somaliji… »

Obračun sa opozicijom preko lažnih istraživanja

Akter 03.02.2016
Liberalno demokratrska partija (LDP) ocenila je danas da se vlast putem agencija koje istražuju javno mnjenje obračunava sa opozicijom. Povodom danas predstavljenih rezultata agencije Faktor plus, da bi Srpska napredna stranka (SNS) na izborima osvojila… »