Arhiva vesti 03.02.2016

Vučić: Imaćemo srpsko-nemačke ćevapčiće

Vesti online 03.02.2016
Vlasnik nemačkog proizvođača mesa "Tenis" Klemens Tenis doći će u Beograd krajem februara, izjavio je danas premijer Srbije Aleksandar Vučić, koji je rekao da se nada da će uskoro iz Srbije da se izvoze "srpsko-nemački ćevapčići"… »

Posle tri pobede remi Partizana na Kipru

B92 03.02.2016
Posle tri pobede, fudbaleri Partizana odigralu su sa rusom Ufom bez golova na pripremama na Kipru. Crno-beli su prethodno u prepodnevnim satima savladali kineskog prvoligaša Šijažuang sa 2:0. Trener Ivan Tomić priliku je protiv Ufe pružio igračima… »

Poslanici EP: Brže otvaranje poglavlja 23 i 24

B92 03.02.2016
Poslanici Evropskog parlamenta rasrpavljali su o Rezoluciji o Srbiji u kojoj se poziva na što skorije otvaranje ključnih poglavlja 23 i 24 u pregovorima sa EU. U Rezoluciji se pozdravlja napredak u normalizaciji odnosa Beograda i Prištine i ohrabruje… »

Javna uprava upozorila jednosatnim štrajkom na zakon i plate

Nova ekonomija 03.02.2016
Sindikati javnog sektora danas su jednočasovnim štrajkom upozorenja izrazili nezadovoljstvo predloženim rešenjima u Nacrtu zakona o sistemu plata zaposlenih u javnom sektoru. Štajk je, prema rečima predsednika Sindikata javne uprave Njegoša… »

Kraj Šengena Evropu bi koštao 110 milijardi evra

Radio 021 03.02.2016
Trajni povratak na kontrolu granica u Evropi bi zemlje koje su bile deo šengenske zone otvorenih granica koštao oko 110 milijardi evra narednih deset godina. Šengenski sporazum je centralna tačka evropskih integracija, međutim, pod pritiskom birača… »

Preminuo Jožef Kasa

Dnevnik 03.02.2016
Nekadašnji potpredsednik Vlade Srbije, gradonačelnik Subotice i predsednik Saveza vojvođanskih Mađara Jožef Kasa preminuo je jutros u Opštoj bolnici u Subotici u 71. godini. života, potvrđeno je Tanjugu u ovoj zdravstvenoj ustanovi. Kasa je bio… »

Vlada Srbije dobila poziv za Hag

Vesti online 03.02.2016
Haški tribunal saopštio je u sredu da je pozvao Vladu Srbije da pošalje svog ovlašćenog i obaveštenog predstavnika, kako bi na sudskoj raspravi 10. februara dodatno obrazložila šta čini da ispuni sudski nalog za hapšenje članova Srpske… »

Misterija: Bračni par iz Rusije nestao u Srbiji

Vesti online 03.02.2016
Bračni par iz ruskog Altajskog kraja nestao je u Srbiji, a poslednji put viđen je u Crnoj Gori u oktobru. Marija i Viktor Model preselili su se iz Barnaula u Crnu Goru pre oko godinu dana gde su po rečima oca devojke "živeli srećno i zadovoljno."… »

Herojsko delo pilota iz Srbije

B92 03.02.2016
Pilot Vladimir Vodopivec iz Beograda uspeo je bezbedno da spusti avion posle eksplozije koja je raznela deo trupa kod letelice kada je jedna osoba poginula. U avionu su bila 74 putnika i člana posade, a avion je sleteo na aerodrom u Mogadišu u Somaliji… »

Obračun sa opozicijom preko lažnih istraživanja

Akter 03.02.2016
Liberalno demokratrska partija (LDP) ocenila je danas da se vlast putem agencija koje istražuju javno mnjenje obračunava sa opozicijom. Povodom danas predstavljenih rezultata agencije Faktor plus, da bi Srpska napredna stranka (SNS) na izborima osvojila… »