Arhiva vesti 05.02.2016

Gašić više nije ministar odbrane

Radio 021 05.02.2016
Poslanici Skupštine Srbije, na predlog premijera Srbije Aleksandra Vučića, razrešili su dužnosti ministra odbrane Bratislava Gašića. Za razrešenje je glasalo 195 poslanika, svi prisutni u sali. Ranije danas sednicu su napustili poslanici… »

Assange: Pobjeda koja ne može biti negirana

Al Jazeera 05.02.2016
Vlade Švedske i Velike Britanije odbacuju nalaz radne grupe Ujedinjenih naroda o nezakonitom pritvaranju osnivača WikiLeaksa. Osnivač WikiLeaksa Julian Assange poručio je, u emotivnom obraćanju pristalicama sa balkona Ambasade Ekvadora u Londonu gdje… »

Jovanovski i Murguruza otvaraju duel Srbije i Španije

Radio 021 05.02.2016
Duel reprezentacija Srbije i Španije u prvom kolu Svetske grupe B Fed kupa otvoriće meč Bojane Jovanovski i Garbinje Muguruze, odlučeno je danas žrebom u Kraljevu. Meč između Jovanovski i Muguruze igra se sutra od 13hu Kraljevu, a nakon tog duela… »

Istorijski sastanak pape i patrijarha Kirila

Glas Amerike 05.02.2016
Poglavar Rimokatoličke crkve papa Franja sastaće se sa patrijarhom Ruske pravoslavne crkve Kirilom na Kubi sledeće nedelje na prvom sastanku lidera dve crkve u istoriji. U današnjem saopštenju Vatikana navodi se da će se Papa Franja sastati sa… »

Živković stigao u Beograd: Nisam ovo zaslužio, ali poštujem odluku kluba

Večernje novosti 05.02.2016
Bilo je emocija na rastanku sa saigračima, a nije tačno da me ispratio samo Lukić – rekao je Andrija. Niko iz kluba ga nije dočekao. EH, da je sve sa Andrijom Živkovićem bilo kao u petak oko 15 časova! Mladi as Partizana sleteo je U 14.46 iz… »

Objavljen konkurs za izbor direktora u železnicama

Nova ekonomija 05.02.2016
Vlada Srbije objavila je danas javne konkurse za izbor direktora preduzeća Infrastruktura železnice Srbije, Srbija Voz i Srbija Kargo. Rok za podnošenje prijava je 15 dana od objavljivanja u "Službenom glasniku". Uslov za imenovanje direktora je da… »

Sirijska vojska okružila Alepo, 20.000 ljudi na turskoj granici

RTS 05.02.2016
Potpomognute saveznicima iz Libana i Irana, Asadove snage su u potpunosti okružile Alepo. Na granici sa Turskom nalazi se 20.000 ljudi, saopštavaju Ujedinjene nacije. Ujedinjene nacije procenjuju da se više od 20.000 izbeglica, koje beže od vojnih… »

Čepi: Bio sam primoran da optužim "Matijeviće"

Dnevnik 05.02.2016
Bivši radnik Industrije mesa „Matijević” Mihajlo Čepi je postavio novi video-snimak, u kojem se izvinjava porodici Matijević i nekadašnjim kolegama zbog tvrdnji. iznetih ove sedmice u javnosti da Industrija mesa „Matijević” u proizvodnji… »

Udovički: Zakona o platama se plaše oni koji ne žele transparentnost

SEEbiz 05.02.2016
BEOGRAD - Zakon o platama može da ne želi jedino neko ko se plaši toga da se njegova zarada vidi transparentno u katalogu, izjavila je danas potpredsednica Vlade i ministarka državne uprave i lokalne samouprave Kori Udovički. Gostujući u Dnevniku… »

NATO: Rusija ugrožava mirovne pregovore

Al Jazeera 05.02.2016
Pojačano prisustvo Rusije u zračnom prostoru Sirije izaziva pojačane tenzije i podriva napore za stvaranje mira. Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg izjavio je u petak da intenzivni udari ruskih zračnih snaga u Siriji, na čijoj su meti… »