Balkan arhiva vesti 08.02.2016

Dupla Prepreka Za Migrante: Makedonija gradi dvostruku ogradu na granici s Grčkom!

Kurir 08.02.2016
SKOPLJE - Makedonska vojska počela je da gradi drugi red žičane ograde na granici sa Grčkom, na koti 59, mestu gde pristiže najveći broj izbeglica. Pripadnici makedonske vojske su u novembru na koti 59, sa leve i desne strane, počeli da postavljaju… »

Uhapšen bivši saradnik Radovana Karadžića

B92 08.02.2016
Bjeljina -- Na graničnom prelazu Rača policija je uhapsila Jovana Tintora, savetnika bivšeg predsednika RS Radovana Karadžića. Graničnim proverama utvrđeno je da Tintora, inače državljana Srbije, traži Kantonalni sud Sarajevo zbog krivičnih… »

U HRVATSKOJ OTKRIVENA PREVARA: Hrana za Istok skuplja i gora nego u starim članicama EU

Kurir 08.02.2016
Riblji štapići, mesna jela, namazi i tuna u konzervi pri vrhu su liste proizvoda za koje se sumnja da su kvalitetniji u ‘staroj’ EU nego na istoku. Riblji štapići u Danskoj imaju sedam odsto više ribe nego u Češkoj. Čokoladni namazi su masniji… »

Crnogorska Vlada - vlada izbornog poverenja

N1 Info 08.02.2016
Crnogorska vlada do novih parlamentarnih izbora zvanično će biti označena kao vlada izbornog poverenja. Tako je predviđeno nacrtom sporazuma političkih partije koje rade na usaglašavanju kriterijuma u pripremama za parlamentarne izbore u Crnoj Gori… »

Isis Tinejdžer Iz Crne Gore: Mladi džihadista ubijen nakon pola godine u Siriji

Blic 08.02.2016
Osamnaestogodišnji Ernad Huseinović, iz Plava u Crnoj Gori, ubijen je u januaru boreći se na strani Islamske države u Siriji, pišu prištinski mediji na albanskom. Tinejdžer iz Plava poginuo je u bombardovanju 20. januara ove godine, a u aprilu… »

Lozančić podelio hrvatski državni vrh i vladajuću koaliciju

Press 08.02.2016
Odluka predsednice Kolinde Grabar Kitarović, da smeni direktora tajne službe Dragana Lozančića, koju, međutim, u skladu sa zakonom treba da potpiše i premijer Tihomir Orešković, novi je kamen spoticanja u državnom vrhu Hrvatske i vladajućoj… »

DF: Stranci pritisli, platiće naš narod

Večernje novosti 08.02.2016
Demokratski front neće odustati od uličnih protesta, bez obzira na poteze ostatka opozicije. Milan Knežević: Partije koje kolaboriraju sa Đukanovićem neće proći cenzus. PARTIJE koje čine političku grupaciju Demokratski front neće odustati od… »

Kako je "Er Srbija" preotela Njujork od "Kroacija erlajnsa"

RTS 08.02.2016
Od juna ove godine "Er Srbija" počinje sa direktnim letovima za Njujork, što će učvrstiti položaj Beograda kao regionalnog čvorišta avionskog saobraćaja i zadati novi udarac "Kroacija erlajnsu", piše hrvatski "Novi list". Sa letovima "Er Srbije"… »

Povređena sestra spasla bebu

Večernje novosti 08.02.2016
Medicinska sestra iz Berana Mirjana Celić Bakić posle sudara sanitetskog vozila napravila podvig. Zadobila potres mozga i povrede vratnih pršljenova, ali je uspela da bebu iz inkubatora odnese na sigurno. PODGORICA-BERANE - Medicinska sestre iz Berana… »

Potpisan sporazum: Sa Kosova u Makedoniju uz ličnu kartu

Slobodna Evropa 08.02.2016
Ministar spoljnih poslova Kosova Hašim Tači i šef makedonske diplomatije Nikola Poposki potpisali sporazum o prelasku granice samo s biometrijskom ličnom kartom Potpisan je i sporazum o otvaranju novog drumskog prelaza Belanovce-Stančić. Tači je na… »