Beograd arhiva vesti 08.02.2016

Centar Beograda Će Biti Sve Manje Zagađen: Uskoro sve više pešačkih zona! (FOTO)

Telegraf 08.02.2016
Projektom je predviđeno da u pešačku zonu bude pretvoren prostor oko Studentskog trga sa Vasinom ulicom, kao i trg oko Spomenika vojvodi Vuku i okolnim ulicama. Gradonačelnik Beograda Siniša Mali i gradski urbanista Milutin Folić sastali su se danas… »

Božović: Mali da podnese ostavku, u Beogradu potrebni izbori

Kurir 08.02.2016
Funkcioner DS Balša Božović pozvao je danas gradonačelnika Beogarad Sinišu Malog da što hitnije podnese ostavku kako bi se sa parlamentarnim I lokalnim izborima istovremeno održali i izbori za Skupštinu grada Beograda. "Grad Beograd je jedan od… »

Ispravljena Velika Nepravda: Izmeštaju Dimitrija Tucovića sa Slavije u ALEJU VELIKANA!

Telegraf 08.02.2016
Posmrtni ostaci Dimitrija Tucovića biće premešteni na plato isped NBS podjednako blizu istorijske lokacije. U Skupštini grada Beograda danas je konačno doneta odluka da se posmrtni ostaci Dimitrija Tucovića, izmeste sa Trga Slavija i budu sahranjeni… »

Mali: Beograd nema višak zaposlenih

Politika 08.02.2016
Skupština grada usvojila je danas odluku o maksimalnom broju zaposlenih na neodređeno vreme u sistemu lokalne samouprave za 2015. godinu, a gradonačelik Siniša Mali istakao je da Beograd nema višak zaposlenih. „Odlukom je preciziran maksimalan broj… »

Vesić: Beograd slavi 1.138 godina od kada je prvi put zvanično pomenuto ime grada

Kurir 08.02.2016
Odbor za organizaciju proslave Dana Beograda kojim je predsedavao gradski menadžer Goran Vesić usvojio je Program proslave Dana Beograda kao i trajni zvanični znak ove manifestacije. Program proslave Dana Beograda čini 18 manifestacija koje će biti… »

Zbog Letka Sa Fotografijom: Zaštitnica građana Beograda pokrenula potupak protiv vrtića na Paliluli

Kurir 08.02.2016
BEOGRAD - Zaštitnica gradjana Beograda Katarina Žeželj pokrenula je postupak utvrdjivanja kršenja odredbi Zakona o oglašavanju i povrede dečjih prava u Predškolskoj ustanovi "Boško buha" na Paliluli zbog letka sa fotografijom dece čiji su likovi… »

Udes U Kneza Miloša: Oboren pešak (65), sa povredama prevezen u Urgentni centar

Kurir 08.02.2016
BEOGRAD - Muškarac (65) zadobio je teške povrede kada je jutros oko 9 sati na uključenju sa Autoputa u Ulicu kneza Miloša, na njega naletelo vozilo "fiat panada" koje se kretalo u rikverc, rečeno je u MUP-u. Kako navode u Hitnoj pomoći, muškarac je… »

Roditelji će plaćati 113 dinara manje za vrtiće

Večernje novosti 08.02.2016
Skupština grada Beograda usvojila je danas Odluku o pravu na naknadu dela troškova boravka dece u predškolskoj ustanovi, kojom je predviđeno da roditelji plaćaju nižu cenu vrtića za oko 113 dinara. Skupština grada Beograda usvojila je danas Odluku… »

MALI: Neću podneti ostavku

Pravda 08.02.2016
BEOGRAD – Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je danas da neće podneti ostavku, a da će građani imati priliku da kažu šta misle o radu gradske vlasti na izborima za svih 17 opština. „Sigurno neću uslišiti molbu Balše Božovića i… »

Deo Zvezdare sutra bez vode

Blic 08.02.2016
Potrošaci nekoliko ulica na Zvezdari sutra neće imati vodu, od 8.30 do 14 sati, zbog planiranih radova na vodovodnoj mreži. Kako je navedeno u saopštenju JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija" (BVK) bez vode će ostati potrošači u ulicama: Vojvode… »