Izvor: Akter arhiva vesti 08.02.2016

Protest zbog rehabilitacije Nedića

Akter 08.02.2016
Postupak pravne rehabilitacije Milana Nedića nastavljen je danas, a ispred Višeg suda u Beogradu protestuju neokomunisti i desničari. Grupe neokomunista i desničara nose svoja ideološka obeležja - komunisti crvene zastave i zastave SFRJ, a… »

Ova godina još bolja za EU integracije Srbije

Akter 08.02.2016
Ministar inostranih poslova Austrije Sebastijan Kurc izrazio je večeras u Beogradu uverenje da će 2016. godina biti još bolja od prošle po pitanju napretka Srbije na putu u EU. Kurc je, obraćajući se privrednicima na Austrijskom poslovnom krugu… »

Ljajić: Presuda Šešelju do 31. marta

Akter 08.02.2016
Haški tribunal još uvek nije obavestio Srbiju o datumu izricanja presude lideru SRS Vojislavu Šešelju, ali su načelno rekli da se to može očekivati do 31. marta, izjavio je danas predsednik Nacionalnog saveta za saradnju sa tim tribunalom Rasim… »

Javnost bi trebala znati šta se dešava sa Tanjugom

Akter 08.02.2016
Članica Saveta za borbu protiv korupcije Miroslava Milenović ocenila je danas da javnost treba da zna šta se dešava sa Novinskom agencijom Tanjug, koja i dalje radi iako je ukinuta odlukom Vlade Srbije, od 3. novembra prošle godine. "Država mora da… »

Putin naložio velike vojne vežbe

Akter 08.02.2016
Ruski predsednik Vladimir Putin naložio je velike vojne vežbe na jugozapadu Rusije dok se nastavljaju tenzije sa Zapadom, prenela je agencija Asošiejtid pres. Ministar odbrane Sergej Šojgu rekao je da su neke vazdušne desantne jedinice, kao i vojni… »

Uhapšene dve osobe zbog ubistva taksiste kod Šapca

Akter 08.02.2016
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Šapcu su, nakon intenzivnog operativnog rada, za nepunih 16 sati, ušli u trag i uhapsili dve osobe za koje se sumnja da su sinoć tokom taksi vožnje u selu Metlić kod Šapca, nožem naneli smrtonosne… »

Uhapšeno sedam pripadnika IS u Rusiji

Akter 08.02.2016
Sedam pripadnika Islamske države koji se sumnjiče da su pripremali terorističke napade u Moskvi i Sankt Peterburgu uhapšeni su i Jekaterinburgu u regionu Urala, saopštila je danas Ruska federalna bezbednosna služba (FSB). Lider grupe je, kako… »

Pucnji upozorenja na severnokorejski brod

Akter 08.02.2016
Ministarstvo odbrane u Seulu saopštilo je da je severnokorejski brod prešao granicu u Žutom moru nešto pre 07 sati po lokalnom vremenu. Južnokorejska mornarica ispalila je pucnje upozorenje na severnokorejski patrolni brod koji je prešao pomorsku… »

Silovani dečak u Beč došao kao izbeglica iz Srbije

Akter 08.02.2016
Austrijski mediji preneli su danas izjavu majke dečaka, kojeg je u Beču silovao izbeglica iz Iraka, koja je rekla da je pre pet godina došla u Austriju iz Srbije kao izbeglica. Ona je navela da je majka petoro dece i da je po dolasku iz Srbije kao… »

Merkel užasnuta patnjama civila u Siriji

Akter 08.02.2016
Nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je danas da ne samo da je zapanjena, već i šokirana, patnjama civila u Siriji koji beže iz Alepa. "Sada smo, u poslednjih nekoliko dana, ne samo zapanjeni, već i šokirani zbog patnji na desetine hiljada… »