Izvor: e-Novine arhiva vesti 08.02.2016

Lepe reči za fašistu

e-Novine 08.02.2016
Nastavljen postupak rehabilitacije Milana Nedića. Svedočenjem svedoka Žarka Vidovića u Višem sudu u Beogradu nastavljen je postupak pravne rehabilitacije predsednika profašističke Vlade Srbije tokom Drugog svetskog rata Milana Nedića. Vidović… »

Sa Kosova u Makedoniju samo sa ličnim kartama

e-Novine 08.02.2016
Sporazum dviju država. U ponedjeljak su se u Prištini sastali prvi zamjenik premijera i šef diplomatije Republike Kosovo Hashim Thaçi i ministar inostranih poslova Republike Makedonije Nikola Poposki kako bi potpisali važne međunarodne sporazume… »

Kozmetika i obmana Ministarstva

e-Novine 08.02.2016
Antievropski tekst Nacrta zakona o civilnim žrtvama rata. Fond za humanitarno pravo, Koalicija za pristup pravdi, Koalicija protiv diskriminacije, Centar za unapređenje pravnih studija, Mreža odbora za ljudska prava i više nevladinih organizacija… »

Novi dvobroj časopisa Ulaznica

e-Novine 08.02.2016
Online izdanje. Ceo broj časopisa Ulaznica čitajte na sledećem linku. Prenosimo priču Denisa Čokića, polaznika kursa kreativnog pisanja koji vode Vladimir Arsenić i Srđan Srdić. Sloboda u kavezu Koračaš popločanom stazom uz plažu s… »

Nunsovanje treznog Vukašina

e-Novine 08.02.2016
Bizzare: Predsednik novinarskog udruženja preti e-novinama. Šta pišu Vuković & Partners? „Obraćamo se kao punomoćnici Vukašina Obradovića, iz Vranja, ul. Partizanski put br. 014/018, a povodom teksta objavljenog dana 26.01.2016 u mediju e-novine… »

Beogradski simfoničari svome gradu

e-Novine 08.02.2016
Koncert u Dečjem kulturnom centru. Orkestar su početkom 2014. godine osnovali studenti Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu. Pored studenata, orkestar čine i oni koji su svoje studije muzike završili prethodnih godina, a takođe i oni koji će tek… »

Dajte nam rusko oružje na metaistorijskoj razmeđi

e-Novine 08.02.2016
Oliver Vulović, autentični filozof pravoslavne geopolitike. Srbija, naime, “da bi opstala mora zaista da bude jaka, uz rusko oružje”, pa sad vi vidite šta ćete i kako ćete. Tko to kaže? Pa valjda netko tko se razume u te državotvorne, a… »

Markale i laž kao spas

e-Novine 08.02.2016
Iskasapljeni Bošnjaci kao vid srpskog patriotizma. Još jedan dokaz da Miroslav Lazanski nije uzalud dobio medalju za vojničke zasluge, te da je Dobrica Ćosić s pravom najmoćniji srpski pisac u istoriji, te da Politika ne odustaje od misije… »

Bivši predsednik SSSR stidi se Putina i Medvedeva

e-Novine 08.02.2016
Mihail Gorbačov o sistemu vladavine u Rusiji. Mihail Gorbačov otvoreno je rekao da se se obojice stidi, te da Putin vlada autokratski, uz pomoć mračnih frakcija okorelih u korupciji. Takođe je rekao kako izbori u Rusiji nisu slobodni te da je… »

Premijera “Ane Frank” u Vršcu

e-Novine 08.02.2016
Narodno pozorište Sterija. U tekstu “Slom humanističkih načela” pisanom povodom ove predstave, Vlatko Ilić i Vojislav Klačar pišu: Photo: www.npsterija.rs Dnevnik Ane Frank je verovatno jedna od najpoznatijih priča dvadesetog veka. Vođen tokom… »