Izvor: N1 Info arhiva vesti 08.02.2016

Protest protiv rehabilitacije Nedića ispred Višeg suda

N1 Info 08.02.2016
Pred zgradom Višeg suda u Beogradu, u kojoj danas održano ročište po zahtevu za rehabilitaciju Milana Nedića, predsednika vlade u okupiranoj Srbiji, protestovalo je nekoliko desetina, uglavnom starijih građana, pripadnika i simpatizera Komunističke… »

Milenović: Javnost treba da zna šta se dešava sa Tanjugom

N1 Info 08.02.2016
Članica Saveta za borbu protiv korupcije Miroslava Milenović ocenila je da javnost treba da zna šta se dešava sa Novinskom agencijom Tanjug, koja i dalje radi iako je ukinuta odlukom Vlade Srbije, od 3. novembra prošle godine. "Država mora da uvede… »

Mušterija ubila taksistu u Šapcu

N1 Info 08.02.2016
Taksista iz Šapca preminuo nakon što ga je oštrim predmetom, najverovatnije nožem, mušterija napala tokom vožnje. Čedomiru Popoviću (60), vozaču taksi-službe "Siti", nepoznata osoba nanela je povrede na vratu i pobegla iz vozila, javlja RTS… »

Leopard upao u školu i povredio šestoro

N1 Info 08.02.2016
Leopard koji je ušao u školu u indijskom gradu Bangalore povredio je šest osoba koje su pokušale da ga uhvate. Životinja je na kraju uhvaćena i uspavana. Incident se dogodio u nedelju, a akcija hvatanja životinje trajala je deset sati. Povređeni… »

Novinari ne kleče: Vučiću oskar za cenzuru, oskar i DS-u

N1 Info 08.02.2016
Protest pod sloganom "Novinari ne kleče - Još ste nam ostali dužni" održan je ispred zgrade Vlade Srbije, a dodeljeni su i "Oskari" zaslužnima za aktuelno stanje u medijima. U performansu ispred Vlade Srbije, "Oskare" su dodeljivali voditelj Igor… »

Nikolić: Srce nam je na Istoku, a želimo da živimo kao Zapad

N1 Info 08.02.2016
Predsednik Tomislav Nikolić izjavio je da je Srbiji "Istok u srcu", ali da želi da živi kao Zapad, pa zato ne može da se opredeli, saopštila je kancelarija predsednika Srbije. U razgovoru sa ambasadorom Pakistana Arifom Mahmudom, Nikolić je rekao da… »

Makedonija postavlja dvostruku žicu kod Đevđelije

N1 Info 08.02.2016
Vojska Makedonije počela je da postavlja drugi red žičane ograde na granici sa Grčkom, kod đevđelije. Plan je da nova odgrada bude dugačka 37 kilometara, a postavlja se na udaljenosti od pet metara od žice postavljene u novembru. Vojni zvaničnici… »

Uhapšen Karadžićev savetnik Jovan Tintor

N1 Info 08.02.2016
Pripadnici Granične policije BiH u ponedeljak su na graničnom prelazu Rača između BiH i Srbije uhapsili Jovana Tintora, bivšeg savetnika prvog predsednika Republike Srpske i haškog optuženika Radovana Karadžića, javili su banjalučki mediji. Iz… »

Poreska uprava: Trudnicama i porodiljama biće vraćen novac

N1 Info 08.02.2016
Svim grаđаnimа u Srbiji čijа su primаnjа umаnjenа po osnovu obrаčunаtog solidаrnog porezа nа objedinjene zаkаsnele isplаte biće vraćena sredstvа, kаko je i predviđeno Zаključkom Vlаde Srbije, saopštila je Poreska uprava. "Svima… »

SANU: Ne podržavamo nijednu stranku

N1 Info 08.02.2016
Srpska akademija nauka i umetnosti (SANU) saopštila je da ne podržava nijednu političku stranku i dodala da ne učestvuje u političkom životu. "Sa nevericom smo pročitali intervju gospođe Sonje Biserko u kome se navodi da SANU kao institucija… »