Izvor: Nova ekonomija arhiva vesti 08.02.2016

Milenović: Javnost treba da zna šta se dešava sa Tanjugom

Nova ekonomija 08.02.2016
Članica Saveta za borbu protiv korupcije Miroslava Milenović ocenila je da javnost treba da zna šta se dešava sa Novinskom agencijom Tanjug, koja i dalje radi iako je ukinuta odlukom Vlade Srbije, od 3. novembra prošle godine. "Država mora da uvede… »

Plaćanje prve rate poreza iako još nisu stigla rešenja

Nova ekonomija 08.02.2016
Sledeće srede 17. februara ističe rok za uplatu prve ovogodišnje rate poreza na imovinu. Pošto rešenja od opštinskih poreznika neće stići do maja, kao prvu ratu treba uplatiti iznos jednak poslednjoj prošlogodišnjoj rati, objavile su Večernje… »

Svaki peti zaposleni u igraonici radi "na crno"

Nova ekonomija 08.02.2016
Inspektorat za rad utvrdio je da je više od 20 odsto radnika u 349 vrtića i dečijih igraonica u kojima se organizuju proslave rođendana zaposleno na "crno". To znači da nemaju ugovor o radu niti obavezno socijalno osiguranje. Nadzor je obavljen od 2… »

Otvoren regionalni portal za zapošljavanje u EU

Nova ekonomija 08.02.2016
U cilju lakšeg pronalaženja posla u zemljama Evropske unije, posebno Nemačkoj, pokrenut je regionalni portal-oglasnik www.euposao.de, na kojem su objavljeni prevedeni konkursi na naš jezik. Direktor firme EU posao iz Banjaluke Andrej Rosić, koji je… »

Na sajmu hrane u Moskvi učestvuje 15 srpskih firmi

Nova ekonomija 08.02.2016
Međunarodni sajam prehrambenih proizvoda PRODEXPO počinje u Moskvi, a na manifestaciji će se predstaviti 15 srpskih firmi. Nastup srpskih privrednika na nacionalnom štandu Srbije organizuju Privredna komora Srbije i Razvojna agencija Srbije, a sajam… »

Forum komunikacionih lidera IZAZOV 2016 u Beogradu 2.i 3. marta

Nova ekonomija 08.02.2016
Kontent marketing, personalizacija sadržaja, online komunikacija, mobilni i video marketng – trendovi su koji su obeležili proteklu godinu u Srbiji i regionu, rezultat je poslednjeg istraživanja koje je, u saradnji sa agencijom MASMI, sproveo portal… »

Simens otpušta 1.000 radnika?

Nova ekonomija 08.02.2016
Nemački industrijski konglomerat Simens će ukinuti ili preseliti u druge zemlje više od 1.000 radnih mesta u sektoru za proizvodnju opreme za rudarske i naftne kompanije, jer su niske cene nafte izvršile pritisak na kapitalnu potrošnju kompanije… »

Niže cene kafe u 2016. zbog velike proizvodnje u Brazilu

Nova ekonomija 08.02.2016
Kafa će na svetskom tržištu u 2016. godini biti verovatno jeftinija, pošto bi velika proizvodnja u Brazilu mogla da ugrozi perspektive potencijalnog rasta cena, prema procenama afričkih proizvođača kafe. "Brazilska proizvodnja je na prilično… »

Srpska vuna se izvozi u Kinu i Indiju

Nova ekonomija 08.02.2016
Ovca uvek nekako "plati" gajenje - mesom, mlekom ili vunom, može se često čuti od starih i iskusnih ovčara. Retko kad se desi da se u isto vreme isplate dva "dobra". Sada je, kako objašnjavaju, na ceni jagnjeće meso, donekle se traže mleko i sir, a… »

Zlato jedina sigurna investicija u 2016.godini

Nova ekonomija 08.02.2016
Niz loših podataka iz Kine i pad cene nafte vratili su zlatu epitet bezbedne investicione luke u nesigurnim vremenima. Nakon tri godine gubitaka, zlato je od početka godine ojačalo više od osam odsto, postavši nabolja investicija u ovoj godini na… »