Politika arhiva vesti 08.02.2016

Sebastijan Kurc: Ova godina jošš bolja za EU integracije Srbije

Kurir 08.02.2016
Kurc je, obraćajući se privrednicima na Austrijskom poslovnom krugu, rekao da se raduje što ponovo može da boravi u Srbiji, koja je važan partner Austrije, a ujedno i najvažnija zemlja regiona. BEOGRAD, 8. februara (Tanjug) - Ministar inostranih… »

Tribunal traži da Šešelj bude na izricanju presude

Beta 08.02.2016
Predsednik Nacionalnog saveta za saradnju s Haškim tribunalom Rasim Ljajić izjavio je danas da još nije poznat tačan datum objavljivanja presude lideru Srpske radikalne stranke Vojislavu Šešelju i da je "načelno rečeno da će izricanje biti do 31… »

Vulin: Proces rehabilitacije Nediću je uvreda za žrtve

Novi magazin 08.02.2016
Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izjavio je danas da je proces rehabilitacije predsednika Vlade Srbije tokom okupacije u Drugom svetskom ratu Milana Nedića uvreda za žrtve u Drugom svetskom ratu. "Potpuno je… »

Nikolić: Srce nam je na Istoku, ali želimo da živimo kao Zapad

Blic 08.02.2016
Predsednik Tomislav Nikolić izjavio je danas da je Srbiji "Istok u srcu", ali da želi da živi kao Zapad, pa zato ne može da se opredeli, saopštila je kancelarija predsednika Srbije. U razgovoru sa ambasadorom Pakistan Arifom Mahmudom, Nikolić je… »

Konstruktivan sastanak sa liderima stranaka

Akter 08.02.2016
Kosovska predsednica Atifete Jahjaga ocenila je da je današnji sastanak sa liderima parlamentarnih partija bio konstruktivan, budući da su politički rukovodioci predstavili svoje stavove za prevazilaženje političke blokade i izrazili spremnost da… »

Jahjaga okupila vladajuće i Haradinaja - i ništa

Mondo 08.02.2016
Lideri većine kosovskih parlamentarnih stranaka i pojedine diplomate okupili su se danas kod predsednice Atifete Jahjage, kako bi razgovarali o prevazilaženju blokade rada parlamenta. Foto: screenshot Sastanku su prisustvovali lideri vladajućih… »

Mali neće uslišiti molbu Balše Božovića

Beta 08.02.2016
Odbornik Demokratske stranke u Skupštini grada Beograda Balša Božović pozvao je danas gradonačelnika Beograda Sinišu Malog da što hitnije podnese ostavku kako bi se parlamentarnim i lokalnim izborima istovremeno bili održani i izbori za gradsku… »

Opozicija će obezbediti fer izbornu trku

Beta 08.02.2016
Stalna komisija opozicionih stranaka, formirana radi praćenja regularnosti izbornih dešavanja, pozvala je danas medijska udruženja, nevladine organizacije, ombudsmana i poverenika za zaštitu informacija da im se pridruže u naporima da se u Srbiji… »

SANU ne podržava nijednu partiju

Beta 08.02.2016
Srpska akademija nauka i umetnosti (SANU) negirala je danas da podržava bilo koje političke stranke i dodala da ne učestvuje u političkom životu. "Sa nevericom smo pročitali intervju gospodje Sonje Biserko u kome se navodi da SANU kao institucija… »

Sa Kosova u Makedoniju uz ličnu kartu

Akter 08.02.2016
Kosovski ministar spoljnih poslova Hašim Tači i šef makedonske diplomatije Nikola Poposki potpisali su danas u Prištini sporazume o prelasku granice samo sa biometrijskom ličnom kartom i o otvaranju novog drumskog prelaza Belanovce-Stančić. Tači… »