Nauka & Tehnologija arhiva vesti 08.02.2016

Hakeri će imati pristup i vašem frižideru

Radio 021 08.02.2016
Polako ali sigurno, tvrde stručnjaci, sve naše kućne i druge sprave - od rerni, televizora i frižidera pa do kompjutera i kola - biće povezane ogromnom mrežom nazvanom "Internet predmeta". To će nam olakšati život, navode poznavaoci, tako što… »

Tastatura: Mehanička, za igre i svetli u boji

Mondo 08.02.2016
Nova G810 Orion Spectrum je opremljena Romer-G mehaničkim prekidačima i inteligentnim RGB osvetljenjem. Logitech predstavlja Logitech G810 Orion Spectrum, RGB mehaničku gejming tastaturu u kojoj je integrisana Logitech-ova tehnologija i kvalitet… »

Microsoft Lumia 650 XL će zameniti Lumiu 850?

B92 08.02.2016
Ranije je bilo dosta priča i glasina o metalnom Microsoft Lumia 850 telefonu. Očekivalo se da ovo bude elegantan telefon, sa debljinom od 6,92mm, sa metalnim okvirom i 5.7-inčnim FHD ekranom. Telefon, sa nadimkom Honjo, je trebalo da ima i Snapdragon… »

Mogućnosti Vibera, koje će vam biti od koristi

Radio 021 08.02.2016
Gotovo svi vlasnici smartfona poseduju mesendžere. Jedan od njih je Viber. Ova mobilna aplikacija je odavno osvojila ljubav svojih korisnika, ali nisu svi upoznati sa svim funkcijama Vibera. Ako vas zanima kako poboljšati rad sa ovom aplikacijom, ovaj… »

Hakeri obećali da jedno vreme neće piratizovati video igre

Radio 021 08.02.2016
Jedna od najpoznatijih hakerskih grupa poznata po piratizovanju softvera, kineski 3DM, objavila je da narednih godinu dana neće biti aktivna kako bi procenila koliko će to uticati na prodaju softvera. Kako prenose specijalizovani internet portali… »

VIDEO: Narukvica koja će zameniti kafu

Radio 021 08.02.2016
Ljubitelji kafe dobro znaju da nakon dovoljne količine kofeina dobijaju neverovatnu energiju, ali isto tako nakon nekog vremena ona rapidno opada. Uz pomoć kofeinske narukvice ćete izbeći taj osećaj. Narukvica "Joule" deluje tako da otpušta kofein u… »

Maska za mobilni koja odmah štampa fotografije

B92 08.02.2016
Na tržištu se ovih dana pojavila jedna sasvim neobična maska za smartphone. Naime ova maska odmah štampa zabeležene fotografije. "Prynt case" je maska za mobilne telefone koja odmah na licu mesta štampa fotografije, slično kao i staromodni… »

Otključajte skrivenu igricu na Facebooku

B92 08.02.2016
Igrice kao Farmwille i Candy Crush Saga su veoma popularne na Facebooku, a većina korisnika ne zna da se u Messenger aplikaciji krije nova igra. Kucanjem kratke fraze, svi Facebook korisnici mogu da zaigraju partiju šaha sa drugim prijateljima na… »

EVO REŠENjA: Ovako se uklanjaju sistemske aplikacije sa pametnih telefona

Pravda 08.02.2016
Pun vam je telefon aplikacija koje ne koristite a ne možete da ih deinstalirate? To zaista može biti jako nezgodno, naročito ako imate malo memorije, a nemate memorijsku karticu. Na mobilnim uređajima postoje sistemski ugrađene aplikacije, i njih… »

Sastavite Teren Fantasy tim i osvojite Xperia Z3

Mondo 08.02.2016
Popularna igra Fantasy fudbal prvi put na ovim prostorima na pametnim telefonima - igrajte i osvojite Sony Xperia Z3 samo uz mts aplikaciju Teren Fantasy. Volite fudbal i pratite Ligu Šampiona? Onda je mts aplikacija Teren Fantasy pravi izbor za vas… »