Izvor: Blic arhiva vesti 09.02.2016

Dačić: Ako drugi zatvore granicu za migrante i mi ćemo

Blic 09.02.2016
Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je danas da ukoliko pojedine zemlje na balkanskoj ruti zatvore granice za izbeglice i Srbija će biti prinuđena da primeni takvu odluku na granici sa Makedonijom. Dačić je na zajedničkoj… »

Stravična Nesreća Potresla Nemačku: Potraga za telima poginulih oko smrskanog vagona, izvučeni svi preživeli

Blic 09.02.2016
Najmanje 10 osoba je poginulo, za jednom se još uvek traga, a oko na desetine je povređeno danas u sudaru dva putnička voza u nemačkom gradu Bad Ajblingu u Bavarskoj, javljaju nemački mediji. blictv_rs/main 0 0… »

Delta siti centri prodati Afrikancima za 202,8 miliona dolara

Blic 09.02.2016
Delta je prodala svoje tržne centre u Beogradu i Podgorici, potvrđeno je "Blicu" u ovoj kompaniji. - Tačno je da su "Delta siti" u Beogradu i Podgoerici prodati Hiprop Investments fondu. Vrednost transakcije je 202,8 - rečeno nam je u PR službi Delta… »

Kurc: Ako nastavi ovakvim tempom Srbija će prestići druge kandidate za EU

Blic 09.02.2016
Izbori će biti raspisani u rokovima. Najavili smo ih, zna se da će biti i nećete dugo čekati na to. Na vreme smo svima najavili da imaju dovoljno vremena da se ujedine, da pripreme taktike za pobedu, a na narodu je da izabere, rekao je danas premijer… »

Šabić uputio vladi Srbije sedam zahteva

Blic 09.02.2016
Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić uputio je danas Vladi Srbije sedam zahteva u kojima od nje traži da obezbedi izvršenje rešenja koje je poverenik doneo u postupcima protiv JP Srbijagas i kojim… »

Zdravko Tolimir preminuo u Hagu

Blic 09.02.2016
Ratni zločinac i bivši general Vojske Republike Srpske Zdravko Tolimir sinoć je preminuo u Hagu, potvrđeno je za "Blic" iz Nacionalnog saveta za saradnju sa Haškim tribunalom. - Tolimiru je pozlilo sinoć oko 21 sat u pritvorskoj jedinici Suda… »

Zaustavljen rast dinara, kurs sutra 122,4168

Blic 09.02.2016
Dinar će oslabiti prema evru za 0,1 odsto i zvanični srednji kurs iznosiće 122,4168 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije (NBS). Nacionalna valuta će prema zajedničkoj valuti evrozone biti slabija za 0,4 odsto nego pre mesec dana, i… »

Teroristički napad u Damasku, osmoro mrtvih, 20 povređenih

Blic 09.02.2016
Najmanje osam osoba je poginulo, a oko 20 je povređeno u eksploziji automobila bombe nedaleko od policijskog kluba u prestonici Sirije Damasku, saopštili su Sirijska opservatorjia za ljudska prava sa sedištem u Londonu i sirijsko ministarstvo… »

Napad U Hitnoj Pomoći: Ušao u ordinaciju i viknuo: "DOŠLO MI JE DA NEKOGA ZAKOLJEM!"

Blic 09.02.2016
Medicinski tehničar Borisav Gladović jutros oko 4 sata napadnut je u Službi hitne medicinske pomoći šabačkog Doma zdravlja. Na njega je nožem nasrnuo M.M. (44) iz Bogatića. Gladović je menjao kolege koje su otišle na intervenciju na teren, a… »

Potpisan Memorandum o dualnom obrazovanju: Škole i fakulteti će sarađivati sa kompanijama

Blic 09.02.2016
U Privrednoj komori Srbije danas je potpisan Memorandum o saradnji u razvoju elemenata dualnog obrazovanja u srednjem stručnom obrazovanju u Srbiji, koje znatno utiče na smanjenje stope nezaposlenih mladih. Cilj Memoranduma je podrška Austrije Srbiji u… »