Izvor: Gde investirati arhiva vesti 09.02.2016

Mišković prodao Delta city za 200 miliona

Gde investirati 09.02.2016
Kompanija Delta holding Miroslava Miškovića prodala je tržne centre Delta city u Beogradu i Podgorici, potvrđeno je za B92. Kupac je južnoafrički investicioni fond Hyprop Investment Limited, koji je objavio da je od srpske kompanije Delta real… »

Evro od sutra skuplji

Gde investirati 09.02.2016
Dinar će u sredu oslabiti prema evru 0,1 odsto i zvanični srednji kurs biće 122,4168 dinara za jedan evro, objavila je danas Narodna banka Srbije (NBS). Evro će koštati oko devet para više nego danas, kada je kurs 122,3263 dinara za evro. Dinar će… »

Čadež o važnosti uvođenja dualnog obrazovanja

Gde investirati 09.02.2016
Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež istakao je važnost uvođenja modela dualnog obrazovanja, koji sprema mlade za evropsko tržište rada. „Moramo da mislimo o tome za koga obrazujemo svoju decu“, a obrazujemo ih za tržište rada u… »

Evropske berze u minusu, nafta pala više od 7 odsto, evro i zlato dobitnici

Gde investirati 09.02.2016
Glavni indeksi vodećih berzi u Evropi i danas su zabeležili oštar pad, a samo je relativno stabilan početak trgovanja na Wall Street-u ograničio veće gubitke. Londonski FTSE pao je 1,0 odsto, na 5632,19 poena dok je francuski CAC40 zatvorio u minusu… »

Mediji: Interpol proverava 55 miliona pasoša

Gde investirati 09.02.2016
Međunarodna policijska mreža Interpol trenutno traga i proverava 55 miliona pasoša, među kojima i oko 30.000 sirijskih, od kojih je 4.000 „blanko izdatih“, a koji bi mogli biti u rukama pripadnika Islamske države, tvrdi danas bečki dnevnik… »

Berza u Japanu pala više od 5 odsto, porasle cene švajcarskog franka i zlata

Gde investirati 09.02.2016
Cene akcija na berzama azijsko-pacifičkog regiona u utorak su oštro pale, nastavljaući tako trend jučerašnjeg kretanja na evropskom i američkom tržištu kapitala. Najveće gubitke na azijskim berzama jutros su zabeležili glavni indeksi berze u… »

Vučić: Pozicija Srbije na listi Indeksa bede nije tako loša kako izgleda

Gde investirati 09.02.2016
Premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas da pozicija Srbije na listi indeksa bede koju je sačinio časopis Bloomberg nije toliko loša, koliko izgleda, jer treba imati u vidu način na koji se obračunava, kao i činjenicu da je Srbija pre samo… »

Strah od terorizma smanjio broj rezervacija za Tursku

Gde investirati 09.02.2016
Nemački turoperator TUI grupa objavio je da je do pada rezervacija za Tursku došlo zbog terorističkih napada u Egiptu, Turskoj, Tunisu i Parizu te da se povećala potražnja za Španijom. Najveći svetski turoperator, nemačka TUI grupa objavila je da… »

Papa Franja: Samo Putin štiti hrišćane širom sveta

Gde investirati 09.02.2016
Predstojeći susret pape Franje i ruskog patrijarha Kirila ne samo da će biti istorijski verski događaj, od njega veliku korist mogu da imaju hrišćani širom sveta, piše francuski list Journal du Dimanche. U pokušaju da odbrani hrišćane na… »

Ukrajina: Borba za vlast između predsednika i premijera, Jacenjukova fotelja uzdrmana

Gde investirati 09.02.2016
Borba za vlast u, ionako nestabilnoj, Ukrajini je eskalirala. Ostavka ministra privrede, jednog od ključnih ministara u vladi premijera Arsenija Jacenjuka izazvala je zabrinutost na Zapadu. Ukrajinski ministar privrede Ajvaras Abromavič, izjavio je da… »