Izvor: iKragujevac arhiva vesti 09.02.2016

KG: Dodela grantova za buduće preduzetnike

iKragujevac 09.02.2016
U okviru programa za podsticaje privredi u 2016.godini, Gradska uprava opredelila je 8.800.000 dinara za lica koja žele da pokrenu sopstveni biznis. U pitanju je dodela grantova za podršku postojećim ili novim malim i srednjim preduzećima i… »

Jačanje saradnje Kragujevca i Češke

iKragujevac 09.02.2016
Gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić sa saradnicima priredio je prijem za ambasadorku Republike Češke u Srbiji, Ivanu Hlavsovu koja je prvi put u poseti Kragujevcu. Razmenjene su ocene o dosadašnjoj saradnji Kragujevca sa Češkom i razvojnim… »

OBAVEŠTENJE: Zbog radova bez grejanja sledeće ulice

iKragujevac 09.02.2016
Zbog radova bez grejanja nekoliko ulica u Kragujevcu. Zbog radova na zameni dela magistralnog toplovoda u ulici Jovana Petrovića Kovača, danas od 11h do popodnevnih sati, bez grejanja će biti potrošači u sledećim ulicama: J. P. Kovača br. 7/1, 7/2… »

Sutra bez električne energije veći deo grada

iKragujevac 09.02.2016
Najava isključenja električne energije za 10.02.2016.god.Elektrodistribucija Kragujevac: Zbog zamene mernog uređaja u vremenu od 08.30 do 14.00 sati doći će do prekida u isporuci el. energije potrošačima u naselju Maršić kod škole. Zbog… »

Čuvajte vaše srce i srce Kragujevca!

iKragujevac 09.02.2016
Jezero Bubanj je udaljeno samo jedan kilometar od centra grada, a nalazi se na ulazu u Kragujevac iz pravca Batočine. Idealno je mesto za odmor ili šetnju pored vode, ali i odlično mesto za sve ljubitelje ribolova. Oko jezera su postavljene klupe, a tu… »

POSLEDNJI POZDRAV KOLEGI: Taksisti iz Kragujevca pridružili se BOJKOTU zbog zaklanog kolege!

iKragujevac 09.02.2016
Taksisti iz Kragujevca u znak solidarnosti i prkosa, u intervalu od 13 do 13:15 sati, uputiti su poslednji pozdrav nesrećno ubijenom čoveku. Taksi vozači sa teritorije grada Šapca danas protestovali su zbog mučkog ubistva taksiste Čedomira Popovića… »

PRENOS MOŠTIJU SVETOG JOVANA ZLATOUSTOG: Pogledajte šta žene i muškarci danas NIKAKO ne treba da rade!

iKragujevac 09.02.2016
Hrišćanski vernici danas slave sećanje na Svetog Jovana Zlatoustog, najčuvenijeg propovednika u istoriji crkve, velikog svetitelja i reformatora. Praznik ovog svetitelja još se obeležava i 26. novembra, a današnji dan je posvećen prenosu njegovih… »

OPASNO PO ZDRAVLJE: Čitajte oznake na PLASTIČNIM FLAŠAMA!

iKragujevac 09.02.2016
Da li gledate oznake na plastičnoj ambalaži kad kupujete u prodavnici? Ako to ne radite, trebalo bi da počnete. Na svakoj plastičnoj flaši, ili drugoj ambalaži, mora da postoji oznaka od kakvog materijala je napravljena. Postoji nekoliko takvih… »

Da li je došao kraj onom što se nekada zvalo DETINJSTVO?

iKragujevac 09.02.2016
Koliko često izvodite mališane da se igraju napolju i istražuju okolinu? Smatrate li da njihovo detinjstvo treba više da protiče napolju nego u kući, ili je to suviše opasno za njih? Svako od nas se seća bar jedne igre iz detinjstva, tzv… »

PONOS KRAGUJEVCA: Najmlađi davalac krvi! (FOTO)

iKragujevac 09.02.2016
U petak je organizovano dobrovoljno davanje krvi u Crvenom krstu, u Kragujevcu. Najmlađi i moramo priznati, najlepši davalac krvi je osamnaestogodišnjakinja. Naime, ova humana devojka, koja je samo pre par dana proslavila punoletstvo želi da ostane… »