Izvor: Newsweek arhiva vesti 09.02.2016

Za 202 miliona evra: Mišković prodao Delta siti tržne centre

Newsweek 09.02.2016
"Hajprop Investments", je najveći afrički fond specijalizovan za ulaganja u tržne centre, a ta kompanija je preuzela je 60 odsto udela u šoping centrima u Beogradu i Podgorici, dok je kompanija "Homested Grup Holdings Limited" postala vlasnik ostalih… »

Preminuo general Zdravko Tolimir

Newsweek 09.02.2016
Tolimir je preminuo u zatvorskoj ćeliji Haškog tribunala u noći između ponedeljka i utorka. General Vojske Republike Srpske Zdravko Tolimir preminuo je u noći između ponedeljka i utorka u Hagu, saznaju “Večernje novosti“. Tolimir je preminuo u… »

Tiha islamizacija Bosne i Hercegovine: Iz Gornje Maoče u džihad

Newsweek 09.02.2016
Edis Bosnić, jedan od stanovnika ovog bosanskog sela fasciniran je idejom Islamske države o utemeljenju svetskog kalifata i jedva čeka da BiH uđe u Evropsku uniju kako bi "bez smetnji širili svoje ideje" Iz Bosne i Hercegovine je do sada u rat u… »

Hrvatska se sprema za sprečavanje epidemije izazvane Zika virusom

Newsweek 09.02.2016
Zemlja s kojom se graničimo za sada nije u opasnosti, ali, s dolaskom proleća i leta, ako populacije komaraca Aedes koji mogu da prenesu ovaj virus budu veoma velike, postoji mogućnost prenosa virusa na stanovnike i pojave epidemije. Svetska… »

Novi bilans nesreće u Nemačkoj: Najmanje 10 mrtvih, za jednom osobom se traga (FOTO, VIDEO)

Newsweek 09.02.2016
Angela Merkel izjavila je da je zaprepašćena vešću o teškoj železničkoj nesreći u Bad Ajblingu na jugu Nemačke. Merkelova je saopštila da posebno saoseća sa porodicama ljudi koji su izgubili živote. Najmanje 10 osoba je poginulo , za jednom se… »

Direktor NSA tvrdi: Rusija je paranoična kada je NATO u pitanju

Newsweek 09.02.2016
Klaper je rekao da Rusija vojnim intervencijama u Ukrajini i na drugim mestima pokušava da pokaže da je supersila, koja može da se izjednači sa SAD. Direktor američke Nacionalne obaveštajne agencije (NSA) Džejms Klaper naveo je danas, pred… »

Prodaju Napoleonov venčani list i pismo ljubavnici admirala Nelsona (FOTO)

Newsweek 09.02.2016
Kristofer Forbs, američki milijarder koji poseduje kolekciju antikvitetnih dokumenata i pisama prodaće na aukciji u Palm Biču originalna dokumenta vezana za velike vojskovođe. Nova aukcija očekuje bogate kolekcionare! američki milijarder, ima… »

Sajber kriminal preuzima primat u Srbiji: Svake godine 50 odsto više krivičnih dela

Newsweek 09.02.2016
Broj raznih zloupotreba preko Interneta, odnosno visokotehnološkog ili "sajber" (cyber) kriminala, u Srbiji raste iz godine u godinu, a statistika pokazuje da je svake godine gotovo 50 odsto više prijavljenih slučajeva. Broj raznih zloupotreba preko… »

Dačić: Moraćemo da zatvorimo granicu za migrante ako neke zemlje to urade

Newsweek 09.02.2016
Videćemo kako će se ponašati druge zemlje. Pratićemo ponašanje Slovenije i Hrvatske, kazao je šef srpske diplomatije. Ministar spoljnih poslova Srbije izjavio je danas da će, ukoliko pojedine zemlje na balkanskoj ruti zatvore svoje granice za… »

Pored svih problema: Obama se žali na kvalitet interneta u Beloj kući

Newsweek 09.02.2016
Američki predsednik Barak Obama izjavio je da bi voleo da unapredi bežičnu mrežu vaj-faj (Wi-Fi) za svog naslednika. Američki predsednik Barak Obama izjavio je da bi voleo da unapredi bežičnu mrežu vaj-faj (Wi-Fi) za svog sukcesora, dodajući da… »