Izvor: Pravda arhiva vesti 09.02.2016

Vučić: Beč će nas podržati na putu ka EU i pomoći nam u rešavanju izbegličke krize

Pravda 09.02.2016
Ministar spoljnih poslova Austrije Sebastijan Kurc i premijer Srbije Aleksandar Vučić predstavili su danas Akcioni plan saradnje dve zemlje u tekućoj godini, koji predviđa nastavak podrške zvaničnog Beča Beogradu na puti ka EU, u cilju otvaranja… »

ZA 200 MILIONA DOLARA: Mišković prodao Delta Siti

Pravda 09.02.2016
BEOGRAD – Delta je prodala tržne centre u Beogradu i Podgorici, preneo je danas „Blic“. Kako se navodi, kupac je Hiprop Investments koji je investiciju platio 202,8 miliona dolara. Hiprop Investments je najveći afrički fond specijalizovan za… »

Vučić:Izbori će biti raspisani u roku

Pravda 09.02.2016
BEOGRAD – Premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas da će izbori biti raspisani na vreme i da će svi imati vremena i priliku da se ujedine i spreme taktiku i strategiju za pobedu. „Srpska napredna stranka će u kampanji da govori o planovima za… »

ZA DLAKU: Dva „suhoja“ umalo udarila Putinov avion!

Pravda 09.02.2016
Avion Tu-134 iz flote koja prevozi ruskog predsednika Vladimira Putina umalo se sudario sa dva vojna lovca Su 27. Pravu katastrofu sprečili su kontrolori leta sa moskovskog aerodroma Vnukovo, koji su u poslednjem trenutku preusmerili avion Tu-134.… »

POZVAN PRITVORSKI LEKAR: Teodor Meron otvorio istragu o smrti Tolimira!

Pravda 09.02.2016
HAG – Sudija Teodor Meron, predsednik Mehanizma za međunarodne krivične sudove u Hagu, naložio je sveobuhvatnu istragu o smrti generala Zdravka Tolimira, koji je sinoć preminuo u ćeliji pritvorske jedinice Haškog tribunala. Izvor: sputniknews.com… »

ŠEŠELj: Tramp je jasno osudio bombardovanje Srbije, nadam se da će moja podrška presuditi

Pravda 09.02.2016
BEOGRAD – Lider SRS-a Vojislav Šešelj izjavio je da se nada da će njegova podrška biti presudna za pobedu Donalda Trampa na ovogodišnjim američkim predsedničkim izborima. Izvor: sputniknews.com… »

POČELO SUĐENjE KUMANOVSKOJ GRUPI: Šiptarski teroristi negiraju krivicu

Pravda 09.02.2016
Pred Vrhovnim sudom u Skoplju danas je počelo suđenje 29-orici optuženih za oružani sukob sa makedonskom policijom, u maju prošle godine u Kumanovu, a svi optuženih su se izjasnili da nisu krivi. Prvooptuženi, Sami Ukšimi, najpre se izjasnio da je… »

EBRD O PRIVLAČENjU INVESTICIJA: Gradićemo bolji imidž Srbije u svetu

Pravda 09.02.2016
BEOGRAD – Predstavnici Evropske banke za obnovu i razvoj poručili su danas da će raditi zajedno sa Srbijom kako bi se imidž zemlje u svetu popravio i kako bi privukli još stranih investicija, dok iz NBS uzvraćaju da čine sve da investiranje u bilo… »

Erdogan u novembru pretio EU poplavom izbeglica?

Pravda 09.02.2016
BRISEL – Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan je lane u novembru zapretio da će Evropu poplaviti izbeglicama ukoliko mu lideri Evropske unije ne ponude bolje uslove za pomoć u ublažavanju izbegličke krize, objavio je grčki sajt euro2day.gr. Taj… »

„Rusija će se iz Sirije povući sa glavom spuštenom od srama“

Pravda 09.02.2016
Kriza u odnosima između Rusije i Turske iz dana u dan se sve više produbljuje, a opaske političara sa obe strane nimalo ne pomažu da se smire strasti. Zapadne sile već nekoliko dana bruje o tome kako su prave žrtve ruskih napada u Siriji zapravo… »