Izvor: RT Kragujevac arhiva vesti 09.02.2016

Potrošači bez grejanja zbog radova

RT Kragujevac 09.02.2016
Zbog radova na zameni dela magistralnog toplovoda u ulici Jovana Petrovića Kovača, danas od 11h do popodnevnih sati, bez grejanja će biti potrošači u sledećim ulicama: J. P. Kovača br. 7/1, 7/2, 7/3, 7/4, Sutjeska svi sem br. 3, Kopaonička od br.7… »

Konkursi za projekte od javnog interesa

RT Kragujevac 09.02.2016
Grad Kragujevac raspisao je konkurse za finansiranje programa i projekata od javnog interesa u ovoj i narednoj godini. Udruženja građana imaju rok od 15 dana da podnesu predloge kojima će u 2016. doprineti zaštiti ljudskih prava, promovisanju grada… »

Očuvanje zelenih oaza u Kragujevcu

RT Kragujevac 09.02.2016
Očuvanje zelenih oaza u Kragujevcu – jezera na Bubnju, Velikog parka i Šumarica, jedan je od osnovnih preduslova za poboljšanje kvaliteta stanovanja i života u gradu, smatra arhitekta Aleksandar Nenković, glavni urbanista Grada Kragujevca. Zbog… »

Gradski derbi košarkašica

RT Kragujevac 09.02.2016
Košarkašice Radničkog i Šumadije sastaće se sutra u gradskom derbiju 18. kola Prve lige. Rivali se nalaze u donjem delu tabele i potrebna im je pobeda u borbi za opstanak u najvišem rangu, što nagoveštava veliku borbu pod koševima. Radnički je… »

Značajna pojačanja Divljih veprova

RT Kragujevac 09.02.2016
Kragujevački Divlji veprovi značajno su pojačali ekipu pred novu sezonu, angažovanjem petorice odličnih igrača Čačak Angel Warriorsa: Mirka Slavkovića, Gavrila Maksimovića, Dušana Ilića, Jovana Pavlovića i Milana Dašića. Pre njih… »

JS: Opomene pred utuženje

RT Kragujevac 09.02.2016
Javno stambeno preduzeće počeće da šalje opomene koje prethode utuženju za dugovanja po osnovu sistema objedinjene naplate za komunalne usluge. U ovom preduzeću apeluju na građane da, ukoliko dobiju opomene, izmire dugovanja ili prihvate reprogram… »

Savetovališta za dijabetes ponovo rade

RT Kragujevac 09.02.2016
U Savetovalištima za dijabetes koja su otvorena posle sedam godina u ambulantama Doma zdravlja u Kragujevcu za oko mesec dana pregledano je 300 pacijenata. Lekari kažu da se povećava broj pacijenata sa šećernom bolesti koja prerasta u epidemiju. U… »

KST na Sretenje obeležava svoj dan

RT Kragujevac 09.02.2016
Knjaževsko-srpski teatar će 15. februara, na Sretenje, obeležiti svoj dan. Prošla je 181 godina od kako je u Kragujevcu, odlukom kneza Miloša, Joakim Vujić osnovao prvo srpsko pozorište. Ovaj dan je, svake godine, praznik za teatarske poslenike… »

Zemljište u zakup bez naknade za otvaranje radnih mesta

RT Kragujevac 09.02.2016
Da bi povećala konkurentnost i unapredila privredni ambijent, lokalna samouprava će investitorima koji se odluče da zaposle radnike davati zemljište u zakup bez naknade. Član Gradskog veća za privredu, Dalibor Jekić kaže da je u toku izrada prvog… »

"Lepotica i zver" u Pozorištu za decu

RT Kragujevac 09.02.2016
Na rapertoaru kragujevačkog Pozorišta za decu sutra od 18 časova je predstava "Lepotica i zver", jedna od najpoznatijih i najlepših bajki, najčešće dramatizovanih za potrebe pozorišnih scena. To je klasična priča o večnoj borbi dobra i zla… »