Izvor: RTS arhiva vesti 09.02.2016

Dačić: Zatvorićemo granicu ako to i drugi urade

RTS 09.02.2016
Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je da će i Srbija, ukoliko pojedine zemlje na balkanskoj ruti zatvore granice za izbeglice, biti prinuđena da primeni takvu odluku na granici sa Makedonijom. Ivica Dačić je na zajedničkoj… »

Sudar vozova u Nemačkoj - desetoro mrtvih, oko 100 povređenih

RTS 09.02.2016
Deset osoba je poginulo, a oko 100 je povređeno u sudaru dva putnička voza u južnom delu Bavarske, navodi nemačka policija, prenosi Rojters. Mesto nesreće je nepristupačno, a povređeni se prevoze helikopterom i brodom. 15.05 - Nemačka kancelarka… »

"Delta" prodala tržne centre

RTS 09.02.2016
Kompanija "Delta" je prodala tržne centre u Beogradu i Podgorici. "Delta siti" u Beogradu je prodat za 127,7 miliona evra, a tržni centar u Podgorici za 75 miliona evra. Kako se navodi, kupac je "Hiprop investments" (Hyprop Investments), koji je… »

Šabić: Vlada da prinudi "Srbijagas" da pruži informacije

RTS 09.02.2016
Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić uputio je Vladi Srbije sedam zahteva u kojima traži da se obezbedi izvršenje rešenja koje je Poverenik doneo u postupcima protiv JP "Srbijagas" i kojim je… »

Napad Islamske države u Damasku, deset mrtvih

RTS 09.02.2016
Najmanje deset osoba je poginulo, a oko 20 je povređeno u eksploziji automobila-bombe u prestonici Sirije. Islamska država preuzela je odgovornost za napad. Sirijska državna televizija najpre je javila da je u severnom delu sirijske prestonice Damasku… »

Dualno obrazovanje po austrijskom receptu

RTS 09.02.2016
Srbija i Austrija potpisale su Memorandum o saradnji u razvoju dualnog obrazovanja kod nas. Austrija na tom polju ima veliko iskustvo, model dualnog obrazovanja jedan je od njenih glavnih izvoznih proizvoda. Austrija će u naredne tri godine pomoći da… »

Izbegnut sudar Putinovog aviona i ruskih Su-27?

RTS 09.02.2016
Dispečeri sa aerodroma "Vnukovo" sprečili su veliku tragediju jer su na vreme obavestili komandu leta ruskog aviona Tu-134, koji inače prevozi visoke funkcionere a među njima i ruskog predsednika Vladimira Putina, da promeni visinu leta kako ne bi… »

Boston gloub: I Šešelj podržava Trampa

RTS 09.02.2016
Kolumnista američkog "Boston glouba" Aleks Bim svrstao je Vojislava Šešelja na listu poznatih ličnosti koje podržavaju predsedničkog kandidata Republikanske stranke Donalda Trampa. Na listi poznatih osoba koje podržavaju Donalda Trampa su… »

Počelo suđenje kumanovskoj grupi

RTS 09.02.2016
Pred Vrhovnim sudom u Skoplju je uz jake mere obezbeđenja počelo suđenje za terorizam grupi od 30 muškaraca albanske nacionalnosti poznatoj kao kumanovska grupa. Tužilaštvo je tvrdi da je "kumanovska grupa"odgovorna za sukob sa policijom u maju… »

Istraga Tribunala i Holandije o Tolimirovoj smrti

RTS 09.02.2016
Predsednik Mehanizma za međunarodne krivične sudove u Hagu, sudija Teodor Meron, naložio je sveobuhvatnu istragu o smrti generala Zdravka Tolimira. Istragu o generalovoj smrti otvorile i vlasti Holandije. General VRS Zdravko Tolimir je noćas preminuo… »