Izvor: SEEbiz arhiva vesti 09.02.2016

Njemačka: Nekoliko poginulih, više od 150 ozlijeđenih u sudaru vlakova

SEEbiz 09.02.2016
BERLIN - Nekoliko je osoba poginulo u utorak u sudaru dva vlaka u Bavarskoj a više od 150 je ranjeno, objavili su službeni izvori. Najprije je javljeno da je jedan voz iskliznuo iz tračnica, da bi potom policija dolaskom na mjesto nesreće utvrdila da… »

Mišković prodao Delta City u Beogradu i Podgorici za 202,75 miliona evra

SEEbiz 09.02.2016
BEOGRAD - Kompanija Delta holding Miroslava Miškovića prodala je tržne centre Delta City u Beogradu i Podgorici, potvrđeno je za B92. Kupac je južnoafrički investicioni fond Hyprop investment limited, koji je objavio da je od srpske kompanije Delta… »

Vučić: Izbori će biti raspisani u roku

SEEbiz 09.02.2016
BEOGRAD - Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će vanredni parlamentarni izbori u Srbiji biti raspisani u roku. "Izbori će biti raspisani u roku, nećete dugo čekati na to. Na vreme smo svima najavili da imaju dovoljno vremena… »

Preminuo general Zdravko Tolimir

SEEbiz 09.02.2016
DEN HAAG - General Vojske Republike Srpske Zdravko Tolimir preminuo je u noći između ponedeljka i utorka u Haagu, saznaju "Večernje novosti". Tolimir je preminuo u zatvorskoj ćeliji Haškog tribunala, rečeno je beogradskom listu u Boračkoj… »

Beogradska berza: Slab promet i pad indeksa

SEEbiz 09.02.2016
BEOGRAD - Današnji trgovački dan doneo je skromnu relizaciju uz pad indeksa. Indeks najlikvidnijih akcija, BELEX15, oslabio je 1% na 589,6 poena. Ukupan promet na trgovanju iznosio je 7,7 miliona RSD (63 hiljada EUR). Najprometnija akcija bila je Aik… »

EBRD: Srbiji za održiv rast nedostaju investicije

SEEbiz 09.02.2016
BEOGRAD - Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) je danas ukazala da je Srbija u prošloj godini postigla napredak i da joj je za nastavak finansijske konoslidacije i obezbedjivanje održivog rasta ključni problem nedostatak investicija. "Manjak… »

Izbori u Beogradu zajedno sa predsedničkim?

SEEbiz 09.02.2016
BEOGRAD - Izbori za Skupštinu grada Beograda mogli bi biti održani zajedno sa redovnim predsedničkim izborima iduće godine, piše beogradski "Danas", pozivajući se na svoja saznanja. List prenosi da izbora za gradsku skupštinu neće biti ove godine… »

TUI: Rezervacije za Tursku pale za 40 posto

SEEbiz 09.02.2016
HANNOVER – Najveći svjetski touroperator, njemačka TUI grupa objavila je da su rezervacije za Tursku za ovo ljeto pale za 40 posto uslijed zabrinutosti vezanih uz sigurnost, a da je ojačala potražnja za Španjolskom. Teroristički napadi u Egiptu… »

Slovenija lani s rekordnim izvozom i uvozom od ulaska u EU

SEEbiz 09.02.2016
LJUBLJANA - Slovenija je lani ostvarila izvoz roba od 23,942 milijarde eura, dok je uvoz iznosio 23,191 milijardi, što je najbolji rezultat u vanjskotrgovinskoj razmjeni od ulaska zemlje u Europsku uniju 2004. godine, s najvećim vanjskotrgovinskim… »

Država želi utjerati porez na zaradu u inozemstvu

SEEbiz 09.02.2016
ZAGREB - Porezna uprava krenula je u utjerivanje poreza na dohotke koje su Hrvati zaradili radom u inozemstvu. Ovih dana brojni građani koji nisu prijavili inozemnu zaradu dobili su pozive pod prijetnjom kazni da hitno ispune svoje porezne obveze. U… »