Ekonomija arhiva vesti 14.02.2016

Svetske berze: Bankarski sektor pod pritiskom, indeksi oštro pali

Gde investirati 14.02.2016
Na svetskim berzama prošle nedelje cene akcija oštro su pale, najviše u bankarskom sektoru jer su ulagači zabrinuti zbog usporavanja svetske ekonomije, pa su počeli sumnjati i u delotvornost monetarne politike. Na Wall Streetu je prošle nedelje Dow… »

(Foto, Video) Od Modela Do Supruge Milijardera: Da li će naša Slovenka postati prva dama Amerike?

Kurir 14.02.2016
Ukoliko supruga Donalda Trampa, Melanija Tramp postane prva dama, ona svoj ulazak u Belu kuću može da zahvali susretu iz 1987. godine kada su je prvi put angažovali kao modela. Slovenački fotograf Stane Jerko ugledao ju je ispred zgrade kako čeka… »

Nafta gura Venecuelu u bankrot

Gde investirati 14.02.2016
Država sa najvećim rezervama sirove nafte na svetu, Venecuela, mogla bi već ovog meseca da bankrotira po osnovu 122,9 milijardi dolara spoljnog duga. Pad cena nafte je ugrozio sposobnost Venecuele da servisira obaveze prema kreditorima, navodi RT… »

Na šta se potrošači u Srbiji najviše žale?

RTV 14.02.2016
BEOGRAD - Potrošači u Srbiji najčešće se žale i prigovore upućuju na informacione i komunikacione uređaje, zatim obuću i odeću, kućne aparate, a često su nezadovoljni i uslugama mobilnih operatora, pokazuju podaci udruženja za zaštitu… »

Srbija "preko noći" gubi najplodniju zemlju

B92 14.02.2016
Najplodnije zemljište u Mačvi gotovo preko noći nestaje.Voda odnosi polja, oranice i voćnjake u priobalnom području Drine. Nedavno je država preko Kancelarije za obnovu i razvoj podigla oko pola kilometra utvrde na obali, ali su duž toka Drine… »

Direktor: Šećerane Helenik šugara u Srbiji nisu na prodaju

Večernje novosti 14.02.2016
Generalni direktor šećerana u Crvenki i Žablju Petros Gemintzis izjavio je da njihov vlasnik, kompanija Helenik šugar, neće prodavati te fabrike. Generalni direktor šećerana u Crvenki i Žablju Petros Gemintzis izjavio je da njihov vlasnik… »

EK istražuje: Ikea navodno utajila milijardu eura poreza

SEEbiz 14.02.2016
BRUXELLES - Europska komisija je u subotu obećala da će proučiti izvještaj prema kojem švedski proizvođač namještaja Ikea nije platio milijardu eura poreza u periodu od 2009. do 2014, zbog agresivne porezne strategije. Istraživanje je naručila… »

Afera Sa Državnim Otkazima: Otpuštali sirotinju, štitili parazite

Blic 13.02.2016
Već prve kontrole smanjivanja broja zaposlenih u državnim organima pokazale su da su otkaze dobili socijalno ugroženi, saznaje „Blic“. Među nepravilnostima primene Zakona o maksimalnom broju zaposlenih u javnoj upravi uočena je i praksa da su… »

Svetski giganti po Srbiji traže zlato

Večernje novosti 14.02.2016
Rudarstvom će se u narednim godinama kod nas baviti isključivo strane multinacionalne korporacije. Za dve godine stranci uložili 95 miliona dolara u istraživanja. SRBIJA leži na oko dva miliona tona olova i cinka, više miliona tona bakra, oko 20… »

Obistinilo se najgore: Nafta „bezvredna“

Pravda 14.02.2016
SAD – Cena barela sirove nafte na svetskim berzama kreće se oko 30 dolara. Trenutno je barel nafte jeftiniji od mnogih stvari koje se kupuju u svakodnevnom životu. Si En En je uporedio cene barela nafte i drugih dobara koje se kupuju u SAD. Tako će… »