Izvor: Gde investirati arhiva vesti 14.02.2016

Predlog Zakona o zdravstvenom osiguranju: Za roditelje bolesne dece 100 odsto plaćenog bolovanja

Gde investirati 14.02.2016
Ministarstvo zdravlja predložilo je da roditelj koji neguje teško obolelo dete može da bude na bolovanju sve vreme tokom trajanja detetovog lečenja, dakle, bez vremenskog ograničenja, saznaje RTS. Predlog podrazumeva da roditelj za to vreme prima 100… »

Svetske berze: Bankarski sektor pod pritiskom, indeksi oštro pali

Gde investirati 14.02.2016
Na svetskim berzama prošle nedelje cene akcija oštro su pale, najviše u bankarskom sektoru jer su ulagači zabrinuti zbog usporavanja svetske ekonomije, pa su počeli sumnjati i u delotvornost monetarne politike. Na Wall Streetu je prošle nedelje Dow… »

Nafta gura Venecuelu u bankrot

Gde investirati 14.02.2016
Država sa najvećim rezervama sirove nafte na svetu, Venecuela, mogla bi već ovog meseca da bankrotira po osnovu 122,9 milijardi dolara spoljnog duga. Pad cena nafte je ugrozio sposobnost Venecuele da servisira obaveze prema kreditorima, navodi RT… »

Raspisan konkurs za francuske stipendije

Gde investirati 14.02.2016
Ambasada Francuske i Francuski institut u Srbiji raspisali su novi konkurs za dodelu stipendija za akademsku 2016-2017. godinu za studente i studentkinje iz Srbije koji žele da nastave školovanje u Francuskoj. Zainteresovani mogu da se prijave za… »

Evropska Komisija istražuje navodnu utaju poreza kompanije Ikea

Gde investirati 14.02.2016
Evropska komisija je u subotu obećala da će proučiti izveštaj prema kojem švedski proizvođač nameštaja Ikea nije platio milijardu evra poreza u periodu od 2009. do 2014, zbog agresivne porezne strategije. Istraživanje je naručila Green/EFA grupa… »

SAD pozvale Tursku i Kurde da ne koriste haotičnu situaciju u Siriji

Gde investirati 14.02.2016
Nakon što su turske snage juče granatirale strateški važan vojni aerodrom u Minigu u okolni Alepa, koje su kurdske snage zauzele u sredu, SAD su pozvale obe strane na smirivanje tenzija. „Zabrinuti smo za situaciju severno od Alepa i radimo na… »

Iran: Prvi tankeri nafte krenuli prema Evropi

Gde investirati 14.02.2016
Prvi tankeri nafte iz Irana nakon ukidanja sankcija krenuli su danas prema Evropi, prenela je iranska državna agencija IRNA. „Ovo je prva pošiljka u pet godina i označava novo poglavlje u naftnoj industriji Irana“, prenosi IRNA reči pomoćnika… »

Evo kako su Nemci doprineli svom uspehu

Gde investirati 14.02.2016
Više cene hrane, usluga i stanarina pogurale su inflaciju u Nemačkoj za 0,5 odsto u januaru, posle rasta od 0,3 odsto iz decembra. Prema harmonizovanom indeksu potrošačkih cena (HIPC), koji kao merilo inflacije koristi Evropska centralna banka (ECB)… »

Siniša Mali: Beograđane uskoro očekuju nova iznenađenja

Gde investirati 14.02.2016
Mali je, gostujući na televiziji Pink, rekao da će do kraja godine Beograd dobiti 100 novih autobusa gradskog prevoza, a da bi kroz donaciju Švajcarske Vlade trebalo da bude isporučeno 29 tramvaja. „Privatnici uvode klime, video nadzor i vajfaj… »

HIT U EVROPI: Alternativne mogućnosti finansiranja za firme koje se bave proizvodnjom

Gde investirati 14.02.2016
Ako su Vam potrebna kratkoročna sredstva sa kojima biste želeli uvesti zalihe, repromaterijale ili nešto slično. Finetrading je mogučnost finansiranja sa kojim ćete moći da podignete likvidnost vašeg preduzeća i održite svoju finansijsku… »