Izvor: Moj Novi Sad arhiva vesti 14.02.2016

Vasin: Prijaviću imovinu, neka i naprednjeci učine isto

Moj Novi Sad 14.02.2016
Predsednik Pokrajinskog odbora Demokratske stranke (DS) Miroslav Vasin izjavio je danas da će u naredna tri dana javnosti predočiti spisak svoje imovine, kao i način na koji ju je stekao i pozvao funkcionere Srpske napredne stranke (SNS) iz Vojvodine… »

GMS: Predstavljen program "Kreativno mentorstvo"

Moj Novi Sad 14.02.2016
U Galeriji Matice srpske u Novom Sadu u četvrtak 11. februara zainteresovani posetioci imali su prilike da se upoznaju sa inicijativom „Kreativno mentorstvo", pokrenutom pre četiri godine u Beogradu uz podršku Ambasade Švedske. Tim ovog programa… »

Majke neograničeno uz obolelu decu, primaće celu platu

Moj Novi Sad 14.02.2016
Ministarstvo zdravlja predložilo je izmene zakona, da majke dece obolele od raka mogu da budu neograničeno uz svoju decu i da primaju 100 odsto zarade. - U saradnji sa nacionalnim udruženjem roditelja dece obolele od raka, mi smo krenuli sa… »

Priča o Marku Nešiću, kompozitoru i tamburašu sa Podbare

Moj Novi Sad 14.02.2016
Jedno vreme je u "Beloj lađi" svirao i Marko Nešić, dok nije otišao na turneju po Evropi i Rusiji, a bio je naročito poznat po svom "Radničkom maršu". U skromnoj kućici, u starom delu Novog Sada na Podbari u ulici Save Vukovića, rodio se i život… »

Kako sam pronašao ljubav na Najlonu

Moj Novi Sad 14.02.2016
Pričom o Danu zaljubljenih, valentinovu, ljubavi, romantici... ispiramo usta ovih dana više nego vodicom za usta. Lepo je to, ali gde vodi ta prokleta zaljubljenost, šta je sutra čeka iza ćoška i šta su moguće posledice i zamke jedne ljubavi ... E… »

U ponedeljak i utorak besplatan parking

Moj Novi Sad 14.02.2016
JKP „Parking servis” obaveštava građane da se za vreme obeležavanja Dana državnosti Republike Srbije parkiranje neće naplaćivati u ponedeljak 15. i u utorak 16. februara 2016. godine. Redovna naplata nastavlja se u sredu 17. februara 2016… »

Predavanje u Novosadskom klubu: Arhivski izvori o Raciji - januar 1942.

Moj Novi Sad 14.02.2016
U sredu 17. februara 2016. godine sa početkom u 18.00 časova u Novosadskom klubu u Zmaj Jovinoj br. 3 predavanje će održati dr Drago Njegovan, istoričar, i Petar Đurđev, direktor Arhiva grada Novog Sada. Tema predavanja je "Arhivski izvori o Raciji… »

Rešena misterija: Evo kako je Čvarkov završio u Havani

Moj Novi Sad 14.02.2016
Otkud Đorđe na Kubi? Za mural s motivima iz popularne humorističke serije „Državni posao“ i njenog glavnog protagonistu, pilićara svetskog glasa, odgovoran je mladi beogradski muralista, asistent na Arhitektonskom fakultetu Beogradskog… »

Osumnjičena priznala ubistvo penzionisane novinarke: "Nešto mi je kliknulo u glavi"

Moj Novi Sad 14.02.2016
Biljana Jeftić (50) iz Stejanovaca kod Rume, osumnjičena da je ubila penzionisanu novinarku Jaroslavu Dobrenov Dugošiju (77), priznala je zločin pred zamenikom tužioca, kao što je to prethodno učinila i u policiji. - Bila je vrlo konfuzna. Rekla je… »

Valentinski vodič za usamljene, ili – zašto je bolje biti singl na Dan zaljubljenih

Moj Novi Sad 14.02.2016
Pre nego što se bacite u očajavanje, objasnite samom/samoj sebi da niste sami... U svakom trenutku postoje milioni singl ljudi koje obuzima identičan predpraznični osećaj bedastoće kao i vas. Sve ankete nam govore da danas ima više samaca nego… »