Izvor: Novi magazin arhiva vesti 14.02.2016

Davutoglu Merkelovoj: I dalje ćemo odgovarati na napade YPG

Novi magazin 14.02.2016
Davutoglu je nemačkoj kancelarki u telefonskom razgovoru rekao da Turska neće dozvoliti da ta grupa "izvodi agresivne napade". "Naše bezbednosne snage su odgovorile i tako će i nastaviti", rekao je Davutoglu, saopštila je kancelarija turskog… »

Obama zatražio od Putina prekid ruskih napada na sirijsku opoziciju

Novi magazin 14.02.2016
Obama i Putin juče su razgovarali telefonom, što je ranije danas saopštio i Kremlj. Tokom razgovora, Obama je podvukao da je "od sada važno da Rusija igra konstruktivnu ulogu i prekine svoju vazdušnu kampanju protiv umerenih opozicionih snaga u… »

Rijad: Ako pregovori ne uspeju, Asada treba ukloniti silom

Novi magazin 14.02.2016
"Verujem da je Asad oslabio i da je gotov", rekao je al-Džubeir u intervjuu Si-En-Enu i dodao: "Bašar al-Asad će otići, ne sumnjam u to. On će otići ili političkim procesom ili će biti sklonjen na silu". "Mi ćemo, koliko god budemo mogli… »

Za roditelje bolesne dece 100 odsto plaćenog bolovanja

Novi magazin 14.02.2016
Predlog podrazumeva da roditelj za to vreme prima 100 odsto naknade ličnog dohotka. "Saslušali smo njihove probleme, ušli u rešavanje, krenuli sa predlozima da roditelji budu sve vreme na bolovanju, bez ograničenja - koliko god je dete bolesno i da… »

Dačić: Zatvorićemo granice ako to učine Slovenija i Hrvatska

Novi magazin 14.02.2016
Dačić je podsetio da je Srbija dosada imala fer i konstruktivan pristup ovom pitanju za šta je dobila pohvale celog sveta. "Kroz našu zemlju je prošle godine prošlo 600.000 migranata. Nas zabrinjava to što EU nema jedinstvenu politiku i stav šta… »

Iran pozavo S.Arabiju da ne šalje vojsku u Siriju

Novi magazin 14.02.2016
Prema njegovim rečima, Iran svakako neće dozvoliti da se situacija u Siriji razvija na način na koji to žele zemlje koje podržavaju pobunjenike, rekao je general Džazeri iranskoj televiziji Al Alam, a prenosi AFP. Rijad je u subotu saopštio da je… »

DSS traži da Nikolić ne potpiše zakon o sporazumu sa NATO

Novi magazin 14.02.2016
DSS u otvorenom pismu, takođe, poziva Nikolića da svojim autoritetom neposredno izabranog predsednika izdejstvuje povlačenje tog zakona iz dalje skupštinske procedure i time spreči, kako se navodi, "nesagledive štetne posledice koje bi prouzrokovalo… »

Vulin: Nećemo dozvoliti da Vojvodina postane republika

Novi magazin 14.02.2016
Vulin je na 3. izbornoj konferenciji Pokrajinske organizacije Pokreta socijalista u AP Vojvodini, koja je održana u Master centru Novosadskog sajma, rekao da je Pokret socijalista izabrao da menja Srbiju zajedno sa Aleksandrom Vučićem i Srpskom… »

Sutra veoma toplo, temperatura do 22 stepena

Novi magazin 14.02.2016
U Timočkoj Krajini preovlađivaće oblačno i svežije vreme. Vetar umeren i jak južni i jugoistočni, u planinskim predelima sa udarima olujne jačine. Jutarnja temperatura od četiri do 13, najviša dnevna od 16 do 22, u Timočkoj Krajini oko 12… »

Ðoković: Radujem se novom okupljanju reprezentacije

Novi magazin 14.02.2016
Ðoković je trenirao sa 23-godišnjim sunarodnikom Filipom Krajinovićem, dok su sve pod budnim okom pratili članovi stručnog štaba Marjan Vajda i Gebhard Fil Grič. “Iskoristio sam priliku dok sam kod kuće da provedem vreme sa porodicom… »