Politika arhiva vesti 14.02.2016

Vučić u centru za stare u Zemunu

Akter 14.02.2016
Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić danas je u poseti Dnevnom centru i klub za starije "Dragiša Ćirić" u Zemunu. Premijer Aleksandar Vučić obišao je danas Dnevni centar i klub za starije "Dragiša Ćirić" u Zemunu, poručio da penzije neće… »

Rašković Ivić traži od Nikolića da ne proglasi zakon o saradnji sa NATO

Večernje novosti 14.02.2016
Predsednica DSS Rašković Ivić uputila je otvoreno pismo predsedniku Tomislavu Nikoliću sa apelopm da ne potpiše ukaz o proglašenju Zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Republike Srbije i NATO. Predsednica Demokratske Srbije Sanda… »

Vulin: Nećemo dozvoliti stvaranje „vojvođanske nacije“ i „Republike Vojvodine“

Pravda 14.02.2016
BEOGRAD – Predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin izjavio je danas da Republička Vlada na čijem čelu je Aleksandar Vučić i u kojoj je on ministar, nikada neće dozvoliti da Vojvodina postane republika, niti će dozvoliti formiranje… »

Vasin: Predočiću spisak imovine, SNS da učini isto

Beta 14.02.2016
Predsednik Pokrajinskog odbora Demokratske stranke (DS) Miroslav Vasin izjavio je danas da će u naredna tri dana javnosti predočiti spisak svoje imovine, kao i način na koji ju je stekao i pozvao funkcionere Srpske napredne stranke (SNS) iz Vojvodine… »

Ako Kosovo bude uslov, ne moraju da nas prime u EU

B92 14.02.2016
Nadam se da priznanje Kosova nikada neće biti uslov za ulazak Srbije u EU, a ako će to biti uslov za naše clanstvo u Uniji, ne moraju da nas prime, kaže Nikolić. "Slušamo uveravanja iz Evrope da to (Kosovo) nije uslov. Ako će to biti uslov za nase… »

RTV: Izlila se cisterna u Bečeju

Večernje novosti 14.02.2016
Iz jedne cisterne na ulazu u Bečej izlila se velika količina neutvrđene materije. Iz jedne cisterne na ulazu u Bečej izlila se velika količina neutvrđene materije, javila je danas Radio-televizija Vojvodine. Cisterna je u vlasništvu jedne firme iz… »

Ljajić: Očekujem najubedljiviju pobedu SDP

RTV 14.02.2016
NOVI PAZAR - Lider SDPS Rasim Ljajić očekuje da koalicija okupljena oko SDP-a osvoji 50 odsto podrške birača u Novom Pazaru i da u Sandžaku napravi najbolji izborni rezultat do sada. Kako kaže, veruje da će predstojeći izbori u Sandžaku biti neka… »

Saznajemo: Rasim drugi na listi SNS

Blic 14.02.2016
Lider SDPS Rasim Ljajić biće drugi na listi za republičke izbore, odmah ispod lidera SNS i premijera Srbije Aleksandra Vučića, saznaje „Blic“. Prema nezvaničnim informacijama, to je zasad načelan dogovor između Ljajića i Vučića. Ljajićev… »

Rama: Dijalog Beograda i Prištine jedini put ka uspehu

Blic 14.02.2016
Albanski premijer Edi Rama rekao je danas tokom razgovora s državnim sekretarom SAD Džonom Kerijem u Tirani da je dijalog Beograda i Prištine jedini put ka uspehu za obe strane i za ceo region. "Kosovo i Srbija nastavljaju s dijalogom ka normalizaciji… »

Evo kako je Vučić reagovao na naslovnu stranu "Blica"

Blic 14.02.2016
Premijer Aleksandar Vučić ironično je izjavio da je današnja naslovnica Blica "dokaz kako u Srbiji cveta cenzura i diktatura". Vučić je na pitanje novinara o tome kako vidi naslovnicu "Blica, na kojoj je njegova fotografija docrtavana, rekao da je… »