Arhiva vesti 15.02.2016

VIDEO: Vučić: Srbija je nastala iz vere napravljene od krvi i suza

Večernje novosti 15.02.2016
Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić održao je danas u Kragujevcu Sretenjsku besedu povodom Dana državnosti. KRAGUJEVAC- Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić održao je danas u Kragujevcu Sretenjsku besedu povodom Dana državnosti i kazao da… »

Gojković: U istom danu održati sve izbore

Dnevnik 15.02.2016
Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković izjavila je danas da je 24. april jedan od datuma koji figurira za istovremeno održavanje republičkih, pokrajinskih. i lokalnih izbora. "Predsednik Srbije Tomislav Nikolić treba da raspiše parlamentarne… »

EU i SAD osudile napad na bolnicu u Siriji

Akter 15.02.2016
EU i SAD osudile su danas napad na bolnicu na severu Sirije, koja je radila uz podršku humanitarne grupe Lekari bez granica. Visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost Federika Mogerini je izjavila da je taj napad "potpuno neprihvatljiv"… »

BiH predala kandidaturu za članstvo u EU

RTV 15.02.2016
BRISEL - Predsedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine Dragan Čović danas je u Briselu podneo molbu Evropskoj uniji za status kandidata BiH za članstvo u EU i izjavio da je ključni cilj zemlje ulazak u EU i NATO i da zato pred Bosnom ove godine… »

"Rusija se ponaša kao teroristička organizacija, dobiće adekvatan odgovor"

Vesti online 15.02.2016
Turski premijer Ahmet Davutoglu je optužio Rusiju da se ponaša kao "teroristička- Ukoliko Rusija nastavi da se ponaša kao teroristička organizacija i bude terala civile da beže, na to ćemo odlučno odgovoriti - rekao je Davutoglu novinarima u… »

Opljačkan Napoznatiji Kragujevački Zlatar: Razbojnik uz pretnju pištoljem odneo nakit iz vitrina

Kurir 15.02.2016
Za sada nepoznati razbojnik jutros je, oko devet časova, opljačkao najpoznatiju kragujevačku zlataru „Đani“ koja se nalazi u Ulici Lole Ribara, u strogom centru grada. Muškarac, maskiran „fantomkom“ i naoružan pištoljem, upao je u zlataru… »

Dačić: Ponovo ćemo osvojiti vlast

RTV 15.02.2016
LESKOVAC - Lider Socijalističke partije Srbije (SPS) i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas u Leskovcu da se očekuje eskalacija izbegličke krize i da Vlada neće dozvoliti da izbeglice ostanu u Srbiji. Dačić je na slavi… »

U PRIJEDORU HAPŠENJA ZA RATNE ZLOČINE: Ponovo uhapšen haški osuđenik Darko Mrđa

Kurir 15.02.2016
Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (Sipa) danas su uhapsili trojicu osumnjičenih za ratne zločine i ubistvo više žrtava sa područja Prijedora u nekadašnjem logoru na Manjači, u toku rata u BiH, 1992-1995. Uhapšeni su D. M. (49), R… »

Merkelova za zonu zabrane leta u Siriji

RTS 15.02.2016
Nemačka kancelarka Angela Merkel podržala predlog Turske da se iznad delova Sirije uspostavi zona zabrane leta, navodeći da će to ublažiti tešku situaciju u kojoj se nalaze raseljeni Sirijci. Merkel je priznala da je nemoguće pregovarati sa… »

Upozorenje Patrijarha Kirila: "Odnosi Rusije i SAD moraju radikalno da se promene na bolje, da ne bi izbio VELIKI RAT"

Blic 15.02.2016
Odnosi Rusije i SAD moraju radikalno da se promene kako se ne bi dozvolio veliki rat, izjavio je patrijarh Ruske pravoslavne crkve Kiril kanalu Raša Tudej. Ruski patrijarh rekao je da se "ni u kom slučaju ne sme dopustiti veliki rat" i da je to bila… »