Arhiva vesti 15.02.2016

FRANCUZ SA KOSOVOM U SRCU: Evo šta je poručio kad je primio srpski orden

Pravda 15.02.2016
BEOGRAD – Osnivač i direktor humanitarne organizacije „Solidarnost za Kosovo“ iz Francuske Arno Gujon (30), koga je danas predsednik Srbije Tomislav Nikolić odlikovao zlatnom medaljom za izuzetne zasluge u oblasti humanitarnih delatnosti,… »

Gojković: U istom danu održati sve izbore

SEEbiz 15.02.2016
ČAČAK - Predsednica Skupštine Maja Gojković kaže da je 24. april jedan od datuma koji figurira za istovremeno održavanje republičkih, pokrajinskih i lokalnih izbora. "Predsednik Srbije Tomislav Nikolić treba da raspiše parlamentarne izbore. Istog… »

"Bolnicu u Siriji su napali američki avioni"

B92 15.02.2016
Moskva -- Napade na bolnicu na severu Sirije, koja je radila uz podršku Lekara bez granica, izveli su američki avioni, izjavio je sirijski ambasador u Moskvi Rijad Hadad. "Bolnicu su uništile američke vazduhoplovne snage. Ruske snage nemaju nikakve… »

BiH predala zahtev za članstvo u EU

Mondo 15.02.2016
Predsedavajući Predsedništva BiH Dragan Čović predao je u Briselu u ime BiH zahtev za članstvo u EU ministru spoljnih poslova Holandije Bertu Kundersu. Kandidat već od 2017. Foto: Anadolija Svečana ceremonija upriličena je u Briselu, a Čovic je… »

Davutoglu: Ako Rusija nastavi da se ponaša kao teroristička organizacija odlučno ćemo joj odgovoriti

Blic 15.02.2016
Turski premijer Ahmet Davutoglu je danas optužio Rusiju da se ponaša kao "teroristička organizacija" u Siriji i obećao snažan odgovor. - Ukoliko Rusija nastavi da se ponaša kao teroristička organizacija i bude terala civile da beže, na to ćemo… »

Opljačkan Napoznatiji Kragujevački Zlatar: Razbojnik uz pretnju pištoljem odneo nakit iz vitrina

Kurir 15.02.2016
Za sada nepoznati razbojnik jutros je, oko devet časova, opljačkao najpoznatiju kragujevačku zlataru „Đani“ koja se nalazi u Ulici Lole Ribara, u strogom centru grada. Muškarac, maskiran „fantomkom“ i naoružan pištoljem, upao je u zlataru… »

Dačić: Nećemo dozvoliti da migranti ostanu u Srbiji zbog zatvaranja granica

Novi magazin 15.02.2016
Dačić je, na slavi Jedinstvene Srbije (JS) Sretenje, kazao da se eskalacija krize očekuje zbog toga što će Austrija zatvoriti svoje državne granice. "Nećemo dozvoliti da se ovo reši na takav način da migranti ostanu u Srbiji. Nismo napravili tu… »

SIPA uhapsila Darka Mrđu i još dvije osobe zbog ratnih zločina

Slobodna Evropa 15.02.2016
Djelatnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) su po nalogu tužioca iz Posebnog odjela za ratne zločine u ranim jutarnjim satima uhapsili trojicu osumnjičenih koji se terete za ratni zločin i ubistva više žrtava sa područja Prijedora… »

Merkelova za zonu zabrane leta u Siriji

Blic 15.02.2016
Nemačka kancelarka Angela Merkel danas je podržala predlog Turske da se iznad delova Sirije uspostavi zona zabrane leta, navodeći da će to ublažiti tešku situaciju u kojoj se nalaze raseljeni Sirijci. "U trenutnoj situaciji bi bilo dobro da postoji… »

Patrijarh Kiril: Rusija i SAD ne smeju dopustiti veliki rat

Večernje novosti 15.02.2016
Ruski patrijarh Kiril izjavio je da odnosi Rusije i SAD moraju radikalno da se promene na bolje, kako se ne bi dozvolilo izbijanje velikog rata, jer dve moćne države mogu da unište svet. Odnosi Rusije i SAD moraju radikalno da se promene kako se ne bi… »